Directorul Vlaicu - “un găinar” - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Directorul Vlaicu - “un găinar”

Directorul Vlaicu - “un găinar”

Directorul Vlaicu - - “un găinar”SC Parc Industrial Gorj SA a încăput de câţiva ani de zile pe mâna lui Marius Vlaicu, deseori acuzat de către presă, dar şi de organe de control, că devalizează instituţia pe care o conduce. Pentru că, deşi au existat dovezi clare, nimeni nu l-a demis şi nici nu l-a urmărit penal pentru ilegalităţile pe care le-a comis, Vlaicu îşi continuă activitatea preponderent anti SC Parc Industrial Gorj SA, judecând după ultimele boroboaţe ale acestuia.

Din cauza directorului Vlaicu un investitor timişorean a rămas fără bunuri, iar directorul Pirelli cu amintiri neplăcute despre poliţia română, fiind reţinut o scurtă perioadă ca suspect al furtului unei unităţi de calculator. Reprezentant al unui mastodont economic de seamă, directorul Pirelli nu avea, bineînţeles, nicio legătură cu furtul respectiv, doar că poliţiştii l-au confundat cu Marius Vlaicu.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.ro

Investitor timişorean prăduit la Sadu

O firmă timişoreană ce se ocupă cu ambalarea produselor a închiriat, în urmă cu doi ani, un spaţiu în cadrul SC Parc Industrial Gorj SA, decisă fiind să demareze o activitate serioasă, numai că lucrurile au luat o întorsătură specific oltenească.

Rămas fără birou, de la venirea Pirelli la Bumbeşti-Jiu, Marius Vlaicu, directorul SC Parc Industrial Gorj SA, a fost poftit de către firma timişoreană să ocupe un birou de-al său, mai ales că lucrurile nu au mers aşa cum se aştepta şi a restrâns activitatea. Florin Jupânu nu şi-a făcut probleme că lasă bunurile sale pe mâni străine, mai ales că biroul era supravegheat de camere de luat vederi, iar singurul care avea cheia acestuia era Marius Vlaicu. Directorul SC Parc Industrial Gorj SA s-a instalat în biroul pus la dispoziţie cu atâta generozitate şi de aici au început să curgă surprizele. După un timp a dispărut unitatea calculatorului la care erau conectate camerele de supraveghere ale biroului, fără ca uşa încăperii să fie forţată. A venit rândul şi încăperii de lângă birou unde Jupânu îşi încherbase o cameră de dormit atunci când poposea în Gorj. De aici au dispărut perne, plapume, canapele, televizorul şi cam tot ceea ce îşi strânsese omul în camera respectivă. Pentru că angajaţii lui Jupânu bănuiau că cineva făcuse „curăţenie” i-au cerut lui Vlaicu să le deschidă camera pentru a lua lucrurile să le ducă la Timişoara. Iniţial directorul a pretextat că este în concediu şi nu poate veni, mai apoi s-a oferit să le cumpere, chipurile pentru ca oamenii să nu se mai chinuiască cu transportul, iar când a văzut că nu-i chip să rezolve cum vrea el a predat lucrurile, după ce i-a mai amânat o zi. Forin Jupânu este de părere că amânarea a avut şi un motiv: „Lucrurile nu mai erau acolo, fuseseră luate, Vlaicu a golit biroul şi camera şi i-a amânat pe oamenii mei pentru a le aduce înapoi”.

Calculatorul buclucaş şi reţinerea directorului Pirelli

Dacă obiectele din cameră au fost recuperate cu chiu cu vai, unităţii de calculator nu i s-a mai dat de urmă, aşa că a venit rândul „vaşnicilor” poliţişti de la Bumbeşti-Jiu să intre în scenă, în urma plângerii făcute de către reprezentanţii firmei timişorene.

Şi-au făcut apariţia în incinta SC Parc Industrial Gorj SA cu gândul să demareze o anchetă specifică, dar s-au priceput aşa de bine încât l-au umflat pe ...Paolo Benea, directorul proiectului derulat de divizia Ambiente a Pirelli la Sadu. Un martor ocular declară că ceea ce s-a întâmplat a fost incredibil: „L-au bruscat şi l-au băgat în maşină cu forţa, împotriva voinţei lui.” Când şi-au dat seama de gafa făcută i-au dat drumul lui Benea, dar nu s-au mai întors să-l ia la întrebări pe adevăratul suspect, considerând că nu se cade să-l ancheteze pe directorul general al SC Parc Industrial Gorj SA.

Angajaţi din cadrul parcului susţin că poliţiştii ar fi avut ce ancheta în privinţa lui Vlaicu, în afara furtului unităţii de calculator. De multe ori el a putut fi văzut, după-amiaza târziu sau în week-end, cărând diverse lucruri din incinta parcului cu maşina instituţiei condusă de tatăl său, sau când au fost prea multe de cărat, cu alte două maşini.

Gafa poliţiştilor este infirmată de către şeful Poliţiei oraşului Bumbeşti Jiu. Inspectorul principal Nicolae Cîrstina a declarat că poliţiştii au fost solicitaţi pentru a aplana unele neînţelegeri privind unele bunuri care erau transferate dintr-o încăpere în alta însă problema s-a rezolvat pe loc. “Erau reprezentanţii unei firme din Timişoara care reclamau dispariţia unor bunuri dar n-au putut proba nici existenţa, nici lipsa acestora. Am înţeles că ulterior şi-au rezolvat problemele. Cât priveşte problema cu directorul Pirelli, nu e nimic adevărat. De altfel nu există nicio plângere privind comportamentul poliţiştilor”, a afirmat Cîrstina.

„Vlaicu e un găinar”

Directorul Vlaicu -  “un găinar”Florin Jupânu are ce povesti despre experienţa sa în Gorj şi mai ales despre directorulul SC Parc Industrial Gorj SA, Marius Vlaicu, pe care-l caracterizează într-un singur mod: „e un găinar”. Jupânu spune că în momentul în care firma sa şi-a restrâns activitatea, Vlaicu a venit cu propunerea ca el să facă o cerere de reziliere a contractului de închiriere încheiat între parc şi societatea timişoreană, cerere care uma să fie folosită ca acoperire de către Vlaicu pentru planul pe care-l avea în minte şi pe care l-a şi pus în aplicare. Firma continuă să ocupe spaţiul pe care-l ocupase şi până acum, dar, în urma cererii de reziliere, chiria nu mai este plătită SC Parc Industrial Gorj SA, ci direct lui Marius Vlaicu.

„Mi-a zis să fac acea cerere, în caz că vin şefii săi să fie acoperit şi să-i plătesc lui cash. I-am trimis 10 milioane de lei vechi prin poştă de la Timişoara şi m-a sunat să-i plătesc şi pe ultimele trei luni, adică 30 de milioane, că altfel nu-mi mai dă nimic de acolo până nu-i dau banii. Eu l-am lăsat practic la mine-n casă şi el mă fură”, a declarat Florin Jupânu.

Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere, Marius Vlaicu nu şi-a prea găsit cuvintele ca să explice situaţia, aşa că a trecut la implorări: „Te rog eu să nu faci asta. Am o rugăminte: hai să ne întâlnim. Eu zic că n-are rost, hai să discutăm. Dacă mă dai în ziar, oricum am dreptul să acţionez şi eu în consecinţă”.

Marius Vlaicu a făcut subiectul a nenumărate articole de presă, mai ales de când ocupă funcţia de director al SC Parc Industrial Gorj SA. Nu demult un raport al Curţii de Conturi explica pe larg măgăriile la care s-a dedat Vlaicu de când este director la Sadu. În raport era vorba de achitarea datoriilor personale din bugetul parcului, de decontări fictive, specializări de înalt funcţionar public din banii instituţiei pe care o conduce, cheltuieli imense pentru protocol şi multe altele. Până în prezent acuzele Curţii de Conturi nu s-au materializat într-un dosar penal, deşi motive există.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.09.2008. 12:39

Comentarii

elena
18.09.2009. 21:13

cat timp ajuta oamenii e un om dragut ,sii fetelor lea placut si lor

costy
13.09.2008. 23:07

cine e vlaicu?
un nimeni
bagat in fata de mischie
lingaul psd-ului
un birfitor si un mincinos
unul care cit a fost presedintele ot psd -gorj se dadea la toate fetele
care nu-i picau in plasa facea el ce facea si le facea de petrecanie din partid
in concluzie un MARE GAINAR SI UN MARE RAHAT

didilau
11.09.2008. 08:49

articolul concorda perfect cu realitatea.sunteti bine informat domnule ziarist.

gaby
11.09.2008. 04:17

acest sef de post ,, tot militzean ramane

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: