Sforarul Condescu are interese financiare la SNLO - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Sforarul Condescu are interese financiare la SNLO

Sforarul Condescu are interese financiare la SNLO

Neli Matei

Îngropată în datorii şi cu multe minusuri la capitolul indicatori economico-financiari, SNLO îşi permite, totuşi, să arunce câteva miliarde de lei vechi în contul unor firme controlate de Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine-Energie (FNME). Eugen Davidoiu, directorul SNLO, a pus în practică cea mai abilă mişcare managerială pentru a avea pace sindicală şi susţinerea ortacului şef Condescu - dirijarea unor fonduri, prin licitaţii trucate, în contul a cel puţin două societăţi, Elmerom Construct SRL şi Tursind Min SRL, la care liderul sindical, prin apropiaţii săi, deţine controlul. Afacerile personale sunt mai importante pentru Condescu decât soarta minerilor pe care-i reprezintă, acesta pare a fi motivul pentru care liderul de sindicat nu reacţionează la managementul păgubos al directorului general al SNLO.

Firmele protejate de ortacul şef au lipici la licitaţii

/images/207/condescu-motru-2SC Elmerom Construct SRL Târgu Jiu a câştigat, la începutul lunii martie a.c, fără organizarea vreunei licitaţii, revizuirea centralelor termice cu cazan electric la subunităţile EMS Motru. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 112.000 RON (adică 1,1 miliarde de lei vechi). Atribuirea contractului societăţii Elmerom fără publicarea vreunui anunţ de participare este justificată de către SNLO într-un mod devenit stereotip atunci când e vorba de afaceri dubioase făcute de stat cu firmele potentaţilor: „situaţie de urgenţă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute”.

La jumătatea lunii trecute, Elmerom SRL mai primeşte cadou încă 301.030 RON (3 miliarde de lei vechi), pentru întreţinerea şi repararea centralelor termice cu cazane electrice la subunităţile SNLO, în urma unei “licitaţii deschise” la care s-a prezentat doar ea.

Asupra acestor afaceri ar putea să nu planeze nici un fel de suspiciune dacă în spatele Elmerom Construct nu s-ar afla persoane apropiate lui Marin Condescu, eminenţa cenuşie a mineritului gorjean. Două dintre fiicele acestuia, Cristina Condescu şi Margareta Rasoveanu, au fost asociate până nu demult în firma respectivă, alături de o veche prietenă a sindicalistului şef, Mădălina Berbecel, şi Constantin Moşilă, un amic al acestuia, foşti angajaţi la două dintre firmele aparţinând Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Olservmin şi Tursind Min.

Cursurile profesionale se ţin la hotelul lui Condescu

Alte afaceri ale SNLO cu firmele controlate de Condescu sunt cele legate de cursurile de formare profesională, majoritatea acestora desfăşurându-se la Hotel Mina din staţiunea Rânca. Hotelul aparţine societăţii Tursind Min SRL iar conducerea SNLO îl preferă în mod evident altor locaţii unde ar putea avea loc astfel de cursuri. Mai exact hotelul este trecut în mod expres în caietele de sarcini ale licitaţiilor ca loc de desfăşurare a acestora şi va găzdui, spre exemplu, mare parte din cursuri şi în perioada iulie-decembrie a acestui an. Aşadar o parte din cele 284.000 de lei alocate pentru formarea personalului din minerit vor ajunge şi în contul societăţii Tursind Min, administrată de aceeaşi Mădălina Berbecel, omul de încredere al preşedintelui Condescu.

Oricum, acestea sunt doar o mică parte din fondurile din minerit dirijate de Condescu acolo unde îi dictează interesele, cu acordul directorului Davidoiu, care îşi protejează astfel funcţia.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  18.08.2008. 17:04

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: