Procurorii DNA cercetează afacerile firmelor căpuşă Tuto Mobili şi Uniflex - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Procurorii DNA cercetează afacerile firmelor căpuşă Tuto Mobili şi Uniflex

Procurorii DNA cercetează afacerile firmelor căpuşă Tuto Mobili şi Uniflex


În cazul judecării faptelor de corupţie comise de deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu şi de fostul director al CE Turceni, Dumitru Cristea, lucrurile par să se mişte destul de repede, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) stabilind deja primul termen pentru data de 25 iunie, deşi DNA au sesizat instanţa în urmă cu doar două săptămâni.

Procurorii anticorupţie continuă cercetările cu privire la comiterea altor fapte de corupţie de cuplul penal Surupăceanu – Cristea în afacerile derulate de alte firme ale parlamentarului puşcăriabil, Tutto Mobili şi Uniflex SRL.
Între timp, administratorul firmei despre care „Scandal” a relatat în ediţia trecută că a vândut două utilaje Primăriei Tg-Cărbuneşti infirmă, într-un drept la replică remis redacţiei, orice legătură cu Surupăceanu, însă e preocupat de prejudiciul de imagine creat acestuia de articolul incriminat.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro
La judecată
Trimis în judecată, pentru fapte de corupţie, alături de fostul director al Complexului Energetic Turceni (CET), Dumitru Cristea, deputatul PSD Mugurel Surupăceanu trebuie să-şi caute urgent un avocat care să-l apere în faţa magistraţilor ÎCCJ, instanţa acordând pentru acest lucru un singur termen, probabil primul, pe 25 iunie.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au finalizat rechizitoriul, în acest caz, în urmă cu două săptămâni, iar dosarul în care foştii directori ai CE Turceni sunt acuzaţi de prejudicierea unităţii cu 836.570 de lei prin achiziţionarea unui utilaj defect de la firma controlată de Surupăceanu a ajuns destul de repede pe rolul instanţei supreme. Din şleahta de complici ai cuplului penal Surupăceanu – Cristea mai fac parte Silvică Boiangiu, directorul Direcţiei Investiţii şi Ioan Viorel Vasile, fostul director comercial, care vor apărea şi ei în faţa instanţei în calitate de inculpaţi.
Surupăceanu va trebui să mai dea cu subsemnatul şi pe la procurorii anticorupţie, din dosarul ajuns la ÎCCJ aceştia au disjuns alte două cauze care privesc afacerile CET cu firmele Tutto Mobili şi Uniflex, controlate de penalul social democrat.
Remember pentru procurori
Tutto Mobili SRL Tg-Jiu o are ca asociat unic pe Delia Georgiana Cambrea, sora lui Surupăceanu, iar administrator este Dănuţ Frăţilescu, un apropiat al acestuia. Societatea a vândut obiecte de mobilier CE Turceni, în urma a două contracte încheiate în aceeaşi zi, 14 iulie 2008, nerespectându-se legea achiziţiilor publice, valoarea acestora depăşind 3,5 miliarde de lei vechi. Cea de-a doua societate, Uniflex SRL a efectuat lucrări de tâmplărie din aluminiu şi PVC, iar într-un interval de câteva luni de zile ale anului trecut, din numai cinci contracte atribuite prin încredinţare directă de către CET, firma a încasat 13,5 miliarde de lei vechi. De menţionat este faptul că, iniţial, societatea UNIFLEX SRL Tg-Jiu s-a numit MENTOR SM FILIALA HOREZU - S.R.L. şi avea sediul în judeţul Vâlcea.
Firma a fost înfiinţată la data de 6 iulie 2004 şi a fost înscrisă la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar ca asociaţi îi avea pe Dumitru Cristea şi persoana juridică MENTOR SM - S.R.L Tg-Jiu, societate creată în 2002 şi controlată de fostul director al CET, respectiv de cumnata sa Elena Cârstea.
În 2005, MENTOR SM Tg-Jiu devine asociat unic al SRL-ului cu acelaşi nume din Horezu, iar Cristea administratorul acesteia, în locul său, ca asociat apărând fratele său, Grigore Cârstea. În acelaşi an, înainte de a fi numit director comercial adjunct la CET, Dumitru Cristea îi lasă locul de administrator la SRL-ul vâlcean unui apropiat al lui Mugurel Surupăceanu, un anume Marcel Binig din Braşov. În 2007, în firmă sunt cooptaţi ca şi asociaţi Ionela Stan şi un funcţionar al Primăriei Novaci, Viorel Ilea, vărul lui Surupăceanu, ca mai apoi societatea să-şi schimbe denumirea în UNIFLEX SRL şi sediul în Tg-Jiu, pe strada Măgura, la aceeaşi adresă cu a firmei Tutto Mobili.
Reacţii
Recentele acuze la adresa lui Surupăceanu, cum că tot el ar fi în spatele afacerii dintre Primăria Tg-Cărbuneşti cu SC Melroby SRL au stârnit reacţii din partea administratorului societăţii, Adriana Melencu. Aceasta a infirmat categoric orice legătură dintre Surupăceanu şi vânzarea de către Melroby a două utilaje Primăriei Tg-Cărbuneşti, considerând că prin această asociere am adus prejudicii de imagine atât firmei cât şi instituţiei publice. Melencu a ţinut să precizeze că nu are nicio legătură de rudenie cu Surupăceanu şi nici nu a derulat afaceri cu firmele acestuia, mai mult nici măcar nu-l cunoaşte. Administratorul Melroby nu a fost la fel de explicit în ceea ce priveşte procedura de achiziţie a celor două utilaje, adică dacă a fost sau nu singurul ofertant, preferând să-şi argumenteze susţinerile pe detalii tehnice remarcându-se o preocupare suspectă pentru imaginea lui Surupăceanu. Dacă „dreptul la replică” ar fi avut ca formulă de final „cu reverenţă…” am fi putut suspecta că a fost scris chiar de Surupăceanu, puşcăriabilul având în trecut formulări de acest fel.
La fel de categoric în a dezminţi eventuale implicaţii ale deputatului penal în afacerea de la Cărbuneşti a fost şi primarul Mazilu, acesta explicând, într-un interviu acordat reporterilor Gorj TV, în limba franceză şi în rusa de baltă că nu are nicio legătură cu Surupăceanu.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.06.2009. 22:29

Comentarii

poepom
11.06.2009. 06:52

Şeful Curţii de Conturi Gorj, la serviciu
ca şi în timpul liber

Directorul Curţii de Conturi Gorj, Ion Popescu, este unul dintre puţinii gorjeni care se pot considera fericiţi. Asta şi pentru că în cazul şefului acestei instituţii ori că este în timpul liber, ori că se află în timpul serviciului, lucrurile nu diferă prea mult. De exemplu, ieri, la ora la care mulţi gorjeni munceau din greu, directorul Popescu avea alte preocupări, făcând demersurile necesare pentru a pune în legalitate maşina fiului său. Astfel, şeful Curţii de Conturi a parcat limuzina pe strada Siretului din municipiul Târgu-Jiu, a luat numerele de înmatriculare şi le-a dat unui amic după care, împreună cu acesta, s-au făcut nevăzuţi. Mândru de noua achiziţie a juniorului său, Popescu uitase cu desăvârşire de Curtea de Conturi, fiind mult mai ocupat să îi înmatriculeze autoturismul lui Popescu junior. De precizat că la ora la care directorul muncea în interes propriu nu se afla deloc în concediu, acesta urmând să intre în perioada de odihnă începând cu prima zi a lunii viitoare…

De unde are bani de asa masina dupa ce pe prima a facuto praf?
poate de la pienaru, mai sti?
sau poate de la mugurel ca de aia nu a ajuns Curtea de Conturi sa gaseasca nimic din afacerile lui....

Bogdan
11.06.2009. 03:01

Mugurele o mai bulesti pe Mari ma ? :)))

claus
09.06.2009. 11:56

Va intrebati oare cine este aceasta Stan Ionela? Mare afacerista pe @#$%&! cu Surupacelu? Pai nimeni alta decat paravanul unor deontologi din presa din gorj. Este sora redactorului sef de la Ghimpele de Gorj, dl Alin Cioata, care face bani pentru marea deontoloaga Gabriela Mladin care si ea lucreaza la Antena 1 Tg Jiu, niste Voiculesti mai micuti, insa Voiculescu este si om destept nu analfabet. Asa dar Mladinita sa nu se mai dea de ceasul morti ca in momentul de fata este cea mai corupta jurnalista din Gorj.
Asta da presa!!!!!!!!!!!!!!!!111

carbunesteanul
08.06.2009. 15:08

Stiti ca datorita opozitiei consilierilor psd la achizitia respectivelor utilaje marele deputat ( pardon - mafiot) a incercat cu sprijinul colaboratorilor locali( primarul, vicele si doctorul bancomat) sa distruga organizatia locala care i-a adus voturile necesare mandatului si sa inlocuiasca biroul organizatiei in vederea retragerii mandatului politic si inlocuirea lor, a dl.Iuliu Calina si inca cativa, asta ca sa poata dormi linistiti mafiotii care au pus mana pe prima- rie, sa-si poata face mendrele fara sa-i mai deranjeze careva.

Gina
07.06.2009. 16:40

Acest Surupaceanu va reusi sa il urmeze pe Bivolaru? Se vor aduna psd-isti sa ii duca chiftelute la vorbitor? Va veni Ponta cu Daciana sa ii aduca trandafi in celula? Va incerca sa pupe talpile lui base' asteptind clementa sau se va da victima acestuia incercand sprijin din partid? Va fi considerat un gandac de provincie si se va tergiversa judecarea lui pina cand poate va prinde un nou mandat si tot asa... ?

Apropo, a vazut cineva cu ce se ocupa? A deschis macar odata gura in parlament? Chiar cat o fi cotizat ca sa prinda?
Se incumeta cineva sa raspunda?

Vai de noi cu asa tip de politiceni...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: