Şchiopu l-a încoronat pe Bălă rege al castraveţilor - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Şchiopu l-a încoronat pe Bălă rege al castraveţilor

Şchiopu l-a încoronat pe Bălă rege al castraveţilor

În timp ce deţinuţii leşină la punctele de lucru din cauza problemelor medicale şi a mâncării stricate, gaşca de susţinători a conducerii Penitenciarului Tg-Jiu se screme din răsputeri să prevină parastasul iminent al cuplului Bălă&Boitor. Până să le pregătească coliva celor doi directori, sponsorul orgiilor bahice, Florin Şchiopu, apelează la ajutoare de la Craiova, pentru a mai domoli murmurul cadrelor tot mai nemulţumite din unitate.
Manevrele şlehtei Şchiopu & co. sunt susţinute de fostul şef al acestuia, pe linie sindicală, Alin Popescu, mascota mediului penitenciar din Oltenia, ahtiat după ciolan, plin de laşitate şi frustrări, cel care-şi varsă veninul pe un blog sub pseudonimul „Siparezu’”.

Lătrăul puşcăriei, castraveţarul de serviciu
Speriat că cuplul (pardon!) directorial B&B nu se mai bucură de simpatia cadrelor din penitenciar, liderul sindical, Florin Şchiopu s-a gândit să le facă sindicaliştilor un cadou, folosindu-se de tertipul că tot se apropie ziua personalului din sistem. Aşa că vineri, 18 iunie a.c., angajaţii Penitenciarului Tg-Jiu, au fost supuşi la una din cele mai mari umilinţe din ultimul timp – au primit câte 5 Kg de castraveţi. Cadoul de 5 lei (apropo, cică castraveţii (uf!) erau cam mari şi ofiliţi însă, unii ofiţeri mai hrăpăreţi i-au luat şi aşa, cu sacii) pare să fi constituit motiv de mândrie pentru directorul Bălă, felicitându-se pentru faptul că l-a scos pe Şchiopu „miliţianul” anului (!), cu voturile celor de la pază, recompensându-l cu un spor de 50%. Despre capacitatea lui Florin Şchiopu ştie toată puşcăria – la ultimul concurs la care a participat pentru a trece în corpul ofiţerilor a luat un pic peste nota...4. 
Cine suportă costul cadoului în castraveţi nu ştim, însă aşteptăm un răspuns din partea ANP. Sindicaliştii ar trebui să-l întrebe totuşi pe Şchiopu câţi bani mai sunt în contul sindicatului, după ce acesta a suportat notele de plată de la orgiile bahice care au avut loc la Restaurantul Jiul? Spiritul antreprenorial al liderului de sindicat, spun unele surse, ţinteşte acum către înfiinţarea unei societăţi comerciale care să administreze spaţiul comercial din incinta puşcăriei, ceea ce e puţin ilegal, dar despre asta mai povestim cu altă ocazie. Tot atunci şi nişte povestiri din restaurantul de la periferia oraşului unde câteva cadre de la vârful penitenciarului, borând pe sub mese, au fost confundate cu nişte boschetari din zonă.

Adresa puscăriei, la apartamentul de serviciu al directorilor
Preocupată mai mult de propria imagine, conducerea Penitenciarului Tg-Jiu a încălcat câteva reguli interne privind scoaterea la muncă a deţinuţilor. Aşa că s-au trezit în situaţia ca un deţinut cu probleme de sănătate, cunoscute de către compartimentul medical, să leşine la punctul de lucru şi să fie internat de urgenţă la spital. Aceleaşi surse afirmă că, de câteva luni, deţinuţii se plâng din cauza hranei de proastă calitate. Mai exact, aceştia spun că de la jumătatea lunii aprilie primesc la masă, frecvent, cartofi stricaţi. Coincidenţă, sau nu, în 12 aprilie, Penitenciarul Tg-Jiu a cumpărat, de la o societate comercială din Braşov, apropiată directorului Bălă, menţionează sursele citate, 12 tone de cartofi pentru consum. Datele tehnice ale ofertei de achiziţie n-au fost respectate nici pe departe, adică, cartofii să fie sănătoşi, neînverziţi, calibru minim 45 mm, dintr-un sac de cartofi abia putându-se alege câteva kg, restul fiind stricaţi. Curios este şi faptul că în sistemul electronic de achiziţii publice adresa penitenciarului nu figurează ca fiind pe strada V.Alecsandri, la nr.23, acolo unde se află instituţia, ci pe strada Republicii, bl.26 , sc.1 , ap.29, adică la adresa apartamentului de serviciu al conducerii. Cu alte cuvinte, reprezentanţii firmelor care câştigă licitaţii la penitenciar vin să încheie contractele cu instituţia la apartamentul de serviciu al directorilor?

Pentru „performanţele” manageriale deosebite ale conducerii Penitenciarului Tg-Jiu, ANP aruncă cu bani publici, pe vreme de criză.
De la începutul anului până în prezent, Ioan Băla, directorul general al ANP, i-a acordat lui Constantin Bălă, 3 luni consecutiv un spor lunar de 50% din salariu, pentru lucrări şi misiuni de exceptie, spor care se ridică la aproximativ 1500 de lei lunar. După apariţia în Scandal a sporurilor de la Penitenciarul Tg-Jiu, directorul general al ANP a dispus întocmirea unui material cu toate lucrările de excepţie îndeplinite de Constantin Bălă. Potrivit aceloraşi surse,  materialul conţine date eronate şi misiuni îndeplinite de alţi angajaţi ai instituţiei, pentru a justifica banii încasaţi de către directorul de la Tg-Jiu. Bălă ocupă funcţia de director împuternicit, de aproape 5 ani, în tot acest timp fiind numit, fără concurs la conducerea mai multor penitenciare, deşi Legea 293/2004, privind statutul funcţionarilor din penitenciare, prevede că o împuternicire poate dura maxim un an. Şi în luna mai cei doi directori, Bălă şi Boitor au primit un spor de 50%.

Siparezu – nume de frustrat
De ceva vreme, mai exact de când Scandal de Gorj i-a făcut vedete pe Bălă şi Boitor, pe la Tg-Jiu e tot mai des văzut un anume Alin Popescu, ofiţer, şef secţie la Penitenciarul Pelendava. Personajul, un delator mojic, fost lider sindical, administrează un aşa zis blog care se doreşte a fi exprimarea realităţii din penitenciarele din Oltenia. În realitate, locul cu pricina este o hazna unde Popescu, sub pseudonimul Siparezu, dejectează puroaiele intelectului său contaminat cu frustrări.
Acest ins cu pretenţii de scriitor, pe care un profesor de limba română din şcoala generală l-ar lăsa corijent, s-a împreunat cu fostul său subaltern Schiopu şi, sub viţa de vie de la vila acestuia, din cartierul Panduraşu, fac sumarul dejecţiilor ce urmează a fi adresate „adversarilor” lui Bălă.
Popescu a fost lider al sindicatului FSANP însă, suferind după ciolan şi dovedind, deşi nu mai era nevoie, că este un oportunist, a lăsat baltă sindicaliştii şi a acceptat împuternicirea, că doar nu-l ducea capul să participe la concurs, ca director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar la Penitenciarul Craiova. Simţind că pălăria e prea mare pentru el, nu după mult timp, s-a cerut afară, mai exact acolo unde îi e locul, printre vaci şi scroafe, la Penitenciarul Pelendava. Speranţele sale de director adjunct i s-au năruit, conducerea de la Pelendava i-a cam dat peste bot şi, văzându-l mai tuciuriu, l-a trecut la coada căruţei.
De atunci, sau mai ales de atunci, îşi varsă necontenit lăturile în troaca numită blog, la adresa conducerii Penitenciarului Pelendava şi nu numai. Relativ recent, că doar îl mănâncă în cur ca pe maimuţă, a fost surprins cu oarece documente secrete din instituţie, pe suport electronic, drept pentru care i s-a ridicat autorizaţia de a avea acces la informaţiile considerate secrete.
Despre Alin Popescu, alias Siparezu, blogerii au chiar mai multe de spus. „Acesta nu reprezinta sindicatul ,este de fapt blogul personal al lui Alin Popescu (Siparezu) in care se razboieste cu directorul pentru ca nu la pus director adjunct SDRP.Acest om este bolnav de putere si poate nu numai.

„Are pe diavolul in el.”

După acest comentariu, Popescu a recunoscut într-o oarecare măsură că se află în spatele blogului infect: „indiferent cine sunt, AP sau nu, conteaza prea putin, de ce nu incerci sa combati articolele de pe...” și un alt comentariu „poate că Alin Popescu este Siparezul,poate că A.P.are blog personal,poate că A.P.este frustrat că nu a ajuns dir.adj.sdrp la Pelendava...”
Cert este că de când a ajuns la Penitenciarul Pelendava, delatorul Siparezu a apelat la toate mojiciile pentru a-şi face loc în conducerea instituţiei.
Vă întrebaţi probabil ce-l leagă aşa strâns pe Şchiopu de acest Alin Popescu? Şi unul şi celălalt au găurit bugetele sindicatelor. Popescu a plecat de la conducerea Sindicatului FSANP din cauză că nu putea justifica dispariţia a peste 20 de mii de lei din contul acestuia. Că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti.

Claudiu Matei

Va urmaRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.06.2010. 00:11

Comentarii

KING KONG
28.06.2010. 21:03

CE GRASUT E SCHIOPU SI CE OCHI MINCINOSI ARE VA AJUNGE SEFUL SEFILOR DIN GARA SPERANTEI

militian vechi
27.06.2010. 22:37

intebatil pe schiopu cine sia luat primu bilet la mare prin sindicat si mai cine din conducerea sindicatului si restu pa si pusi creca plecam toti la macesanu ca e cinstit si isi vede de treaba lui schiopu se crede director iar bala costin e directoru lu usi inchise si sa consulta cu ai de nota 4

Legionarul
27.06.2010. 11:10

stimate Claudiu Matei , se pare ca autorul articolului acesta este intr-o confuzie totala, intrucat Schiopu nu a fost niciodata subalternul lui Alin Popescu de la Pelendava, si acei castraveti de care se face vorbire in articol au fost oferiti cadrelor din partea grupei sindicale SNLP si nicidecum din partea sindicatului Solidaritatea al carei lider este Schiopu

JENY
26.06.2010. 18:03

domnule schiopu esti domn pentru ca esti casatorit orcum nu vei fi directorul puscariei chiar daca aduci sucuri la popota si vrei magazinul hotilor ESTI DE RIS cadre care vind la hoti tu ai reinventat legea si mai si spui ca NU E FIRMA PE NUMELE TAU SAU AL SINDICATULUI DA SA DEA DIRECTORU GARANTI CA POATE PARTICIPA LA LICITATIE.BA ESTI UN MARE STUPID SI CE GRAS ESTI DE CIND AI PUS GHEARA PE SINDICAT,CE MANINCI SI CIT SI DE UNDE?Daca plesnesti si sar calitatile din tine auz ia 4 si e sef de sindicat si militianu anului cind el a lipsit o gramada pe la sedinte sindicale a luat peste picior colonei si directori.BETOOOON.

Guru Bivolaru
26.06.2010. 14:07

Filis am discutat cu directorul de la P Tg Jiu care a avut in subordine fabrica de incaltaminte de la PMS Craiova si i-am propus sa-ti faca un costum de piele cu tinte si lanturi,o cagula de piele si un bici de piele. Am propus sa platim costurile acestor produse,noi angajatii de la Tg Jiu.Nici nu conteaza cat costa,important este sa fi tu SATISFACUT si sa te SIMTI BINE!

fpss
25.06.2010. 12:52

Domnule schiopu,sunteti un lider de nota 4! De ce nu ne informati lunar cu privire la situatia contului financiar al sindicatului(cum face MACESANU)?.O sa ne mutam f multi la MACESANU ptr ca este un adevarat lider.
FELICITARI D-LE MACESANU PTR ACTIVITATEA SINDICALA!

fpss
25.06.2010. 12:40

Claudiu,ai afirmat ca vei posta materiale video cu chefurile la care au participat cei doi directori.

gogutza
24.06.2010. 17:55

Bravo domnule matei si scandal i ati bagat sub masa si de data aceasta.Ca de obicei bine informat.Dar totusi o informatie nu o stiti, acestor indivizi li se va mai alatura inca unul cu aceleasi apucaturi ,pavelus coruptus , dar in calitate de detinut.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: