Familia Vişoianu a stors complexurile energetice gorjene de zeci de milioane de euro - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Familia Vişoianu a stors complexurile energetice gorjene de zeci de milioane de euro

Familia Vişoianu a stors complexurile energetice gorjene de zeci de milioane de euro

2

Deşi, oficial, candidatul portocaliu Corneliu Vişoianu nu mai are legături cu sutele de miliarde stoarse din energia judeţului, soţia sa, Daniela, este managerul unui SRL care este suspectat că spală bani pentru un offshore din Hong Kong.

Firma condusă de către Daniela Vişoianu a cumpărat până în martie anul trecut energie de la CE Rovinari cu un preţ sub cel de producţie, conducerile celor două termocentrale primind chiar recomandări, de la Marin Condescu, în schimbul păcii sociale, de a încheia, cu Arelco şi Energy Holding, contracte pe termen lung, până în anul 2013, prin negociere directă.

Corneliu Vişoianu, candidatul PD-L, pe Colegiul 5, pentru un mandat de deputat, a fost şi el general manager al uneia din firmele „băieţilor deştepti” care au făcut afaceri cu energie de la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, este personajul care a lansat gogoaşa electorală privind construirea unei termocentrale în Gorj.

Corneliu Vişoianu, a apărut pentru prima dată în Gorj, de mână cu Marin Condescu, ca şi consultant al grupului de investitori despre care se spune că va realiza termocentrala de la Sărdăneşti-Plopşoru. La desemnarea candidaţilor democrat-liberali pentru alegerile parlamentare un rol hotărâtor l-a avut Condescu, tartorele mineritului impunându-şi doi lideri de sindicat pe listele portocaliilor dar şi pe Vişoianu, pionul prietenului său, bossul de la Energy Holding, Bogdan Buzăianu.

De altfel, Vişoianu a fost numit în 2006 general manager la Energy Consult, o altă firmă a lui Buzăianu, după ce în 2004, cei doi, se ocupaseră de campania electorală a lui Dinu Patriciu prin firma B&C Consulting (iniţialele numelor Bogdan şi Corneliu). Candidatul PD-L este asociat unic la această firmă însă, din 2004 nu a mai depus situaţii financiare pentru aceasta. Curios este faptul că deşi s-au ocupat de campania electorală a PNL Prahova, cifra de afaceri a firmei pentru acel an, depăşeşte cu puţin un miliard de lei vechi, iar profitul 390 de milioane. O altă firmă la care Vişoianu deţine 11 % este Delta Club SRL. Societatea a avut anul trecut o cifră de afaceri de trei miliarde de lei vechi din activităţi de turism. Familia Vişoianu deţine, în judeţul Dâmboviţa, 4800 mp de teren şi o casă de vacanţă, iar în Bucureşti, patru apartamente. Candidatul portocaliu stă destul de bine şi la capitolul investiţii: are împrumutaţi la persoane fizice şi juridice 20.000 de euro şi un miliard de lei vechi, iar alte 12.000 de euro au fost investiţi în ceasuri, bijuterii şi tablouri. Aproape 300 de milioane de lei vechi a scos Vişoianu numai din vânzarea unor acţiuni prin BVB, pe care le deţinea la Oltchim şi Banca Transilvania. Veniturile familiei Vişoianu au fost, anul trecut, de aproximativ 1,7 miliarde de lei vechi, mare parte din acestea fiind realizate de Daniela Vişoianu.

Soţia e manager, urcă offshorul pân’ la cer...

Soţia candidatului PD-L câştigă aproape 100 de milioane de lei vechi lunar din funcţia de manager a firmei Arelco Distribuţie SRL. Firma face parte din grupul societăţilor care au tranzacţionat energie de la Complexul Energetic Rovinari. SRL-ul bucureştean a încheiat un contract păgubos pentru CE Rovinari, cumpărând o bună perioadă energie la un preţ de 104 lei,mai mic decât cel de producţie, 112 lei, însă, în martie anul trecut, preţul de achiziţie a fost renegociat şi s-a evitat astfel crearea unui prejudiciu de peste 200 de miliarde complexului.

Arelco nu a desfăşurat nicio activitate de la înfiinţare, iar în 2006, odată cu încheierea contractului cu CE Rovinari, cu doar doi angajaţi, a avut o cifră de afaceri de peste 790 de miliarde de lei vechi (aproape 22 de milioane de euro) şi un profit de numai 47 de milioane de lei vechi. Renegocierea contractului, la începutul lui 2007, a redus la jumătate cifra de afaceri a societăţii, 395 de miliarde de lei vechi (11 milioane de euro), iar în acel an Arelco a înregistrat pierderi.

Dar cine credeţi că ar plăti un salariu de o sută de milioane de lei lunar unui manager neperformant, în condiţiile în care firma înregistrează pierderi? Unele surse afirmă că Arelco Distribuţie, societatea al cărei manager este soţia lui Corneliu Vişoianu, ar fi suspectată de spălare de bani.

Suspiciunile par a se confirma având în vedere că asociaţii SRL-ului, care are un capital social de numai două milioane de lei vechi, sunt: Cristian Daniel Cornelius Pop, un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în Stuttgart, Germania, cu 5 % şi SC SHANGHAI POWER COMPANY LIMITED, un offshor cu sediul în Hong Kong, China, cu 95%.

În timpul campaniei electorale, Daniela Vişoianu a fost deseori văzută, alături de soţul său, „candindatul”, prin localităţile care fac parte din colegiul electoral 5, scriind apoi impresiile de călătorie pe blogul de campanie.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.11.2008. 18:56

Comentarii

ionel
26.11.2008. 06:52

ma da al dracu chimistu asta, dupa ce ca e hot mai si lipeste afise pe portile oamenilor cu aracet fara a le cere voie. deci clar e un gunoi.

SSS
25.11.2008. 14:39

Da, fratilor votati-i pe acolitii lui Voiculescu, sau GRIVCO nu va spune nimic??? Ciuma portocalie n-a avut timp sa va fure ca galbejitii de liberali s-au aliat cu roscovanii vostri de rusofili si atunci a-nceput MAREA HOTIE!!!
Hai, PSD-ul! Ca abia asteapta Complexul Rovinari sa intre pe mana lui Felixula

plosnita
25.11.2008. 10:11

Culmea este ca madam Visoianu sau Zugravu sau cum s-or numi ei ,,munceste pe branci'', adica are 2 copii si o fetita de sase luni si face...la bani ...ca nesatula. Saraca la cum arata cred ca nu stie sa deschida nici calculatorul, dar de, tovarasul Condescu are nevoie de interpusi...

Cornelica
25.11.2008. 08:32

Sa speram ca Visoianu o sa plece de aici la fel cum a venit, adica fara mandatul de deputat

cineva din colegiul 5
24.11.2008. 23:49

ma mir ce tupeu mai are omul asta sa dea mana cu noi pe strada, cand noi gorjenii l-am facut cu bani multi......pe el si pe multi altii de la pdl care astazi vin si se milogesc pe la portile noastre....cred ca acest visoianu ar trebui sa candideze in congo...ca acolo nu s-a auzit de el pana acum(nici noi gorjenii)hai fratilor sa scapam de ciuma portocalie.....o fii mai bine cu altii (greu de spus)dar totusi.....

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: