Geogia, primarul condamnat penal, rămâne în funcţie - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Geogia, primarul condamnat penal, rămâne în funcţie

Geogia, primarul condamnat penal, rămâne în funcţie

Infractor dovedit

Geogia, primarul condamnat penal, rămâne în funcţie

Geogia, primarul condamnat penal, rămâne în funcţie

Legea este concepută în aşa fel încât să poată fi uşor fentată. Nici cea privind statutul aleşilor locali nu face excepţie aşa că, un primar, de exemplu, îşi poate exercita în continuare funcţia chiar dacă este condamnat definitiv pentru comiterea unei infracţiuni săvârşită din această postură.

Primarul şi secretarul comunei Bengeşti-Ciocadia vor putea şmenui liniştiţi şi de acum înainte chiar dacă au fost condamnaţi definitiv la câte 6 luni de închisoare cu suspendare.

În astfel de cazuri, legea nr. 393/2004, cu modificările şi completările ulterioare, prevede că, calitatea de primar încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul unei condamnări, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate, ori în acest caz nu este vorba de o astfel de pedeapsă aşa că, prefectul judeţului nu poate emite un ordin de suspendare din funcţie a primarului din Bengeşti – Ciocadia.

Mihai Popescu

mihai.popescu @scandaldegorj.ro

Filmul infracţiunilor

Primarul comunei Bengeşti-Ciocadia, Victor Geogia şi secretarul primăriei Gheorghe Bistreanu au făcut unui concetăţean hatârul de a-l împroprietării ilegal după ce l-au transformat pe tatăl acestuia din deţinut de drept comun în deţinut politic. Eugenie Bălcescu a cerut să i se reconstituie dreptul de proprietate asupra unui teren din domeniul public pe care se afla şi un imobil în baza Legii 10/2001, prevalându-se de faptul că tatăl său, Titu Bălcescu, fost deţinut politic, a fost deposedat de bunuri datorită împotrivirii regimului comunist. Cu toate că hotărârea prin care Bălcescu a fost condamnat la opt ani închisoare corecţională pentru delapidare, prin care s-a pus sub sechestru pe averea acestuia şi vânzarea imobilelor sechestrate, s-a aflat tot timpul la dispoziţia lui Geogia şi Bistreanu, aceştia au emis o dispoziţie de restituire în care menţionează în fals că imobilul a fost proprietatea lui Titu Bălcescu în momentul deposedării abuzive, iar terenul a trecut fără titlu valabil în proprietatea statului. Prinşi cu mâţa în sac, primarul şi secretarul au dat vina pe necunoaşterea legii, neavând ce alt motiv mai plauzibil să invoce, cei doi au ajuns subiect de dosar penal fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Judecătorilor Tribunalului Gorj
li s-a stricat balanţa

Primarul Victor Geogia şi secretarul Gheorghe Bistreanu au fost condamnaţi, în decembrie 2007, de către Judecătoria Novaci la câte un an şi opt luni de închisoare cu executarea pedepsei. Această condamnare părea că a pus capăt carierei în administraţie a primarului Geogia şi a „tovarăşului” său de fapte Bistreanu. Peste doar câteva luni urmau să aibă loc alegerile locale, iar dacă hotărârea ar fi rămas definitivă, până atunci, în această formă, visul primarului de a mai fi ales încă un mandat era spulberat, neputând candida din penitenciar.

Numai că, în Săptămâna Mare, înaintea Paştelor de anul trecut, judecătorii de la Tribunalul Gorj le-au iertat celor doi toate păcatele, le-au admis apelul, au redus pedepsele de la un an şi opt luni, la doar 6 luni şi, cel mai important, au schimbat modul de executare a acestora din pedepse privative de libertate în pedepse cu suspendare. Odată cu modul de executare a pedepselor, au fost suspendate şi pedepsele complementare, acelea care-i interziceau primarului să mai fie ales ori să mai deţină funcţia care l-a ajutat la comiterea infracţiunii. Decizia judecătorilor de la tribunal l-a încurajat pe Geogia să candideze din nou pentru funcţia de primar, din partea PSD Gorj, şi, culmea, chiar a câştigat mandatul mult dorit la alegerile locale din iunie anul trecut, conştient fiind că dacă pedeapsa va rămâne neschimbată până la o hotărâre definitivă nu va putea fi suspendat din funcţie.

Infractori cu „diplomă”

La începutul acestei luni, Curtea de Apel Craiova a respins recursurile formulate de Geogia şi Bistreanu şi a menţinut hotărârea Tribunalului Gorj de condamnare a celor doi la câte 6 luni de închisoare cu suspendare, hotărârea fiind definitivă.

Instituţia Prefectului Judeţului Gorj nu poate să procedeze la emiterea unui ordin de încetare a mandatului de primar al comunei Bengeşti-Ciocadia, înainte de termen, conform Legii nr. 393/2004, privind statutul aleşilor locali, pentru că pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Aşa că primarul Geogia şi secretarul Bistreanu, infractori cu „diplomă” eliberată de instanţele de judecată, pot falsifica în continuare acte şi abuza de funcţiile pe care le deţin liniştiţi, cel puţin încă trei ani şi jumătate de acum înainte.

Din 2007 şi până în prezent, alte câteva zeci de plângeri penale, tot pentru comiterea infracţiunilor de fals şi abuz în serviciu, au fost formulate pe numele celor doi însă, de fiecare dată Geogia şi Bistreanu au fost cadorisiţi de către procurori cu NUP, iar instanţele de judecată au respins plângerile împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorilor de netrimitere în judecată.

Ultimul cuvânt

Primarul Victor Geogia se apără spunând că nu a existat intenţia de a frauda legea, iar condamnarea sa a fost o prostie. „Sunt vreo doi-trei în comună care se ocupă numai de reclamaţii. În prezent sunt 900 de cereri de reconstituire a dreptului de proprietate pentru că unii vor să primească pământul înapoi de două ori. Ceea ce s-a întâmplat în acel caz a fost o prostie. ”Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.02.2009. 09:19

Comentarii

porumbita
15.01.2011. 11:30

Corbule , Cine zici ca urmeaza la rand ? Primarul penalist de la Pestisani ?

corbul
07.01.2011. 13:29

Urmeaza Pavel de la Pestisani .

Vasile
05.01.2011. 07:02

Prefectul daca nu e manjit cu primarul, trebuie sa emita imediat ce are condamnare definitiva, ordinul de incetare a activitatii primarului, ordin care poate fi contestat de primar in instanta, numai ca instanta il va respinge si se vor organiya alegeri de primar, asa cum se intampla in comuna Apold, jud. Mures.

ionica
04.03.2009. 11:08

apropo sper cal veti alege din nou sa va tepuiasca din nou inca 4 ani.da da.lol retardatilor

costel
25.02.2009. 15:52

Fratilor,sa-l vedeti pe cel de la Prigoria,unul Ragman,cu dezabilitati mintale,lumea-i zice Becali de Prigoria,are 1000 de oi,toata ziua-l gasesti la stina in Zorlesti.A concesionat de la Primaria Bengesti un munte de 300 ha si a incasat subventia de la stat de 150000 ron,acum vrea sa-l recompenseze si el cu izlazul satului Zorlesti.De altfel satul Zorlesti la cumparat aproape jumatate,a improprietarit niste boieri diparuti sau plecati prin Franta si a cumparat terenurile.Are 7 dosare penale si are 4 mandate de primar.

costelus
23.02.2009. 17:11

si in localitatea vecina mai precis in loc albeni au loc ilegalitati asa se mareste bugetul famililor edililor locali noul primar mai are sa-si angajeze animalele de companie si sa mutat cu toata fam. la primarie si multi alti angajati ai primarie nu stiu ce-i cu ei pe acolo.ne-au pacalit cu apa potabila ne-au luat banii de asta- vara si ne uitam la ghiuvete ca apa nu mai vedem pt ca asa sa facut proiectul apei sa poata arunca vina asupra altuia.asa sta treaba nu-i verifica nimeni tot ei sunt SEFI

tepes
23.02.2009. 11:03

primaru asta e condamnat pt pamint nerestituit,iar cel de la Dragutesti a luat 1000mp din pamintul primariei,pe care a si construit,a furat curent 4 ani de zile,a facut evaziune fiscala,si- a construit spalatorii in buricul TgJiului fara autorizati,modificind casa de patrimoniu (fostu sediu Marsat) de pe victoriei.a furat de la Motru tot ce se mai putea,lasind zeci de oameni pe drumuri,s.a.Stiti ce a patit....?NIMIC. Toti militienii stau drepti in fata lu nea vasile

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: