Directorul Cristea - promovat de afaceriştii interesaţi - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Directorul Cristea - promovat de afaceriştii interesaţi

Directorul Cristea - promovat de afaceriştii interesaţi

Pentru funcţia de director comercial al noii Companii Energetice

Directorul Cristea - promovat de afaceriştii interesaţiConducerea Complexului Energetic Turceni continuă jaful devenit de câţiva ani buni religie în domeniu energetic, jaf care a generat o grămadă de dosare penale fără finalitate, dar şi zeci de îmbogăţiţi care dau partea leului ori de câte ori statul îşi varsă sacul în conturile lor.

Devenit director general al complexului datorită unor investiţii financiare de vreo 500 de mii de euro bine plasate prin intermediul unei firme căreia îi plăteşte tribut cu fidelitate, Mirel Cristea întruchipează perfect genul directorului arivist, atât de specific României.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.ro

Fără număr pentru Slavia Construct

Deşi în nicio ţară din lume în care justiţia funcţionează măcar la jumătate din capacitate nu s-a pomenit aşa ceva, în România, şi mai ales în Gorj, unde se învârt sume fabuloase datorită specificului industrial al zonei, afacerile cu statul se fac pe bază de abonament. Adică oamenii de afaceri cu dare de mână şi trecere la diverse persoane influente din structurile statului sug ani de zile de la aceleaşi instituţii fără a plăti pentru faptele lor, chiar dacă acestea sunt ilegale. Dintre aceşti afacerişti face parte şi Eugen Ştefănoiu, unul dintre miliardarii orăşelului Turceni. Partener vechi al complexului prin două societăţi, Holding Slavya Construct şi Slavya Construct SRL, Ştefănoiu dă tun după tun în contul instituţiei de stat.

La începutul acestui an Holding Slavya Construct a primit, prin încredinţare directă de la Complexul Energetic Turceni, un contract de 15 miliarde de lei vechi pentru modernizarea faţadei principale şi secundare a sediului administrativ. Cum se obişnuieşte deseori valoarea contractului a fost majorată ulterior cu încă 50%, adică cu alte şapte miliarde de lei vechi.

Cu două săptămâni în urmă, adică pe 23 iulie, în contul aceluiaşi patron au mai intrat alte 7,3 miliarde de lei vechi în urma unui contract pentru modernizarea faţadei parterului liftului şi montarea instalaţiei de răcire /încălzire. Lucrarea nu a fost încredinţată direct uneia dintre firmele lui Ştefănoiu ci SC CIV Grup SRL Drobeta Turnu-Severnin, mai exact prietenului acestuia, Iulian Iovănescu, şi executată de către Slavya Construct.

Firma severineană nu este la primul contract cu termocentrala, chiar cu o zi înainte de a primi lucrarea la lift câştigase un contract de 2,3 miliarde de lei vechi pentru alimentarea cu apă a incintei miniere Jilţ Nord.

Pas la sancţiuni

Metodele puţin ortodoxe prin care se îmbogăţesc cei de la Slavya au fost sancţionate uneori, materializându-se chiar într-un dosar penal, stopat însă la timp exact de cine trebuia să-l finalizeze şi să-l trimită mai departe. În 2004 Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Gorj a iniţiat pe numele lui Ştefănoiu şi Slavya Construct un dosar de evaziune fiscală de două miliarde de lei. S-a început şi urmărirea penală, numai că şeful serviciului, comisarul şef Alexadru Gridan, a stopat cursul firesc al dosarului pentru că fiul său era angajat ca economist la firma incriminată. Gridan a tras sfori puternice timp de un an şi nouă luni ca dosarul să rămână la sertar şi acolo a rămas, iar comisarul l-a luat pe fiul său de la societate şi l-a angajat la o bancă.

Garda Financiară Gorj a aplicat aceleiaşi societăţi o amendă de 41 de milioane de lei vechi, în iunie anul trecut şi a confiscat alte 600 de milioane pentru „dimensionarea incorectă a tarifelor prin prezentarea de date eronate în situaţiile de lucrări”. Cu alte cuvinte în dosarele de licitaţii preţurile erau mici, iar în devizele de lucrări acestea creşteau considerabil. Suma de 600 de milioane confiscată de garda financiară reprezenta diferenţa dintre preţurile respective. Slavya Construct a contestat procesul verbal de contravenţie la Judecătoria Târgu-Jiu, magistraţii au respins cererea, iar firma a cerut strămutarea procesului la Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţiei. Şi aici cererea a avut aceeaşi soartă, iar cauza s-a întors la Tribunalul Gorj, care a anulat procesul verbal de contravenţie pe motiv că, garda financiară a acţionat în baza unei hotărâri guvernamentale care fusese abrogată.

Ca şi Slavya Construct şi „prietenul” Mirel Cristea devine imun atunci când e vorba să fie tras la răspundere pentru măgăriile pe care le face. Cristea a fost anchetat alături de Ştefănoiu, de către DNA, într-un dosar cu privire la încredinţarea directă a unor lucrări la o şcoală din Corneşti. Între timp ecoul scandalului iscat atunci s-a stins, iar rezultatele au întârziat să apară. La fel s-a întâmplat şi în alte dosare în care numele lui Mirel Cristea apărea printre învinuiţi.

Pentru că rigorile legii nu-l ating, Mirel Cristea se gândeşte acum să mai facă o „investiţie” pentru binele viitorului său. Umblă zvonul prin târg că intenţionează să-şi asigure postul de director economic la Compania Naţională Energetică ce urmează a se înfiinţa. Intermediar urmează a fi tot cei de la Slavya, iar suma vehiculată, triplă faţă de cea dată pentru a deveni director general al Complexului Energetic Turceni, adică vreun milio şi jumătate de euro.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  12.08.2008. 13:36

Comentarii

Rity
16.08.2012. 08:24

Da,este acest Cristea,specializat,scolit de Mantog si Gavrilescu,cit si de Giumancu,Marin cu trepadusii tineri gen Graure+Pitaroiu +Gheorghe,etc.ce au metode de a face bani de la Turceni,ca sa poata sa ramina in functii,sau in cartile clicii!Pai de ce nu,daca,nimeni nu ai trage de mina!?Ci ai roteste in functii de a se putea roti sau la conducere ,sau la jaf!Relatia cu bani se intretine!Corb la corb nu scoate ochii!Iar fiecare a-si lasa odraslele in loc de se retrag,si preiau fraiele tatiilor si neamului!Peste tot se practica!De asta o ducem bine!

Noname
13.08.2008. 09:06

Câta nesimtire, câta lipsa de profesionalism, cât tupeu ! Asemenea oameni (mult spus) nu au ce căuta in industria românească. Ar trebui cercetat şi cel care i-a vândut postul directorului cristea, pentru că peştele de la cap...este împuţit. Ce face DNA ?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: