Primarul şi secretarul, latifundiarii penali din Bengeşti - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Primarul şi secretarul, latifundiarii penali din Bengeşti

Primarul şi secretarul, latifundiarii penali din Bengeşti

Latifundiarii penali din BengeştiPrimarul comunei Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia şi secretarul primăriei Gheorghe Victor Bistreanu au avut o activitate intensă de când conduc destinele comunei. Nu în interesul legii şi al concetăţenilor, aşa cum ar fi normal, ci în interes propriu încercând să se căpătuiască pe spatele statului şi, de ce nu, pe al consătenilor, pe care i-au privat de dreptul de proprietate asupra unor păduri, pentru a se transforma ei în moşieri. Afacerile necurate ale celor doi fac acum obiectul mai multor dosare penale care, probabil, vor pune capăt activităţii infracţionale a celor doi.

Neli Matei

Mătuşa Tamara made in Bengeşti

Victor Gheorghe Bistreanu, secretarul Primăriei Bengeşti Ciocadia a încercat toate variantele care i-au trecut prin cap pentru a deveni ilegal latifundiar în comună. Unul dintre planurile sale a inclus-o şi pe mătuşa sa, Anca Rodica, o femeie care domiciliază în Bucureşti şi care ar fi avut puţine şanse să afle că nepotul său se foloseşte de identitatea ei pentru a deveni proprietar de întinse domenii forestiere. Numai că lucrurile nu au stat tocmai aşa, iar întreaga minciună a ieşit până la urmă la iveală, bineînţeles cu consecinţele penale de rigoare.

Primul pas în afacere a fost reconstituirea dreptului de proprietate al Ancăi Rodica pe o suprafaţă de 9,20 ha teren forestier, reconstituire asupra căreia femeia n-a avut nici un habar şi nici un drept, de întocmirea actelor şi obţinerea pădurii ocupându-se nepotul Bistreanu, care a întocmit totul în fals. Cum reconstituirea s-a făcut în instanţă la Judecătoria Novaci, Bistreanu s-a ocupat de depunerea actelor la dosar, semnarea lor în fals şi obţinerea hotărârii de împroprietărire. Toate comunicările care s-au făcut de către instanţă au fost primite de către acelaşi Bistreanu la domiciliul său, iar imediat ce s-a confirmat dreptul de proprietate, în decembrie 2004, secretarul a trecut la pasul doi din planul său. Tot în fals, cu ajutorul unei angajate a Primăriei Bengeşti Ciocadia, Cornelia Bumbar, cu care are o relaţie mai mult decât de amiciţie, Bistreanu a întocmit o chitanţă prin care Anca Rodica vinde cele 9 ha de pădure tatălui Corneliei, Ion Sgripcea, pentru suma de 72 de milioane de lei. Ulterior, Bumbar a recunoscut, în instanţă, că de fapt ea era cea care a cumpărat terenul forestier, tatăl său fiind doar un intermediar pentru a nu se afla la primăriei că şi-a cumpărat pădure. Cum era clar ceea ce urma să se întâmple, în chitanţa făcută de Cornelia Bumbar, la calculator, se stipula că Anca Rodica se obligă să se prezinte la notarul public în vederea încheierii unui act de vânzare-cumpărare, în caz contrar:” se va folosi orice cale în vederea autentificării prezentei chitanţe, inclusiv prin acţiune în constatare”.

Nefiind prima dată când îşi rezolva problemele eludând legea cu ajutorul prietenilor de la Judecătoria Novaci, Bistreanu a mai făcut o mutare care să-l apropie de victoria finală.

Ion Sgripcea a înaintat la judecătorie o acţiune în constatare, chipurile pentru că Anca Rodica nu s-a prezentat pentru a autentifica vânzarea la notariat, judecătorul urmând să oficializeze tranzacţia.

Pentru a preîntâmpina eventualele probleme, Bistreanu s-a deplasat la mătuşa sa la Bucureşti, explicându-i că i-a găsit cumpărător pentru terenul de 9 ha al cărei proprietară este, a pus-o să semneze o chitanţă şi o declaraţie şi i-a înmânat 1000 de euro şi 1000 de lei, bani obţinuţi chipurile din vânzarea pădurii. Văzând banii mătuşa n-a mai întrebat cum şi de ce a devenit ea proprietară pe o pădure care n-a aparţinut niciodată familiei sale.

Luată la întrebări când toată povestea a ieşit la iveală, Anca Rodica a recunoscut că n-a făcut personal nicio acţiune de revendicare şi n-a fost niciodată la Judecătoria Novaci pentru a perfecta afacerea cu Sgripcea. Nu de aceeaşi părere este însă şi judecătorul Victor Bondoc, cel care a dat o hotărâre judecătorească prin care s-a autentificat vânzarea-cumpărarea între Anca Rodica şi Ion Sgripcea. A fost suficient ca acea declaraţie pe care femeia a dat-o la domiciliu să fie depusă la dosar, ca ea să nu fie crezută că nu a dat-o personal în faţa instanţei de judecată.

Împotriva judecătorului şi a grefierei Mirela Ungureanu, prezentă în momentul judecării cazului, a fost depusă plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru a se constata că judecătorul a comis fals intelectual când a susţinut că Anca Rodica a dat declaraţia în faţa sa, iar grefiera fals în înscrisuri oficiale. De caz s-a ocupat la Craiova procurorul, deja celebru pentru calităţile sale morale îndoielnice, Gheorghe Covei, care a dispus neînceperea urmării penale faţă de cei doi pe argumente destul de puţin fondate. Nu de acelaşi privilegiu s-a bucur însă şi Bistreanu Gheorghe Victor şi prietena sa Cornelia Bumbar şi ei parte în dosarul care a ajuns pe mâna procurorului de la Craiova. Covei a disjuns şi declinat cauza în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci care îl cercetează pe Bistreanu pentru fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar pe Bumbar pentru complicitate la comiterea acestor infracţiuni.

Primăria confundată cu moşia

Activitatea infracţională a secretarului Bistreanu nu s-a oprit la afacerea cu mătuşa, ea desfăşurându-se şi alături de primarul Victor Geogia, avid şi el după îmbogăţiri din afaceri cu terenuri forestiere. Bazându-se tot pe rude cei doi şi-au reconstitui dreptul de proprietate asupra mai multor hectare de pădure. Cu ajutorul lui Mirel Bădoi, referend în cadrul Primăriei Bengeşti Ciocadia, Geogia şi Bistreanu şi-au aranjat apele în aşa fel încât, în detrimentul adevăraţilor proprietari, să devină moştenitorii unor suprafeţe importante de teren forestier.

Bistreanu are în posesie 12-13 ha de pădure, iar Geogia s-a ales şi el cu 3,43 ha de pe urma mamei sale care, chipurile, ar fi fost deposedată în trecut de terenuri forestiere, atât în Bengeşti Ciocadia, cât şi în comuna Prigoria. Primarul deţine patru titluri de proprietate, două date în baza aceleiaşi hotărâri judecătoreşti (!?), iar adeverinţa în baza căreia mamei sale, Valeria Geogia, i-a fost reconstituit dreptul de proprietate în Prigoria a dispărut fără urmă.

Modul dubios în care cei doi au devenit proprietari prin intermediul familiilor lor a făcut subiectul şi unui dosar penal în care Geogia şi Bistreanu erau acuzaţi de fals şi uz de fals, dar, deşi iniţial Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci confirma începerea urmăririi penale, au primit până la urmă rezoluţie de scoatere de sub urmărire penală.

La a doua încercare s-a dovedit că atât primarul, cât şi secretarul, cu ajutorul referendului au inserat date nereale în actele de reconstituire a dreptului de proprietate comiţând infracţiunile de fals şi uz de fals, dar s-a considerat că faptele lor nu prezintă pericol social şi s-au dispus sancţiuni cu caracter administrativ. Era cât pe ce să scape, dar împotriva soluţie Parchetului a fost făcută plângere, soluţia iniţială a fost infirmată, iar cercetarea a luat-o de la capăt cu mult mai multe şanse de a se face o încadrare corectă a faptelor celor doi.

Hocus pocus cu legea

Primarul şi secretarul nu s-au limitat în a rezolva doar propriile şmenuri, ci au făcut unui concetăţean hatârul de a-l împroprietării ilegal după ce l-au transformat pe tatăl acestuia din deţinut de drept comun în deţinut politic.

Eugenie Bălcescu a cerut să i se reconstituie dreptul de proprietate asupra unui teren din domeniul public pe care se afla şi un imobil în baza Legii 10/2001, prevalându-se de faptul că tatăl său, Titu Bălcescu, fost deţinut politic, a fost deposedat de bunuri datorită împotrivirii regimului comunist.

Cu toate că hotărârea prin care Bălcescu a fost condamnat la opt ani închisoare corecţională pentru delapidare, prin care s-a pus sub sechestru pe averea acestuia şi vânzarea imobilelor sechestrate, s-a aflat tot timpul la dispoziţia lui Geogia şi Bistreanu, aceştia au emis o dispoziţie de restituire în care menţionează în fals că imobilul a fost proprietatea lui Titu Bălcescu în momentul deposedării abuzive, iar terenul a trecut fără titlu valabil în proprietatea statului.

Prinşi cu mâţa în sac, primarul şi secretarul au dat vina pe necunoaşterea legii, neavând ce alt motiv mai plauzibil să invoce. Şi de data asta au ajuns subiect de dosar penal pentru infracţiuni de fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În acest caz cei doi au fost deja condamnaţi de către Judecătoria Novaci la câte 1,8 ani de închisoare, dosarul fiind acum, în apel, la Tribunalul Gorj.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.01.2008. 20:36

Comentarii

ion
10.02.2011. 16:19

Astăzi, Domnul Primar vede altfel lucrurile

A desfiinţat Dispensarul Uman. Era peste mână. Cum, să se deplaseze Doamna Doctor Litia Pavel trei kilometri zilnic, de la Peştişani la Brădiceni, pentru consultaţii?

Mie, unul, îmi vine greu să mă scol dimineaţa la orele opt. Dar Doamnei Doctor? S-o înţelegem, că doar suntem oameni…

Şi soluţia s-a găsit. Am vândut Dispensarul. O clădire necesară, ca un monument istoric. Vândută, probabil, pe nimic. Domnule Primar, Florin Pavel, cât ai primit şpagă? L-ai scos la licitaţie? În ce ziar, unde…

Ne-ai promis, la alegeri, că-l faci Cămin de bătrâni. Ideea nu era deloc rea. De ce nu te-ai ţinut de cuvânt?!

Pentru că cetăţenii din Brădiceni nu te-au vrut Primar?

Domnule Primar Florin Pavel, cât ai moştenit când nu erai primar? Cât mai ai astăzi?!

Ţi-ai bătut joc de Brădiceni! De ce domnule Primar, Florin Pavel, pentru că nu te-au votat?

Nu uita că la Dispensarul din Brădiceni era medic Doctorul Culcer, din Dobriţa, coborâtor din neam mare, de vechi Voievozi ai medicinii româneşti. Care dr. Culcer a fost şi un brav prefect al judeţului Gorj, în perioada interbelică, în vremea doctorului Nicolae Hasnaş, şi el fost Senator şi prefect pentru puţin timp. Chiar şi numai pentru atâta lucru şi trebuia să ai respect pentru acest Dispensar. Dacă pentru sănătatea cetăţenilor din comuna Peştişani crezi că nu merita să faci nimic!

Cât ai luat Dle Primar Florin Pavel pentru această vânzare?

Ion Căpruciu

miruna
29.01.2011. 14:42

Draga primarule Pavel, ai inceput sa postezi sub numele de ,,, vice,,,Ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea dar cred ca nici vice nu mai prinzi in 2012.Mare noroc o sa mai ai daca vei mai iesi consilier , la cati bani ai furat din primarie. Iar cu spaga de 200 milioane ai chef de glume , ai uitat ca a ti luat cate 50 milioane de la infectul de Pigui , iar secretara a restituit spaga lui Pigui , La Pestisani lucreaza cea mai cinstita secretara , a luat spaga 50 milioane iar apoi cuprinsa de remuscari a restituit o lui Pigui . Taranoii astia de la Pestisani sunt atat de prosti ca nici nu stiu nici macar sa fure.

vicele
27.01.2011. 13:58

Draga,porumbito,ai uitat un 50 dupa calculul facut de gica la 07/12/2010e acel 50 este al ,al vicelui Nicolcioiu,ha.ha.ca tot eu divulg secretul

porumbita
15.01.2011. 11:34

Gicul , dragule . E vorba de 200 milioane ron şpaga . Ia luat primarul ,secretara, bocean si cotet. Daca nu ne mai dai amanunte i ti dam noi.Nu inteleg de ce DNA ul doarme.

gica
07.12.2010. 20:17

Poate verificati si modul in care primarul comunei Pestisani a eliberat un titlu de proprietate tatalui ziaristului Cosmin Pigui , pentru un teren in satul Gureni , desi terenul nu i apartinea acestuia ci unei femei din Bucuresti . Acest teren care este situat in fosta cariera de calcar a facut obiectul unei tranzactii de doua miliarde lei , in urma unui antecontract de vanzare cumparare incheiat intre Pigui si ,,,,Irinel Columbeanu. Cat credeti ca a,, costat ,,şpaga pentru titlul de proprietate ? 50 +50+50+25+25 .Mai multe maine la dna....

gogia
06.12.2010. 00:49

pana una alta Bistreanu a spalat putina si s-a rets ca sa nu intre la zdup...prrimarul este urmatorul

victor geogia
06.12.2010. 00:48

Bine ca retrocedeaza pamantul din campul mare unde se mai poate lua o spaga.Poate data viitoare puneti niste intrebari referitoare la sistemul de aductiune a apei cae nu functioneaza, retrocedarile ilegale, relatia cu locuitorii localitatii.Despre Victor Geogia nu sunt multe lucruri bune de spus deşi ocupă fotoliul de primar de destul timp. Despre lucrurile negative cu care acesta se poate „lăuda” stau dovadă multele dosare penale făcute pe numele său şi nu numai acestea. În martie anul trecut primul gospodar al comunei Bengeşti Ciocadia s-a făcut de râs într-un bar unde scosese femeile din primărie să sărbătorească 8 Martie. Înfierbântat de importanţa momentului şi, probabil, de consumaţie, primarul, ajutat de câţiva subordonaţi, a luat la pumni un cuplu venit în bar să sărbătorească acelaşi eveniment. Bărbatul s-a ales cu un traumatism agresiv cranio-facial şi 7 copcii, iar femeia a fost târâtă de păr şi agresată. De data asta Geogia nu a mai colecţionat un dosar penal din simplu motiv că cei agresaţi nu au depus o plângere. Înainte de acest incident primarul a rămas şi fără permis de conducere fiind surprins în trafic băut la volan.

denis
10.01.2009. 18:11

sunt o gramada de PROSTI

Bogdan
01.02.2008. 02:08

taci ma din gura ! ciori jegoase ce sunteti

ex
31.01.2008. 22:57

vad ca dati doar in primariile din n-estul jud (bengesti,baia...crasna,)etc.in alte parti nu vedeti plotogariile?

luciano
29.01.2008. 23:02

din lipsa de articole postati toate aberatiile posibile... lasati pe cine trebuie sa se ocupe de acest caz...in plus , numele precizate nu sunt corecte..se vede experienta in domeniu...atentie cu informatorii...nu au minte nici sa treaca strada...nu e numai asta...exista si invidie ;)

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: