DESPRE STUPIDITATEA CARE PERICLITEAZĂ VIAŢA DE CUPLU! - Opinii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Opinii · DESPRE STUPIDITATEA CARE PERICLITEAZĂ VIAŢA DE CUPLU!

DESPRE STUPIDITATEA CARE PERICLITEAZĂ VIAŢA DE CUPLU!

prof. Vasile Gogonea
redactie@scandaldegorj.ro

Cred că sunteţi de acord, stimaţi cititori, că atributul stupidităţii şi eticheta care afectează negativ imaginea unui om, până la discreditarea personalităţii sale sau până la macularea unor trăsături de caracter, pe fondul accentuării unei decrepitudini morale, face parte din viaţa cotidiană a fiecăruia dintre noi, ori de câte ori constatăm că însuşirea de a fi stupid este coroborată cu o lipsă de raţiune sau chiar cu un gen de prostie pe care omul şi-o îngăduie cu prea multă lejeritate şi chiar cu o doză de superficialitate.

De multe ori, eticheta de faptă reprobabilă sau de vorbă nesăbuită de om stupid pare o frază lipsită de sens, poate chiar o inepţie sau o stupizenie din care se hrăneşte cu o poftă demenţială prostia. Poate n-o să credeţi, dar stupiditatea este 99% prostie fudulă şi neghiobie, mai ales dacă vei considera că tu eşti fără greşeală, iar cel de lângă tine este nătângul vinovat pentru răul care ţi se întâmplă ţie! Unii vorbesc despre stupiditatea ca idioţenie şi imbecilitate alimentată cu iluzii deşarte sau chiar de un egoism exacerbat, dar pot spune că în legătură cu această temă, atenţia mi-a fost reţinută de lucrarea “10 motive stupide care distrug un cuplu”, o frumoasă pledoarie pentru adevăratele valori familiale, negate azi cu prea multă uşurinţă, o carte semnată de către dr. Laura Schlessinger, care spune că “se poartă intimitatea la minut”, dar fără să ne dăm seama, trăim într-o lume în care se clatină totul în interiorul acestei celule de bază a societăţii, pentru că modelele se dărâmă şi visurile se năruie, pur şi simplu pentru că în multe situaţii vârsta nu mai aduce înţelepciune iar decenţa este atacată din toate părţile!

Impresia care domină peisajul vieţii cotidiene este aceea că instituţia familiei este în faliment total, că mediul familial nu mai are nici un punct de sprijin iar demersurile care se întreprind pentru a remedia o stare de lucruri precară sunt sortite eşecului! Vedem cu fiecare ocazie că în orice comunitate sunt persoane care pot fi “citite” pe îndelete, chiar mângâiate şi alintate ca nişte fiinţe dragi şi mai ales deştepte, dar şi unele care trezesc repulsie, care te grăbesc, te împing sau te ademenesc să alergi ca nebunul pentru a descoperi în timp record acel ceva, acel nenorocit de motiv, culmea, care mai este şi stupid, dar care e distrugător de cupluri. Evident, există tentaţia de a crede că este un punct sensibil al apropierii sau al îndepărtării oamenilor unii de alţii, al atracţiilor şi al respingerilor, în ultimă instanţă al motivelor stupide care spunem că interrelaţionează bărbaţi şi femei de toate vârstele, religiile şi etniile, oameni care au educaţie diferită, aparţinînd unor medii sociale şi realităţi economice dintre cele mai diverse. Ei se raportează la probleme şi situaţii, din simplul motiv că au la rândul lor probleme, dar este din ce în ce mai evident că sursa principală a majorităţii disputelor o constituie lipsa fundamentală a standardelor morale care să îi călăuzească în luarea unor decizii majore. De ce, oare, se miră aceşti oameni şi sunt nedumeriţi când constată că relaţia lor de cuplu suferă şi chiar “nu merge”, că familia nu mai constituie un “brand” al convieţuirii şi al consensului de fiecare zi? De la lucruri banale şi stupide începe uneori o ceartă care se amplifică în timp, iar mulţi dintre noi, ne întrebăm deseori după o dispută stupidă, ca să recunoaştem că motivul a fost banal, prostesc, stupid. Totuşi, un astfel de motiv poate duce la despărţire, la momentul în care bine cunoscutul şi aproape banalul refren invocat ca un fundament al convieţuirii: “ne-am luat din dragoste”, pare că nu mai are valoare.

Astăzi, multe cupluri se desfac decât se fac, femeia nu se mai mulţumeşte doar cu rolurile de mamă şi de stăpână a casei, iar bărbatul nu vrea să şi-l asume pe cel de cap al familiei, iar în cele din urmă, pentru amîndoi, libertatea, cariera, pasiunea devin valori mai importante decât familia! Stupiditatea generează şi amplifică întotdeauna confuzia, deoarece devine tot mai dificil să se afle în regim de urgenţă care este motivul pentru care relaţia nu merge, care dintre cele zece sau douăzeci de motive stupide a compromis relaţia de cuplu. Cercetătorii care elaborează studii privind psihologia şi sociologia familiei constată că uneori lucrurile se înrăutăţesc pe zi ce trece, fără ca oamenii să conştientizeze îndeajuns gravitatea situaţiei create, mai ales atunci când conflictele şi disensiunile s-au dovedit înfiorător de distructive pentru capacitatea bărbaţilor şi a femeilor de a stabili legături, de a-şi lua angajamente şi de a se bucura de formarea sau chiar de păstrarea unei familii!

Printre mulţi alţii, de exemplu, dr. Laura Schlessinger consideră că cele 10 motive stupide şi prosteşti care duc de râpă tot mai multe cupluri, pot fi considerate următoarele: secretele stupide, egoismul stupid, mărunţişurile stupide, puterea stupidă, priorităţile stupide, fericirea stupidă, justificările stupide, legăturile stupide, nepotrivirea stupidă şi despărţirile stupide. Din nefericire, nu sunt puţine cazurile când se refuză soluţii bazate pe consiliere în rezolvarea lucrurilor stupide prin care oamenii îşi sabotează fericirea şi pe ei înşişi.

În lucrări de specialitate, sugestiv intitulate “10 lucruri stupide prin care femeile îşi distrug viaţa” şi “10 lucruri stupide prin care bărbaţii îşi distrug viaţa”, psihoterapeuţii îi îndeamnă pe subiecţi să-şi asume răspunderea pentru acţiunile lor şi să se respecte atât pe ei înşişi, cât şi pe oamenii din viaţa lor. Astăzi, prin diferite metode psihologice este abordată o altă problemă dificilă şi complicată: modul în care femeile şi bărbaţii îşi fac rău lor înşile şi unii altora în cadrul unei relaţii sentimentale. Aşadar, pentru a evita “motivele stupide” care destructurează viaţa de cuplu, familia, ca instituţie de bază a comunităţii, de cele mai multe ori, dacă nu chiar întotdeauna, încercaţi, oameni buni, să deschideţi Biblia, pentru ca după aceea să constatăm cu surprindere, ce-a însemnat să ne supunem acestui îndemn, mai ales când este vorba de persoane aparţinând unor medii culturale şi religioase diferite care impun intervenţia unor specialişti în problemele psihologiei familiei şi ale relaţiilor de cuplu!

Până la urmă, cred că sunteţi de accord că orice sfârşit de drum înseamnă un nou început, iar în multe cazuri, ruptura nu trebuie să fie asociată eşecului, ci renaşterii! Important este să punem pe primul plan optimismul de a merge mai departe, indiferent dacă unii dintre noi au trecut printr-o despărţire, un divorţ, o ceartă, o concediere sau pierderea unei fiinţe dragi. Vrem sau nu vrem, există ziua de după(“the day after tomorrow”), iar acest moment vine după cel în care am fost luaţi de “tsunami”-ul vieţii noastre, când trebuie să măturăm, să aruncăm balastul stupidităţii şi să dăm afară emoţiile negative! Să privim cu atenţie şi să constatăm că de fiecare dată când ne concentrăm şi ne regăsim, imaginîndu-ne într-o situaţie stupidă, poate că noi înşine o creăm, fără să ne dăm seama! Să mai spunem că dacă petrecem timp zilnic, visând cu ochii deschişi la banii ce vin spre noi din toate părţile, la un moment dat, minunea chiar se petrece, iar ei încep să apară sub diverse forme, tocmai pentru a hrăni vanităţile şi stupidităţile cotidiene! Să fim sinceri, dacă ne imaginăm sănătoşi, fără nici un dubiu, devenim astfel şi acţionăm în acest sens, iar dacă ne gândim la partenerul nostru ca la cea mai plăcută şi mai romantică persoană, atunci, aşa va fi, pentru că aşa îl vedem cu ochii minţii! Ceea ce vedem mai întîi în interiorul nostru se programează în viitor şi devine realitatea în care trăim! La fel se petrec lucrurile şi atunci când vizualizăm împlinirea unei dorinţe, iar cu cât reuşim să creăm în imaginaţia noastră mai fidel senzaţia de fericire, ca şi cum am avea dorinţele împlinite, cu atât vom fi mai aproape de realizarea lor. Dincolo de stupidităţile care periclitează viaţa de cuplu, să ştii, omule, că a-ţi crea tu însuţi viitorul înseamnă asumarea responsabilităţii propriei vieţi, iar acesta poate fi, în ultimă instanţă, un dar minunat pe care îl facem sufletului nostru!Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.06.2008. 08:04

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: