Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 95 - 18 - 24 februarie 2006 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 95 - 18 - 24 februarie 2006

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 95 - 18 - 24 februarie 2006

Avocatul Trancau a ignorat hotararea de suspendare data de Baroul Gorj

Plata taxelor si contributiilor profesionale pe care avocatii trebuie sa le plateasca anual catre Barou Gorj este deseori ignorata de aparatori, care cu toate ca nu respecta legea dupa care functioneaza au pretentia sa pledeze in continuare in fata completelor de judecata, desi rau platnicii sunt suspendati pe o anumita perioada pana isi achita obligatiile financiare. Cu toate ca Baroul dispune suspendarea lor, avocatii profita de faptul ca judecatorii n-au de unde sa stie ca n-au voie sa reprezinte o anumita perioada, asa ca participa la sedintele de judecata. Daca cineva este destul de vigilent sa sesizeze acest lucru, eventualele sentinte care se dau in aceasta perioada trebuie anulate, iar cauza sa fie rejudecata.

Vasile Trancau, avocat in Baroul Gorj, este unul dintre cei care a cazut in pacat anul trecut, fara sa ia in calcul consecintele gestului sau. El a fost suspendat de catre Barou in perioada 1 iunie - 1 noiembrie 2005, lucru care nu l-a impiedicat sa participe la judecarea unor cauze in care era angajat, in zilele de 24 si 27 iunie si 8 iulie.

Unul dintre justitiabili a sesizat ilegalitatea comisa de catre Trancau si a facut o plangere la politie. Politistii au ajuns la concluzia ca nu se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii, asa ca au dat neinceperea urmaririi penale. Cu o astfel de propunere, dosarul a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, la procurorul Teodor Sichitiu, celebru pentru problemele sale cu respectarea legii.

Procurorul a fost de acord cu propunerea facuta de catre politisti si a dat, la randul sau, o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, cu toate ca in motivarea acesteia recunoaste ca Vasile Trancau era suspendat de catre Barou in perioada iunie-noiembrie 2005, dar in acelasi timp avea calitate de avocat in zilele de 24, 27 iunie si 8 iulie(!?). La o privire mai atenta se poate sesiza cu usurinta ca zilele respective sunt incadrate exact in perioada suspendarii. Lucru care n-a fost insa evident si pentru procuror, sau pur si simplu n-a vrut sa ia in calcul acest aspect din solidaritate de breasla cu nevasta avocatului, Elena Trancau, judecatoare la Tribunalul Gorj.

• Mihai Popescu

Consilierul Pigulea vedeta pe internet

Navigand noi pe Internet, “am ancorat” pe micul site www.pig.cabanova.ro, unde ne-a fost dat sa vedem ca este vorba despre consilierul municipal din partea PRM, Gheorghe Pigulea.

Sub un generic interesant: “oameni, fapte, atitudini”, site-ul intitulat “Profitorii, Ignorantii, Gargaragii…” este o mica si foarte acida revista electronica, care face un aspru rechizitoriu, despre caracterul si morala consilierului amintit.

Ca Gheorghe Pigulea are probleme in PRM, este stiut si noi am mai scris despre acest lucru. Consilierul Gheorghe Pigulea, acum la cel de-al doilea mandat, nu s-a remarcat prin nimic in Consiliul Municipal Tg.Jiu. A ridica mana si a vota proiectele de hotarari initiate de primarul PSD Florin Carciumaru, poate face oricine, dar a veni cu idei, cu propuneri, initiative materializate in proiecte de hotariri pentru o mai buna viata a comunitatii, nu e la indemana oricui. Ori alegatorii, locuitorii acestui municipiu tocmai asta vor de la “alesi”. Nu favoritisme, nu trafic de influenta, nu spagi.

Site-ul este binevenit si poate fi “un imbold” pentru toti consilierii de a se “inhama la treburile municipiului”, cu mai multa tragere de inima, cu mai multa perseverenta.

Trebuie sa mai semnalam si starea de incompatibilitate a doamnei Luminita Greculescu, consilier tot de la PRM, survenita odata cu transformarea SC Aquaterm S.A. in intreprindere subordonata primariei. Dl. Prefect trebuie sa constate acest lucru si sa ia masurile impuse de lege.

• D.D.

Licitatii cu miros de ilegalitate la DFP

Directorul sarapatin joaca politic la dublu pentru a-si pastra functia

O noua licitatie cu iz de smen a avut loc la Directia Finantelor Publice Gorj, in urma cu doua saptamani.

Personajul care incalca in mod grosolan prevederile legale in domeniul achizitiilor publice este chiar directorul executiv adjunct al institutiei, Constantin sarapatin.

Acesta este recidivist in materie, luna trecuta la licitatia privind publicitatea media, in calitate de presedinte al comisiei, avand o atitudine partinitoare, dovedind astfel ca prevederile O.G. nr. 60/2001, ori sunt straine, ori merita ignorate.

Licitatia privind inchirierea unui spatiu in subsolul Directiei Finantelor Publice (DFP) pentru functionarea unei cantine a nascut iarasi semne de intrebare in ceea ce priveste moralitatea unor sefi ai institutiei.

Directorul executiv adjunct, Constantin sarapatin, in calitate de presedinte al comisiei de licitatii a acceptat la licitatie o societate comerciala care nu avea la dosar dovada de plata a garantiei de participare.

Administratorului SC Vini-Coalin SRL Targu-Jiu i s-a acceptat participarea sub motivatia ca avea chitanta cu care platise garantia, in buzunar, dar nu o pusese la dosar. Asa ca n-a fost nici un fel de problema sa castige licitatia.

In procesul verbal incheiat in momentul deschiderii plicurilor cu oferte nu este mentionat acest incident. Licitatia a avut loc in prima zi a acestei luni si, paradoxal, chitanta cu pricina nu se regasea in dosarul licitatiei, joi 16 februarie, in jurul orei 11. Presedintele comisiei de licitatie, Constantin sarapatin, a declarat ca isi aminteste acest aspect si nu cunoaste motivul din care documentul nu a fost depus la dosar.

“Trei dintre societatile participante au avut cate o problema, le-a lipsit cate un document sau nu indeplineau una dintre cerintele prevazute in caietul de sarcini. Societatea castigatoare nu a avut probleme si de aceea nu a fost consemnat in procesul verbal. Daca a fost cineva nemultumit trebuia sa conteste”, spune sarapatin.

Directorul uita sa precizeze insa, ca tocmai societatea Vini-Coalin SRL trebuia exclusa de la licitatie, intrucat ii lipsea un document care garanta practic participarea la licitatie.

O copie a chitantei a aparut totusi la dosarul licitatiei pana la finalul programului DFP de joi.

Cam asa s-au desfasurat evenimentele in cadrul unei institutii care se vrea transparenta si morala. Cum ar fi trebuit sa functioneze sistemul, dupa o ordonanta de guvern privind achizitiile publice si de care nu are habar directorul sarapatin, poate va spune directorul executiv Gheorghe Paraschivu, dupa ce va fi anulata aceasta licitatie ilegala.

Constantin sarapatin este cunoscut ca fiind un pesedist inrait si recunoaste ca a fost membru al acestui partid. “Am candidat la alegerile din ’96, pe listele PDSR pentru consilier municipal, insa, ulterior, am plecat din partid. Nu pot preciza cu exactitate cand am facut acest lucru, dar in functia pe care o detin in cadrul DFP Gorj nu promovez politica nici unui partid”, precizeaza sarapatin.

Surse din interiorul PSD sustin insa ca directorul executiv adjunct a fost pana de curand cenzor al filialei municipale a partidului.

Dupa alegerile din 2004, sarapatin este tot mai des vazut in companiei rudei sale Ion Firiza, om de afaceri despre care se stie ca este prieten cu presedintele Traian Basescu.

Parasind PSD si facandu-si veacul prin restaurantul patronat de Firiza, sarapatin vrea sa sugereze ca a trecut de partea Aliantei, ruda sa fiind si membru PNL. Surse din DFP spun ca in acest fel sarapatin spera sa fie mentinut in functie.

Schimbarea lui Constantin sarapatin din functia de director executiv adjunct se va produce totusi in perioada imediat urmatoare si nu din considerente politice, sustin aceleasi surse.

• Claudiu Matei

SEX virtual cu perversiuni la Casa de Asigurari

Navigarea pe internet da oricui posibilitatea de a discuta liber cu oameni aflati la zeci si chiar sute de kilometri distanta. Comunicarea interumana este buna, atata timp cat o realizezi in timpul liber si fara a afecta, de exemplu, activitatea unei institutii publice pentru bunul mers al careia mii de oameni platesc lunar impozite usturatoare.

Bunastarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, care se resimte din pacate doar in birourile institutiilor care se ocupa cu administrarea lui, da posibilitatea unor indivizi, satuli de traiul decent de acasa, sa-si puna in aplicare fanteziile sexuale in fata camerelor web platite din banii nostri.

Este cazul unui barbat de 41 de ani, cu doi copii acasa, o nevasta tanara si un post caldut asigurat de influenta pe care a avut-o viata intreaga tatal sau, lucrator in administratia publica locala.

Ec. Victor Hancu, coordonator I.T. la Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului (CAS) Gorj, sau “virtual692004”, isi ocupa orele de program cu discutii sexuale care il atata atat de tare incat uita ca se afla la serviciu unde poate intra oricine in timp ce el le arata celor interesate ce barbat dotat e si cat de mandru e de ce poseda.

Judecand dupa ID-ul individului, adresa pe un site de intalniri a fost creata in 2004, iar 69 vine, cu siguranta, de la pozitia sexuala preferata a celui care utilizeaza aceasta adresa. Chiar el da detalii despre preferintele sale sexuale, intr-o discutie cu una dintre iubitele virtuale: “ Imi place sexul cu un preludiu lung… din partea mea…si a ta…in care cunnilingusul… sa fie facut cu toata dragostea… pentru piersicuta ta si invers daca vrei…”

Victor Hancu isi recruteaza partenerele de sex virtual de pe site-ul respectiv, contra a doi dolari accesul pe luna, dupa care discutiile continua ore intregi pe messenger, de pe calculatorul Casei de Asigurari.

Orice discutie incepe stereotip: “Buna, sunt Victor, virtual de pe Simpatie”, dupa care conversatia este dusa de barbat, pas cu pas, catre ceea ce-l intereseaza: sexul. El si ea intr-o relatie virtuala, poate concretizata cand va ajunge in orasul de unde femeia tasteaza.

Momentele in care individul risca sa fie prins de colegi sau superiori nu-l descurajeaza, asa ca incearca sa le arate noilor achizitii fata sa la webcam: “Incerc acum dar nu vreau sa ma vada astia”. Existenta webcam-ului, pe care o foloseste in scopuri erotice, economistul o explica franc: “Am la serviciu in dotare, pentru legatura cu ministerul sanatatii si judetele”.

In “dotare” are si ceva colege dar: “Nu le place nici lor (sexul oral, n.r.), sunt depasite”. Are si o directoare, Speranta Vana, in privinta careia primeste sfaturi de la prietenele sale virtuale: “Nu te-ai pus cu p… pe directoare? Ca atunci ai duce-o domneste!” Hancu se indoieste de traiul imparatesc pe care l-ar duce daca s-ar da la directoare, dar admite ca sefei sale: “ nu i-ar pica rau o p… tanara”.

Discutiile avute de economistul vesnic in calduri nu au nevoie de nici un alt comentariu, sa ca va oferim o mostra din aberatiile erotice ale individului in cauza. Textul original este, bineinteles, fara perdea, dar pentru a putea fi publicat a suferit unele mici modificari.

m.i.2005: ce culoare vrei sa am la chilotii?

virtual692004: rosie

m.i.2005: da, e ok. Hai ca ne cam potrivim pana acum

virtual692004: si pasarica ta.....sa fie...rasa....

m.i.2005: este de fel rasa. nu o sa-l nerasa niciodata nu imi place. o femeie trebuie sa fie mereu fresh in special la pasarica

m.i.2005: heloo cu cine vorbesti

m.i.2005: plec draga la vizionare acum

virtual692004: nu vb. cu nimeni. Am fost chemat la dir.

m.i.2005: m-ai lasat balta

virtual692004: si eu sunt ras…jos

m.i.2005: ok

virtual692004: m-au chemat urgent . La mine e ras si la cocosel si la oute…sa poata fi si ele...dezmierdate...

m.i.2005: desigur draga . Nu vreau sa ma laud dar am un suflet mare si toti nu ma vor decat pt suflet ca confidenta si normal sa ma vada goala .Nu sunt o femeie materialista sunt o femeie care a luptat mereu pt ai ei

virtual692004: eu cred ca amandoi semanam foarte mult...suntem buni...prea buni pentru ce este acum...ma refer la suflet....la felul nostru de a fi. Avem cam aceleasi idealuri...si suntem trup si suflet pt. familie... si la fantezii ne potrivim...si cam in toate

m.i.2005: suntem aproape la fel

virtual692004: avem cel putin eu multi care ma invidiaza...care se tem sa nu le iau locul … si tu cred la fel

m.i.2005: victor am o zi super melancolica

virtual692004: eu cam de o saptamana sunt asa

virtual692004: azi am avut pe cei de la hp romania

m.i.2005: da ce cauta la voi

virtual692004: sa facem structura retelei de calculatoare

m.i.2005: mai lejera

virtual692004: avem preconizat sistemul integrat

m.i.2005: zii ce vrei sa facem azi?

m.i.2005: ai plecat sau nu mai ai curaj sa-mi spui?

virtual692004: sa-ti fac...un masaj.....

m.i.2005: unde ai vrea?

virtual692004: as...incepe sa-ti mangai...incet cu mainile sanii tai mari...si frumosi

m.i.2005: tie frica sa spuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

virtual692004: apoi sa incep sa-ti sarut fiecare sfarc... in timp ce mana....se plimba incet pe celalalt

m.i.2005: chiar te rog acum sunt super beton

virtual692004: sa-ti musc usor...sfarculll, sa-ti musc usor...din el...

m.i.2005: simt

virtual692004: sa-ti fac rotocoale cu limba si mana sa se plimbe pe burtica...ta...sa-ti mangaie buricul

m.i.2005: e ok pana acum

virtual692004: incep sa ma mut la celalalt san...sa-ti framant sanii in maini, sa tii musc din ce in ce mai tare...

m.i.2005: mai usor iubire

virtual692004: iar mana sa ajunga...intre coapse, apoi sa cobor usor…cu limba pe burtica ta.....sa ajung la buric... sa incep sa-l ling usor....

m.i.2005: SIIIIIIIIIIIIIIII LA URMA

virtual692004: sa-ti sug usor buricul...

m.i.2005: SI UNDE AJUNGI

m.i.2005: E ASCUNS, E MIC

virtual692004: si sa ma plimb cu limba prin el... daaaaaaaaaaa....

m.i.2005: da observ

virtual692004: si apoi cobor ...mai jos...

m.i.2005: siiiiiii unde

virtual692004: incep sa-ti sarut....incet labiile, sa le ling....si sa le umezesc usor

m.i.2005: hai ca incep sa ma excit iubire

virtual692004: sa incep sa ti le ling usor...apoi sa ma plimb pe fiecare labie....

m.i.2005: deja am inceput sa ma simt bine

virtual692004: de sus in jos

m.i.2005: e ok

virtual692004: si sa intru usor cu limba in p…. ta.....carnoasa si umeda

m.i.2005: esti un nebun ca si mine intaratam spiritele, sa-ti iau l….. in gura...usor, sa-l sug.... sa-l ling

m.i.2005: acum ma intind usor te mangai si ma destind

virtual692004: il simt cum se intareste... daaaa

m.i.2005: ce sfarcul?

virtual692004: imi cuprinzi capul intre picioare...

virtual692004: ma impingi usor...

m.i.2005: m-ai excitat super as face sex cu tine

virtual692004: nuuu, l…… tau carnos

virtual692004: l-as musca....si apoi te-as penetra cu limba inauntru... as face miscari la inceput incet...in tine, cu limba...

m.i.2005: nu acum lasa usor

virtual692004: as mai scoate-o si as incepe iar sa-ti ling labiile

m.i.2005: nu opreste-te, usor

virtual692004: CE S-A INTAMPLAT?

m.i.2005: vad ca ti-a cazut netu iubire, pacat

m.i.2005: m-ai lasat neterminata, asta e

Neterminata este, deocamdata, si problema cu care se confrunta in acest moment Victor Hancu. Fisiere intregi cu discutiile dintre el si diverse femei au ajuns sa fie vazute si de catre conducerea Casei de Asigurari, iar in prezent economistul da note explicative.

Hancu neaga cu vehementa ca el este autorul discutiilor erotice: “Nu este nimic adevarat! Problema este ca a intrat, sa-i spunem un haker, pe sistemul nostru si s-a folosit de adresele noastre de IP. N-am avut deloc sistemul protejat.”

El spune ca singura sa vina este ca vorbeste foarte mult si povesteste chestii legate de familie, de casa, asa ca datele despre familia sa sunt: “unele inventate, altele culese. Aici e vina mea, fiind prea deschis si prea cinstit cu lumea. Eu spun cam tot ce este pe aici, prin sistemul meu. Toata lumea stie. Cateodata se spune ca daca am probleme acasa, eu le spun la toata lumea. Asa sunt eu.”

Coordonatorul I.T. al Casei de Asigurari spune ca institutia se confrunta din luna decembrie cu unele calculatoare care erau conectate la internet, a serverului. La aparatura de sute de milioane de lei, Hancu sustine ca aveau un antivirus. Insa acest faciliteaza doar aparitia virusilor in reteaua de calculatoare, nu si folosirea IP-ului calculatoarelor de catre persoane din afara.

In privinta continutului presupuselor sale discutii cu femeile pe net, pe Hancu il incearca un sentiment de rusine: “Le-am aratat si sotiei…am discutat cu toti. Mie mi-e rusine de ceea ce se poate scrie. Pe mine nu ma caracterizeaza. N-am fost niciodata un om care sa folosesc vulgaritatea. “

Lucrurile vor fi lamurite in scurt timp, mai ales ca directoarea Casei de Asigurari de Sanatate, Speranta Vana a intrunit, in cadrul unei sedinte, personalul de conducere, pentru a descoperi adevarul.

O intrebare care ramane, in prezent, fara raspuns, este de ce presupusul haker nu s-a folosit de baza de date a institutiei, care era cu mult mai importanta decat inscenarea unor convorbiri erotice ale coordonatorului I.T. Ramane de vazut daca justificarile destul de anemice ale lui Victor Hancu, vor ramane in picioare pana la definitivarea anchetei.

Speranta Vana spune ca la inceputul saptamanii viitoare se va face o verificare pentru a se vedea care este situatia reala. Ea este de parere ca, teoretic, ipoteza coordonatorului sau de I.T., cu privire la existenta unei haker, ar putea avea suport real, dar ramane de vazut, mai ales ca: ”Punctul meu de vedere este ca nu a intrat nimeni din afara sa faca asa ceva. Nu exista nici un dubiu ca este opera acestui salariat care din pacate cred ca are ceva probleme.Chiar acum citesc aceste dialoguri si ii recunosc expresiile din discutiile normale.Pana pe la 25 de ani as crede ca mai sunt persoane neimlinite fizic, dar la 40 nu stiu ce sa zic. Oricum luni se va intruni comisia de disciplina si in urma constatarilor specialistilor IT vom lua masurile legale. Chiar acum il voi suna pe directorul general al CAS si compartimentul juridic.Daca se va dovedi ca el este vinovat va fi mai intai analizat cazul in comisia de disciplina a institutiei. Dupa care vom discuta cu ordonatorul principal de credite, Casa Nationala si vom vedea ce avem de facut. Este foarte neplacut. Acele discutii tin pana la urma de o anormalitate fiziologica …”

• Neli Matei

Smardoiul Andrei revine in forta:

“Du-te dracu’ de lichea!”

Inspectorul scolar general Liviu Andrei, inca mai pastreaza cate ceva din teribilismul varstei de 20 de ani, desi acum e un ditamai om politic si functionar important.

Urmarit inca de reminiscentele scandalurilor facute pe litoral in tinerete, Andrei cedeaza usor la primul impus de furie, mai ales daca cineva da impresia ca ar atenta catusi de putin la masina luxoasa proprietate personala a inspectorului scolar.

In urma cu doua zile, Liviu Andrei a dat o scurta reprezentatie intr-o intersectie din municipiu, foarte solicitata la ora la care “generalul” se afla in trafic. Pentru ca un taximetrist i-a taiat calea in intersectie, Andrei s-a dat jos din masina si l-a “binecuvantat” pe sofer cu cateva cuvinte de duh de genul: “Da-te dracu’ de lichea” si alte cateva de aceeasi frumusete. soferul de taxi si-a primit in tacere sapuneala, lucru care l-a calmat un pic pe Liviu Andrei. Judecand dupa nervozitatea inspectorului scolar orice alta riposta din partea taximetristului ar fi prelungit circul facut, sau chiar i-ar fi dat posibilitatea lui Andrei sa-si verifice abilitatile de bataus, de mult uitate.

• Adrian Iovan

Mantog si-a promovat neamurile in functii importante

In urma cu un an si jumatate Ionel Mantog era directorul Compartimentului Resurse Umane Legislatie din cadrul SNLO si intrase in atentia mass-media in scandalul stramutatilor de lux.

Anul trecut, sustinut de prietenul Marin Condescu, Mantog a promovat direct in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, pe postul detinut pana atunci de Gavril Baican si el fost director al SNLO.

De atunci Mantog este si membru in comisiile de administratie ale celor doua complexe energetice Turceni si Rovinari primind pentru o sedinta de cateva ore in fiecare luna aproximativ 12 milioane de lei vechi.

La Complexul Energetic Turceni, Mantog si-a adus in functia de director comercial chiar pe finul sau, Dan Gavrilescu, dar si pe un alt prieten, Mirel Cristea, fost sef serviciu in cadrul SNLO pe care vrea sa-l promoveze in functia de director general al complexului.

Se pare ca actualul director Simionescu nu percuteaza la toate ordinele venite de la Mantog pentru a evita comiterea unor ilegalitati. O data cu accederea in functia de presedinte al Partidului Democrat Gorj, Ionel Mantog i-a facilitat finului Gavrilescu ocuparea functiei de presedinte al organizatiei de tineret al aceluiasi partid.

Gavrilescu a fost acuzat recent de smenuirea unei licitatii privind transportul rutier de carbune la CE Turceni, in care societatile comerciale protejate de cuplul Mantog-Condescu fusesera favorizate. Licitatia a fost reluata si se asteapta desemnarea firmei castigatoare.

• Mihai Popescu

“N-au furat, au luat!”

Un furt de fier vechi, savarsit in urma cu doi ani la Cariera Meri, chiar de catre cei care trebuiau sa asigure paza acestui obiectiv, adica jandarmii gorjeni, a fost ferit de ochii opiniei publice pentru a nu pata imaginea Comandamentului Judetean de Jandarmi. Daca acest lucru poate fi de inteles, grav este totusi faptul ca vinovatii nu au fost acuzati de furt si complicitate la furt, ci s-au ales cu trecerea in rezerva, in cazul unuia dintre ei si amanarea avansarii in grad, in cazul celorlalti doi.

Comandantul Vasile Talvescu, spune ca s-a ajuns la astfel de masuri, deoarece nu era vorba despre furt, pentru ca nu exista pagubit…

La jumatatea anului 2004, patronul Carierii Meri a observat ca din santier au inceput sa dispara materiale si a realizat ce se intampla in momentul in care mai multe piese folosite la masinile de macinat piatra au devenit de negasit. Omul a instiintat, printr-un fax, Comandamentul de Jandarmi Gorj despre un eventual furt, chiar daca era vorba despre fier vechi. Cum era logic pentru toata lumea ca va urma o ancheta pentru stabilirea adevarului, sg. maj. Iacob a facut tot posibilul sa indrepte greseala ce tocmai o comisese cu ceva timp in urma. Fiind unul dintre jandarmii ce asigurau paza la Cariera Meri, Iacob subtia putin cate putin patrimoniul santierului, luand ce ii erau trebuincioase, atat lui cat si unor superiori de-ai sai.

Piesele lipsa fusesera subtilizate de el, dar pentru a preintampina un scandal a hotarat ca e momentul sa le aduca inapoi, in timp ce doi colegi, Ion Puiu si Nicolae Popescu, care stiau despre ce este vorba, erau de paza. Numai ca un ofiter al UM 0962, fostul doi si un sfert, serviciu care se ocupa cu combaterea coruptiei in randul celor cu haina militara, luase deja urma intregii retele care se formase la Cariera Meri si din care faceau parte jandarmi implicati in tot felul de furturi. Iacob si cei doi colegi care i-au asigurat spatele atunci cand a dus piesele inapoi au fost trimisi in fata consiliului de disciplina. Sergentul major ar fi trebuit, conform legii, sa fie acuzat de furt, iar ceilalti doi de complicitate la comiterea acestei infractiuni. Insa “onoarea” nici unuia dintre ei n-a fost patata cu asa ceva, complicii au fost acuzati de neglijenta in serviciu, pentru ca n-au raportat ca stiau ca Iacob a adus inapoi piesele furate, iar acesta din urma a fost trecut in rezerva. Cu cazierul nepatat, de altfel, el fiind in prezent angajat al politiei comunitare.

Ceilalti doi au primit sanctiune cu amanarea in grad 2 ani, dar au fost facuti subofiteri, in decembrie 2005, o data cu alti jandarmi avansati la gramada, dupa cum sustine o sursa din cadrul Comandamentului.

Conducerea Comandamentului a facut eforturi pentru ca povestea cu piesele furate sa nu ajunga la urechile superiorilor de la Bucuresti, mai ales ca Iacob, cand s-a vazut prins la colt, a inceput sa spuna numele tuturor sefilor pentru care sustrasese motorina de la Cariera Meri. Desi doi ofiteri au fost pe punctul de a fi trecuti si ei in rezerva, insa lucrurile s-au terminat cu bine, pentru a se pastra imaculata imaginea Comandamentului de Jandarmi Gorj.

Daca la Bucuresti imaginea Comandamentului a ramas nepatata, nu acelasi lucru s-a intamplat si in fata subordonatilor comandantului Vasile Talvescu. Ei inca se intreaba unde se duc banii pe care ar trebui sa-i primeasca ca si diurna atunci cand pleaca in misiune in afara garnizoanei.

Conform unui ordin al Ministerului Administratiei si Internelor, atunci cand o misiune a jandarmilor depaseste 12 ore in afara garnizoanei, acestia trebuie sa primeasca o diurna in valoare de 100.000 de lei vechi. La comandamentul gorjean acesti bani nu s-au vazut de mult timp, desi dupa fiecare misiune documentele sunt vizate de catre comandant si in mod normal fiecare ar trebui sa-si poata ridica banii de la casierie. Surse din cadrul jandarmeriei sustin ca in acte banii figureaza ca fiind incasati, dar cei la care trebuiau sa ajunga spun ca n-au vazut nici o chior.

N-a furat piesele, le-a luat…

Contactat telefonic pentru a-si exprima un punct de vedere, comandatul Vasile Talvescu a negat initial ca ar avea in subordine jandarmi care au furat ceva vreodata. A revenit repede asupra opiniei, in momentul in care i s-au dat detalii despre incidentul de la Cariera Meri. “Aaaaaaaa, este vorba despre domnul Iacob. Acolo-i din 2004, cred. Nici nu mai tin bine minte de atunci. Dl Iacob era implicat intr-o sustragere de fier vechi si l-a trimis la consiliul de judecata de la Craiova.”

Comandatul considera ca n-a fost insa vorba de furt deoarece: “pentru a fi furt, trebuie sa fie pagubit, iar societatea n-a depus nici o plangere in acest sens la politie”.

Cu toate astea societatea pagubita a fost cea care a sesizat Comandamentul despre sustragerile de la cariera, deci acesta putea foarte simplu sa sesizeze Tribunalul Militar, dar n-a facut-o.

Talvescu spune ca pana la urma piesele au fost gasite, lucru perfect adevarat pentru ca Iacob le dusese inapoi cu ajutorul celorlalti doi colegi, dar: “Nu avem probe ca el le-a dus inapoi”, spune comandantul. si cu toate astea: “ceilalti doi au fost cercetati pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu, pentru ca i-au permis lui Iacob sa duca inapoi fierul ala vechi pe care-l luase...”

In tot ceea ce spune comandantul exista totusi si o chestiune logica si certa: “Iacob a fost trecut in rezerva, iar ceilalti doi au primit unul si respectiv doi ani de amanare in grad. In plus, nu este adevarat ca cei doi ar fi fost avansati in grad, la gramada, in decembrie anul trecut.

Despre diurne numai de bine: “Este o gogomanie ceea ce se spune. Nu este adevarat, omul semneaza si isi ridica banii”, spune Talvescu.

• Adrian Iovan

Ramasita delatoare (tableta)

Noii sefi ai finantelor gorjene lucreaza de ceva vreme la imaginea institutiei si destul de des si la propria imagine. Conferintele de presa organizate periodic sunt o corvoada benefica pentru penuria de directori, preocupati de reputatie si faima. Pentru a rezolva problema cu propria imagine le sugerez sa-si monteze oglinzi in birouri, pe usile de la dulap si de ce nu, la WC. Cat priveste transparenta in cadrul institutiei, inca mai am rezerve. Nu-i acuz pe noii sefi care par a fi pusi pe treaba, dar cand printre cei care conduc mai exista cate o ramasita delatoare parca treaba nu sta prea bine.

Paraschiva&Parvulescu sunt tineri si merita credit pentru a tine fraiele institutiei cu toate ca recent asupra lor a picat o mica pata a SNLO. Chiar daca respectivii afirma ca au fost numiti pe criteriul profesional si nu pe cel politic, exista suspiciuni ca deblocarea conturilor SNLO, la numai trei zile dupa ce acestea fusesera blocate, s-a facut in urma unui telefon portocaliu pe firul scurt.

Ca veni vorba de politic, Paraschiva afirma, inainte de a fi director executiv, ca este membru PNL, iar dupa numire sageata albastra din piept i-a disparut brusc. Zvonerii rosii spun insa ca Geo a avut ceva simpatii si cu cei trei trandafiri, dar cand a vazut sondajele de la urne a cotit brusc spre dreapta.

Oricum, pericolul ca imaginea sefului finantelor sa fie patata nu vine din sfera politicului, ci chiar din biroul vecin.

Mentinut in functie, unul dintre directorii adjuncti poate deveni oricand dusmanul de moarte. Ravnind de ani buni la primul scaun, personajul poate deveni in orice moment ziarist cu juma’ de norma. N-ar fi pentru prima data...

Delatiunile acestuia nu converg intotdeauna spre presa, ci si pe la poarta 2 a unei institutii de pe B-dul C. Brancusi.

• Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  18.02.2006. 14:40

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: