Cristea şi Surupăceanu au fost parteneri de afaceri - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Cristea şi Surupăceanu au fost parteneri de afaceri

Cristea şi Surupăceanu au fost parteneri de afaceri


După ce procurorii DNA au descoperit că fostul director al Complexului Energetic Turceni (CET), Dumitru Cristea, după numai două luni de când fusese numit în funcţie, i-a plătit 8 miliarde de lei vechi pe un utilaj defect unei firme controlate de actualul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, investigaţiile „Scandal de Gorj” scot la iveală noi amănunte senzaţionale din cariera infracţională a celor doi: aceştia au fost parteneri în firma care a primit cadou alte 13,5 miliarde de lei vechi de la CET.

Aşadar, afacerile societăţii UNIFLEX SRL cu CET, prezentate de noi în numărul trecut al „Scandal”, pot deveni material de documentare pentru procurorii anticorupţie şi, poate, un punct de plecare într-un nou dosar penal, mai ales că legăturile dintre fostul director al CET şi Mugurel Surupăceanu rezultă din documente oficiale, din 2005, când deputatul PSD şi-a pus ca administrator pe unul din oamenii săi de încredere tocmai în locul lui Cristea care a ieşit din firmă pentru a fi numit director comercial adjunct la mastodontul energetic pe care l-a prădat ulterior.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro

Cristea, fondatorul firmei UNIFLEX

Societatea UNIFLEX SRL Tg-Jiu, cea care din patru şmenuri cu CET a încasat 13,5 miliarde de lei vechi, s-a numit iniţial MENTOR SM FILIALA HOREZU - S.R.L.

Firma a fost înfiinţată la data de 6 iulie 2004 şi a fost înscrisă la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, având codul unic de înregistrare 16577790, iar ca asociaţi pe Dumitru Cristea şi persoana juridică MENTOR SM - S.R.L Tg-Jiu, societate creată în 2002 şi controlată de fostul director al CET, respectiv de cumnata sa Elena Cârstea.

În 2005, MENTOR SM Tg-Jiu devine asociat unic al SRL-ului cu acelaşi nume din Horezu, iar Cristea administratorul acesteia, în locul său, ca asociat apărând fratele său, Grigore Cârstea. În acelaşi an, înainte de a fi numit director comercial adjunct la CET, Dumitru Cristea îi lasă locul de administrator la SRL-ul vâlcean unui apropiat al lui Mugurel Surupăceanu, un anume Marcel Binig din Braşov.

Anul trecut, în firmă sunt cooptaţi ca şi asociaţi Ionela Stan şi un funcţionar al Primăriei Novaci, Viorel Ilea, ca mai apoi societatea să-şi schimbe şi sediul în Tg-Jiu, pe strada Măgura, la adresa de domiciliu a noii asociate, dar şi denumirea, în UNIFLEX SRL, păstrând, evident, codul unic de înregistrare16577790.

Binig, pionul lui Surupăceanu

Deşi, aparent, numele lui Marcel Binig, cel care l-a înlocuit pe Cristea în funcţia de administrator al firmei MENTOR SM FILIALA HOREZU - S.R.L, nu spune nimic, personajul apare în alte două societăţi ca partener al lui Surupăceanu. Cei doi au fost asociaţi ai SC AKTYV - S.R.L. - Filiala Mihailesti până în octombrie 2003 când Binig a preluat şi părţile sociale ale lui Surupăceanu, devenind astfel asociatul unic al firmei din Giurgiu.

Acelaşi Binig l-a înlocuit în funcţia de administrator pe Florin Bogdan Stanciu, alt argat al lui Surupăceanu, la firma NEOSTIL – fostă Megtyl- unde asociaţi erau mama deputatului PSD şi sora acestuia Delia Georgiana Cambrea.

Marcel Binig a intrat, în februarie 2006, alături de Surupăceanu şi alte persoane implicate în „morişca” firmelor acestuia, în vizorul Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, după ce Banca Comerciala Romana a sesizat nişte tranzacţii dubioase efectuate între anumite societăţi controlate de Mugurel Surupăceanu. Una dintre acestea, SC Magico Trading SRL a primit, prin mai multe tranzacţii succesive, în aceeasi zi, un miliard de lei din contul Energoreparaţia Rovinari. Firma lui Surupăceanu a vărsat la rândul său două miliarde în contul unei societăţi din Horezu, Megtyl SRL, unde era asociat. Motivul viramentului a fost “contravaloare avans marfă”, cu toate că în contabilitatea ultimei firme nu exista niciun act financiar care să ateste acest lucru.

O altă societate a lui Surupăceanu, Eufrat SRL a făcut, în luna iunie 2004, cand era deja administrată de Florin Bogdan Stanciu, mai multe “plaţi anticipate”, în afara ţării, în valoare de 49.000 de euro, bani pentru care nu s-a mai primit marfa pe care, chipurile, voia să o aducă din import. Pentru a pune în mişcare tot acest carusel financiar a fost nevoie de implicarea a opt firme, majoritatea aparţinând în trecut lui Surupăceanu şi de 19 persoane, printre care şi Marcel Binig.

Penalii nu se opresc

Aşadar, legăturile dintre Surupăceanu şi Cristea sunt evidente şi oficiale, chiar dacă deputatul PSD s-a folosit de interpuşi, în acest caz marcel Binig.

Şi ar mai fi ceva: la data când UNIFLEX a primit, prin încredinţare directă, de la Complexul Energetic Turceni, 420 de milioane de lei vechi pentru lucrări de montare de geam securizat, 6,9 miliarde de lei vechi pentru lucrări de tâmplărie şi dulgherie necesare „închiderii faţadei sală de maşini bloc 2 şi 8” şi alte 950 de milioane de lei vechi pentru amenajarea sălii operative din corpul administrativ, adică în perioada aprilie-iunie 2008, firma înregistra datorii la bugetul de stat, iar conform legii nu putea participa la licitaţii.

Un alt şmen al deputatului PSD este acela că după ce firma la care au fost asociate mama şi sora sa, SC Eufrat SRL, a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie, fiind furnizorul unui alt utilaj nefuncţional care a fost achiziţionat de Regia Naţională a Pădurilor cu peste 7 miliarde de lei vechi, şi-a schimbat denumirea în TUTTO MOBILI SRL.

Noua societate al cărei asociat unic este sora lui Surupăceanu, Delia Georgiana Cambrea, a făcut şi ea afaceri cu CET, primind cadou două contracte în aceeaşi zi, pentru obiecte de mobilier, în valoare de 3,6 miliarde de lei vechi. Firma este, practic, furnizorul ambelor ţepe cu utilaje defecte pe care a încasat 15 miliarde de lei vechi şi apare şi de această dată în rechizitoriul DNA însă, nicio altă persoană nu a fost „deranjată” de procurori – în primul caz doar administratorul Eufrat, Florin Bogdan Stanciu fiind trimis în judecată – pe semne că familia Surupăceanu se bucură de imunitate.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.12.2008. 20:54

Comentarii

Alex
22.12.2008. 11:42

iar se mai incarca 2-3 prosti de pe urma parcarilor ! pai cum **** mea sa mearga tara inainte cand psd-u a venit iar sa fure? dintre toti i-am ales pe cei mai mari hoti ! rahatu asta de carciumaru ne scoate ochii cu curatenia lui si cu ce-a facut el in centru orasului ! pai la cate fonduri are sincer cred ca a facut cam 10% din ceea ce trebuia sa faca ! restul se imparte intre ei !
Acum o sa ne jecmaneasca la parcari ! 300 de lei pe an ? sa moara masa ! mi se pare exagerat ! poi ce face ala care are minimul pe economie si vrea si el sa aiba un loc de parcare ? da bani si moare de foame !
Ar trebui sa ne facem toti vile cum au edili nostrii , sa nu mai dam bani pe parcari ! :)

ANONIM
21.12.2008. 14:37

DOAMNE,cite mai citesc in ziarul vostru.eu as avea o propunere.cereti primariei tg-jiu sa faca publice toate licitatiile spatiilor ce au fost date anumitor indivizi ce incearca si dupa cum se vede au si reusit sa obtina fraudulos si ilegal tot felul de spatii si parcari de care primaria avea o nevoie absoluta.cu banii obtinuti pe aceste chirii ,primaria ar fi reusit sa modernizeze si alte parcari ,ar fi reusit ca din banii obtinuti sa mai repare pe ici pe colo cite ceva.orasul in mare parte nu are canalizare.,trotuarele pe multe strazi sunt distruse.mai sunt trotuare foarte late care ar trebui ingustate ptr. aputea face parcari.am auzit ca nesimtirea primarului merge apina intr-acolo incit va mari taxarea pe parcare din 2009.mai nesimtitilor din primaria tg-jiu,voi nu stiti cite cheltuieli sunt intr-o familie?mai excroci ordinari ce sunteti ,va faceti ca sunteti cinstiti,lichelele dracului,da bagati bani in buzunarul afaceristilor prieteni,in detrimentul primariei si a cetatenilor care habar nu au de megaexcrocheriile voastre.hotilor si nesimtitilor.citi oameni credeti ca-si pot permite un calculator sau un aparat de fotografiat sa va surprinda cind va cara jigodiile voastre slugi bunatatile ca voi sunteti mari boieri ,nu va mai duceti cu traista dupa cartofi in piata ,o primiti acasa gratis.domnilor din presa sariti la gatul banditilor si nu va lasati ,dati-i pe mina cui trebuie.

gicu
20.12.2008. 12:34

referitor la gabriela mladin,ma infior ce citesc si cite mizerii vad ca ies la iveala.spre exemplu cineva spunea ,mai bine zis comentau la o nunta la care o cunostiinta a fost prezenta ca un anume loga mare comerciant de peste si mititei ar fi sponsorul unuia zahariamare director la dsc tg-jiu ce apartine de primaria tg-jiu.la fel si dir.politiei comunitare ,tudor tot prieten bun cu loga si dupa cum zicea un ziarist intr-un articol despre tudor-cumnat de mina alui LOGA.si unde mai pui ca primarul circiumaru este asa mindru de subalternii sai.dar ce sa mai zic ca si o parte din presa este clienta fidela a comerciantului respectiv.chiar primaria a organizat ptr.presa diferite mese festive tocmai ptr.a le inchide gura.nenorocitii astia nu se lasa cu una cu dou doboriti de birfe reale ,de controale-daca au si existat,ce nu prea cred.cum este posibil ca purtatorul de cuvint al primariei,RAMONA EVULESCU,sa lucreze la posturi private tv.?cum este posibil,ca primarul circiumaru sa-si faca reclama de mare om,de filantrop,ce imparte daruri cu mina lui citorva tiganci amarite dar pline de recunostiinta ptr.acest nenorocit care de fapt foloseste banii contibuabililor ptr. tot felul actiuni ce nu-l privesc pe el personal.doar isi face reclama de mare om,de mare caracter,ptr.ca nu-i asa,acum trec anii si iar vin alegerile.banditii astia din primarie au facut jafuri mari.marturie sta si articolul despre rodna.cum a fost posibil asa ceva?cum este posibil sa nu fie anchetati toti cei in cauza la semnalele din presa?ZAHARIA IMPREUNA CU SEFUL DE LA LICITATII,CU JURISTUL SEF AL PRIMARIEI ALATURI DE ALIATUL LOR DE NADEJDE CIRCIUMARU,AU JEFUIT SPATIILE DETINUTE DE PRIMARIE ,OFERINDU-LE CONTRA INTERESELOR PERSONALE SI NU INTERESELOR CETATENILOR ACESTUI ORAS.IN ATENTIA DNA,TREBUIE SA FIE SI TERASA LUI LOGA PE CARE SI-A INTINS-O CU APROBAREA NU STIU CUI PINA PE TREPTELE SCARII CARE URCA PE TROTUAR.IN PIATA CENTRALA A MAI SCRIS CINEVA ,EU AM CITIT,PRIMARIA ARE ANGAJATI CU NEMILUITA.ASTIA S-AU INBUIBAT PE SPINAREA COMERCIANTILOR CARE LE OFERA FARA BANI PRODUSE ALIMENTARE ,DIN CARE O MARE PARTE AJUNGE IN OALELE ALESILOR,ADIRECTORILOR SAU A ORICUI TREBUIE SI CREDE CA MERITA.AU FOST ANGAJATE IN ACEASTA PIATA TOT FELUL DE PERSOANE CARE NU-SI AU ROSTUL.PINA SI UNUL CARE TREBUIE SA SE OCUPE CU PROTECTIA ALIMENTELOR VINDUTE DE PARTICULARI,ESTE ACOLO DOAR DE FORMA.daca te duci sa cumperi oua ,acestea nici macar nu sunt inscriptionate-adica datate.toata coruptia la nivel de oras sau la nivel de judet ,este posibila cu ajutorul sefilor .cum este posibil sa nu sanctionezi neregulile?doar daca esti prins in ele.cum este posibil sa ai atitia angajati care incalca legea si tu spui ca ei sunt onesti si ca ai o echipa nemaipomenita.in timpul alegerilor am citit in presa tot felul,despre coruptii ce candidau,despre excrocheriile ce le-au savirsit.acum s-a asternut tacerea.toti sunt bine mersi si -i doare in cot .continuati sa scrieti despre BANDITI.ati vazut ca guvernul unei tari occidentale si-a dat demisia doar ptr. ca este banuit de implicare intr-un caz de coruptie.PE CIND SI LA NOI ?

NOVACI
20.12.2008. 11:09

Acel angajat de la Primaria Novaci-ILEA VIOREL, ESTE VERISOR PRIMAR CU mUGUREL, TATAL LUI mUGUREL E FRATE CU MAMA LUI viorel Ilea.

anonim
20.12.2008. 03:59

Mai Cosmine, tu despre ce familie vorbesti ? Ce tot bati campii baiete? vezi-ti dracului de viata ta nenorocita,nu mai baliverna.

Mladin
19.12.2008. 11:12

In spatele afacerii de la Turceni se afla Gabriela Mladin si Alin Cioata cei care traiesc in concubinaj pentru a obtine o locuinta ANL, pe numele concubinului si se dau mari ziaristi. Desi Intre Mladin si Surupaceanu a existat o relatie amorosa acum fac si afaceri.
Caractere mizerabile

Suru
16.12.2008. 12:15

Asta e un om fara dumnezeu si fara scrupule, o sa vedeti cat o sa fure de acum, beneficiaza de imunitate, PSD-ul e la guvernare. Pana acum a fost un excroc judetea din 2009 va fi excroc national si poate international, doar PSD-ul are nevoie de multi bani pentru europarlamentarele si prezidentialele ce bat la usa. Succes Mugurele!

costel
16.12.2008. 08:46

dar cristea a facut ce a facut singur sau cu concursul sbalternilor docili pe ca i-a avut la CE Turceni? Sau exista varianta , ma ajutati sa fur si eu inchd ochi la ce ce faceti voi, pentru ca fiecare din subalternii lui Cristea invarte cate o afacere dubioasa, despre care s-a mai scris.

cosmin
15.12.2008. 22:52

nu lasati sa scape aceasta familie nenorocita care a pradat gorjul!!!
Felicitari scandal!!!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: