Tripleta Mladin-Cioată-Surupăceanu a rulat peste 2,5 milioane de euro prin firmele pe care le controlează - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Tripleta Mladin-Cioată-Surupăceanu a rulat peste 2,5 milioane de euro prin firmele pe care le controlează

Tripleta Mladin-Cioată-Surupăceanu a rulat peste 2,5 milioane de euro prin firmele pe care le controlează

Dezvăluirile despre afacerile familiei de jurnalişti Mladin&Cioată, cu sprijinul direct al parlamentarului PSD Mugurel Surupăceanu, din ultimele două ediţii ale Scandal de Gorj,  i-au pus pe jar pe susţinătorii celor trei. Indiferent că aceştia sunt din presă, ori şefi ai unor instituţii care au cotizat la grupul de afacerişti, cu toţii „croşetează”, de vreo trei săptămâni încoace, ba prin hârţogăriile ilegale, cu ajutorul cărora au dirijat sume consistente din bugetul public spre contul firmelor controlate de cei trei, în speranţa că mai pot îndrepta ceva în cazul în care ar fi luaţi la întrebări de vreun organ, ba vreun mic şantaj de presă, doar ne-o închide gura.
Dar mult mai interesante, decât timidele jocuri de gleznă ale acestora, sunt afacerile tripletei Mladin-Cioată-Surupăceanu şi câţi bani au învârtit aceştia în ultimii doi ani şi jumătate de când sunt parteneri de business.

Şmenurile Tutto Mobili şi Uniflex, profitabile

De la finele lui 2007, începutul lui 2008, de când sunt parteneri de afaceri, cuplul de jurnalişti Gabriela Mladin / Alin Cioată şi deputatul PSD Mugurel Surupăceanu au desfăşurat activităţi comerciale pe şase firme. Cifrele de afaceri ale societăţilor comerciale controlate de cei trei, prin interpuşi, arată că în ultimii doi ani fiscali încheiaţi, aceştia au rulat aproape 2,5 milioane de euro, adică peste 100 de miliarde de lei vechi.
Celebrele societăţi Tutto Mobili şi Uniflex, controlate de Mladin-Cioată şi Surupăceanu prin rudele lor, respectiv surorile acestora, deţin supremaţia în ceea ce priveşte cifra de afaceri şi profitul.
Tutto Mobili a avut, în cei doi ani în care şmenurile cu Complexul Energetic Turceni au mers din plin, o cifră de afaceri însumată de peste 78 de miliarde de lei vechi şi un profit de 4 miliarde de lei vechi. Afacerile cu CET au fost de altfel singurele de avengură ale Tutto Mobili şi i-au adus lui Surupăceanu şi directorului mastodontului energetic, Dumitru Cristea, un dosar penal pentru corupţie aflat în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Uniflex SRL e următoarea în clasamentul firmelor aducătoare de miliarde afacerisţilor „deontologi” şi şmenarului Surupăceanu. În 2008 şi 2009, firma a rulat peste 15 miliarde de lei vechi şi le-a adus acestora un profit de 1,5 miliarde de lei vechi. Şi această societate a făcut afaceri cu CE Turceni, acestea alături de altele ale Tutto Mobili, fac obiectul unui alt dosar aflat la DNA Tg-Jiu. Procurorul „anticorupţie” Cristian Bertha nu dă o soluţie în acest dosar, aflat în cercetare de un an şi jumătate, pentru că deja „ţine” prea mult la Surupăceanu. Din povestirile spuse de diverşi oameni de afaceri, apropiaţi ai deputatului penal, cu care Bertha merge în concediu, procurorul a aflat că Surupăceanu nu-i un personaj aşa rău...de plată.

Cioată e număru’ 1 - de la un angajat

Între timp cele două societăţi şi-au schimbat asociaţii, administratorii dar şi denumirea. E cazul firmei Uniflex, devenită Euromaster Invest SRL.
Solitara Clean, divizia de curăţenie a societăţii Solitara, cea care a prestat pentru Tribunalul Gorj a avut în urmă cu doi ani o cifră de afaceri de 870 de milioane de lei vechi şi un profit extrem de mic, iar anul trecut firma a înregistrat pierderi.
O altă firmă, Tutto Montagnia, controlată de Surupăceanu, printr-un anume Ion Dafinescu, deţine un atelier de tâmplărie în Novaci, a înregistrat pierderi în ultimii doi ani şi o cifră de afaceri de doar 320 de milioane de lei vechi. Societatea a avut un punct de lucru în demisolul unui hotel din staţiunea Rânca, deţinut de Fănuţ Vintilescu cuscrul fostului senator PSD, Ion Florescu.
Ultima, dar nu cea de pe urmă, firma la care este asociat unic şi administrator Alin Cioată, soţul jurnalistei Mladin, bate toate recordurile: cu un singur angajat, societatea a reuşit să „comercializeze, cu ridicata, bunuri de uz gospodăresc” de 9,3 miliarde de lei în 2008 şi mai ales în 2009, şi a făcut un profit de doar 480 de milioane de lei vechi.
Cam acestea ar fi cifrele afacerilor tripletei de afacerişti, exceptând preţul terenului despre care am scris în ediţia trecută, 1100 mp, pe str. Termocentralei, lângă Kaufland.
Asta ca să vedeţi cât de bine se îmbucă deontologia jurnalistică, cu politica şi cu afacerile.

Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.10.2010. 10:20

Comentarii

nino
22.10.2010. 09:55

Ai omis să precizezi si cei 49.000 de euro de la Consiliul Local Tg-Jiu.Sper că Ohenesian în articolul prin care se stradiue să sesizeze toate organizaţiile media despre marile "ilegalităţi" ale lui Sarcină,care de bine de rău dă mâncare la jumătate din oraş,să precizeze şi de unde are fotografiile ,pentru că acestea nu puteau fi făcute decât de la balconul d.nei Mladin.Poate îl vom corecta cumva ,pentru că nu postează comentariile,că CAM este departe de curtea cu pricina iar ,blocul cel mai apropiat ,la doar 10 m este cel în care locuieste prietena lui ,Gabriela Mladin,şi am putea preciza şi faptul că pe acea faţadă de bloc nu mai locuieşte nimeni,deoarece vecinii de sus şi de jos ai ei sunt în ţări străine.Gardul curţii este foarte înalt şi nu se poate vedea înăuntru decât de sus.
Deci cum rămâne cu deontologia profesională?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: