Milioane de euro din aurul negru - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Milioane de euro din aurul negru

Milioane de euro din aurul negruCărbunele Gorjului trece prin apartamentele băieţilor deştepţi

Neli Matei

O firmă de apartament din Târgu-Jiu câştigă anual milioane de euro din negoţul cu cărbune. Fără licenţă de exploatare dar cu pilele necesare unor afaceri la nivel înalt, SC AMV Style SRL Târgu-Jiu furnizează complexurilor energetice materie primă în urma unor contracte obţinute foarte uşor, uneori prin încredinţare directă, cu toate că este vorba de sume foarte mari. În umbra singurului administrator al firmei se află nume grele din Ministerul Economiei, dar şi din administaţia publică locală.

escavatormotru1-anSC AMV Style SRL s-a înfiinţat în anul 2000, având ca principal obiect de activitate comercializarea cu ridicata a combustibililor solizi şi lichizi. În prezent are un număr mediu de angajaţi de 11 şi un profit, pe anul 2006, de doar 900 de milioane de lei vechi, cu toate că afacerile întrec visul oricărui patron.Viorel Petcu, singurul acţionar în acte al AMV, nu s-a hazardat la a cumpăra licenţă pentru exploatarea cărbunelui, ci achiziţionează aurul negru de la firmele din zonele miniere. Printre partenerii de afaceri ai lui Petcu se numără şi fratele primarului de la Cătunele, o comună de lângă Motru.

În urmă cu un an de zile, AMV a câştigat din doar două contracte aproape 3 milioane de euro în urma furnizării de cărbune energetic la Complexul Energetic Craiova şi Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Dr. Tr. Severin.

La primul contract, firma a trebuit să împartă ciolanul cu alte două societăţi, suma de 11.475.000 RON, fără TVA, fiind împărţită în trei. Ca un făcut trei firme au participat la licitaţie şi toate au obţinut câte un contract, partea AMV-ului fiind de 3.989.250 RON, la care s-a adaugat un TVA de 19%.

Din cel de-al doilea contract AMV-ul s-a înfruptat singură obţinând 6.480.000 RON pentru furnizarea cărbunelui energetic la Romag. Contractul, de aproape două milioane de euro, a fost atribuit direct, fără organizarea unei licitaţii.

Prosperitatea pe care o afişează AMV Style nu se datorează norocului şi dibăciei patronului, ci unei relaţii apropiate cu secretarul general adjunct al Ministerului Economiei şi Finanţelor, Ioana Apan.

Pe când era consilieră a fostului ministru Sereş, Apan a făcut parte din consiliile de administraţie ale Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, dar şi Termoelectrica Bucureşti. După plecarea ministrului aminitit, Ioana Apan a avansat în minister devenind secretar general, o funcţie din care are mai multă influenţă ca oricând.

Demn de amintit este faptul că în perioada în care AMV a obţinut contractul cu Complexul Energetic Craiova, Ioana Apan făcea parte din consiliul de administraţie al acestuia.

SC AMV Style deţine în Târgu-Jiu un spaţiu comercial în Târgul Litovoi şi, nu demult, primăria şi-a dat acceptul ca firma să cumpere terenul aflat sub spaţiu. În aceeaşi zonă patronul, Viorel Petcu, printr-o altă societate, Litomarket, a construit o piaţă.

Despre alte firme de apartament din Gorj se folosesc de licenţele de explorare şi au scos zeci de milioane de euro din contractele cu complexurile energetice sau ROMAG, în numărul viitor.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.06.2008. 08:15

Comentarii

Gorjeanu
11.09.2012. 01:47

Parvenit esti tu bai nea Gigi Floare.Stii macar ce facultate are terminata retardule??

mineru
19.06.2008. 00:27

verificati voi o firma de apartament din blocul de langa stadion,la parter are sediul,sa vedeti ce activitate are in minerit si pe langa. o sa aveti mari surprize ce ati gasit aci nu e nimic.

gigi
18.06.2008. 23:42

un parvenit.era de asteptat sa iasa la iveala pana la urma si "smecheriile" lui Petcu

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: