SUMMIT-UL NATO ŞI EXCESELE EXTREMISTE ANTIGLOBALIZARE! - Opinii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Opinii · SUMMIT-UL NATO ŞI EXCESELE EXTREMISTE ANTIGLOBALIZARE!

SUMMIT-UL NATO ŞI EXCESELE EXTREMISTE ANTIGLOBALIZARE!

prof. Vasile Gogonea
redactie@scandaldegorj.ro

În societăţile moderne există numeroase coincidenţe între politica tradiţională şi diferite orientări ale mesianismului politic, de la cultul nemăsurat al puterii şi al dominaţiei mondiale, până la comunitarismul unor orientări creştine, ecologiste sau pacifiste, ca să nu mai amintim de manifestările extremiste sau anarhiste de toate culorile, cu variate incantaţii socialiste sau fasciste! Bulversarea mitologiei unităţii, nu reprezintă decât un indiciu că în virtutea unei libertăţi de exprimare, creşte numărul aşa-numitelor derive geopolitice şi strategice şi al schimbărilor imprevizibile pe care acestea le implică!

Este o realitate de necontestat şi de-a dreptul surprinzătoare că lumea a devenit “multipolară”, dar incapabilă de pretinsul “multilateralism” al erei postbelice! Devine tot mai evident că Statele Unite sunt pe cale să-şi piardă supremaţia obţinută odată cu prăbuşirea fostei URSS, care părea la o anumită vreme atât de durabilă, aşa cum subliniază un raport anual al prestigiosului Institut Francez de Relaţii Internaţionale (IFRI), unul dintre cele mai influente “think-tank”-uri europene. De la o zi la alta, marile teme fierbinţi ale actualităţii geostrategice coincid, desigur, cu principalele subiecte analizate de “Ramses 2008”, cea de-a 26 editie a deja celebrului raport anual al organizaţiei, care oferă o radiografie a întregii situaţii internaţionale, de la dosarul iranian, la dilema Kosovo, de la confruntările militare din Irak şi Afganistan, la politica de extindere a NATO şi de asigurare a unui scut antiterorist la nivel mondial!

Oficialii care vor participa la summit-ul NATO de la Bucureşti, din 2- 4 aprilie, vor fi cazaţi la hotelurile Hilton, Novotel, Sofitel, Howard Johnson, Capşa şi Marriott, fiind feriţi de glasurile şi pancartele demonstranţilor, pentru ca urechile lor finuţe să recepţioneze glasuri de protest sau pocnituri ale cocteilurilor Molotov! Spre exemplu, preşedintele american George W. Bush şi cei aproximativ 1.000 de membri ai delegaţiei SUA, vor fi cazaţi pe durata şederii lor în România la hotelul Marriott, iar potrivit aceloraşi surse, delegaţia Germaniei, inclusiv cancelarul Angela Merkel, va fi cazată la hotelul Hilton. În aceeaşi locaţie, vor sta preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, membrii delegaţiilor Canadei, Olandei, Georgiei şi Poloniei, precum şi o parte din delegaţia Spaniei, inclusiv premierul Zapatero. O altă parte a delegaţiei de la Madrid va fi cazată la hotel Novotel, alături de cele ale Islandei şi Norvegiei, iar Premierul Italiei, Romano Prodi, va fi cazat la hotelul Howard Johnson. Delegaţia ONU, inclusiv secretarul general, Ban Ki-moon, vor locui la Capşa, tot acolo urmând să fie cazate două echipe NATO şi delegaţia Lituaniei. În schimb, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, va fi cazat mai departe de centru, mai exact la hotelul Sofitel.

Nu este deloc un secret păstrat în taină faptul că temerile oamenilor de pază se orientează spre grupările de extremă dreapta sau de stânga, către eventuale proteste de stradă, mulţi analişti şi observatori au făcut chiar confuzia între cele două extreme, anunţând, de exemplu, că „Noua Dreaptă” iese în stradă să protesteze împotriva Summit-ului NATO. Ce-i drept, extremiştii de stânga din mai multe ţări europene se pregătesc să se manifeste în zilele reunuiunii şi să-şi exprime punctul de vedere în văzul lumii, aşa cum fac în fiecare ţară care organizează evenimente similare, dar autohtonii mioritici se pare că nu au un tupeu la fel de mare ca şi acela al occidentalilor, dar nici tradiţia celor din vest, iar acest lucru l-au dovedit la unele încăierări de la paradele gay, când forţele de ordine i-au trimis la plimbare pe „stângiştii” anarhişti de liceu cu părul multicolor, ca şi pe cei de dreapta care au venit să le dea o replică.

Pentru că evenimentul care captează atenţia lumii în aceste zile este foarte important şi se aşteaptă forţe „de import” în sprijinul celor care se consideră de stânga, prima grupare care a dat declaraţii despre intenţiile pe care le are în legătură cu summitul NATO este „Noua Dreaptă”, care consideră că nu va avea nici un fel de manifestare potrivnică în perioada summit-ului, pentru că NATO este considerată singura forţă care ne oferă o protecţie(sic??!!) iar pentru ei politica externă nu prezintă interes!! Cei „de dreapta” se consideră...un ONG şi sintetizează problemele de strictă actualitate, singura temă de politică externă pe care o abordează fiind Basarabia, neproiectând nici o acţiune deosebită, nici măcar împotriva anarhiştilor, pentru că ar însemna să acţioneze, vezi Doamne, împotriva legii. Mai există şi alte grupări de dreapta, însă, una dintre ele, omniprezentă la manifestaţii de stradă, este „Rezistenţa Naţională”, specializată, se pare, în confruntările de la paradele gay, membrii acestei grupări anunţând că vor protesta împotriva anarhiştilor de stânga, dacă aceştia se vor aduna în Bucureşti împotriva summitului NATO, violenţa nefiind o noutate pentru societatea noastră, ca să ne referim doar la ceea ce înseamnă în ultima vreme confruntările dintre grupările de dreapta şi membrii „Antifa”, autointitulaţi anarhişti şi de stânga!

Graniţele României sunt închise pe perioada Summit-ului, aşa cum închisă e toată ţara, iar oaspeţii or să vadă că la noi e un paradis al liniştii, iar dacă în Franţa, Marea Britanie, SUA, Turcia, Belgia, summit-urile sunt ca o descărcare de acte de violenţă, în schimb, la noi, ca la nimeni alţii, vine anarhistul, dă civilizat cu spray pe gard, fără „fuck, suck, mother, mă-ta”, scoate pancarte nou-nouţe, sponsorizate politic şi economic de oameni ai aceloraşi ţări membre NATO, ba chiar, pentru echilibrarea situaţiei, se leagă singur cu lanţuri, îşi pune cătuşe, se autovictimizează şi ecoul faptei s-a consumat!

La noi, toată lumea stă drepţi, de preferat în casă, cu perdeaua trasă, cu fereastra închisă şi de recomandată este plecarea în provincie. Aici intră musca doar dacă nu poartă materiale anti în sfincter, iar lunetiştii şi avioanele invizibile trebuie să le arate românilor cât de bine suntem pregătiţi, chiar dacă demonstranţii protestează că li s-a încălcat dreptul la libera circulaţie sau la libera exprimare, iar nouă, celorlalţi, dreptul la informare, ceea ce demonstrează că globalizarea înseamnă, şi trebuie să fii foarte credul ca să înghiţi alte formule consacrate, o pierdere a tradiţiilor, a identităţii naţionale, iar în ultimă instanţă, nemulţumirea este şi revărsarea peste plai a tuturor rebuturilor Europei! Iar, dacă la noi se fură orice şi oricând, se bea şi se mănâncă mult, or să încapă şi resturile americane îmbarcate în avioane gigant de transport! Mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor protestatare au diferite reacţii legate de respectarea drepturilor omului, iar aceia care îşi imaginează că nişte oameni care ar vrea să creeze evenimente violente, ar atrage atenţia asupra lor aducând o maşină plină de afişe şi documentare, se gândesc la dorinţa de a face cunoscută într-un mod cât se poate de „original”, prin materiale tipărite şi filmate, ceea ce se întâmplă în Afganistan, Irak, faţa nevăzută a NATO, despre sistemele defectuoase de emigrare, prin care să rezulte clar şi adevărul că...nu se încalcă drepturile omului în România! Aşadar, e pace în ţările membre NATO şi toţi constatăm un fel de „the dark side” a globalizării, în care totul devine transparent şi la lumina zilei! Dacă summit-ul NATO va fi un succes notabil sau va fi un eşec răsunător pentru diplomaţia românească, vom trăi şi vom vedea, dar să fie clar pentru toată lumea, că orice reacţie de adversitate va fi tratată cu mijloace eficiente, dincolo de orice excese extremiste, de dreapta sau de stânga!Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.03.2008. 14:23

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: