Jeg de miliţian - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Jeg de miliţian

Jeg de miliţian

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Probabil, cititorii fideli îşi mai aduc aminte despre informatorul deconspirat de către „Scandal”, în urmă cu câţiva ani, în persoana fostului miliţian Hârşovescu. Povestea, pe scurt, a stat cam aşa: Hârşovescu, dintr-o ură şi invidie viscerală, ne-a furnizat informaţii despre colegii săi din poliţie, ani la rând. Spun că din invidie şi ură pentru că multe din turnătoriile miliţianului frustrat nu se confirmau însă, este adevărat, altele au făcut obiectul unor investigaţii de răsunet, publicate de către săptămânalul nostru, pe vremea când poliţia gorjeană era condusă de cuplul de tristă amintire Aranaciu-Giura. Vreme de alţi câţiva ani, colaborarea dintre „sursa Victor” şi „Scandal” a încetat din motive lesne de înţeles atâta timp cât noua conducere a IPJ îşi oferise autointitulatului justiţiar un loc călduţ în structura instituţiei. După un timp, părea că aşa zisa colaborare cu miliţianul turnător ar putea fi reluată având în vedere desele vizite ale acestuia pe la redacţie numai că, de această dată, ofiţerul zăbovea cam mult timp, fără să se ferească de eventualii musafiri şi, mai mult, se interesa de „soarta” noastră decât să ne ofere informaţiile promise.

Suspect pentru un ins care până nu demult venea camuflat la sediul publicaţiei şi nu zăbovea niciodată mai mult decât era necesar pentru a indica eventualele şmenuri ale poliţiştilor de frunte, iar când apărea cineva necunoscut o ştergea urgent. Suspiciunile că turnătorul juca atunci la două capete s-au adeverit când l-am surprins trăgând cu urechea pe la uşa redacţiei, lucru confirmat şi de alţi colegi ziarişti, vecini de palier, care-l mai văzuseră pe la uşa noastră. I-am atras atunci atenţia că între noi nu mai poate exista nicio relaţie de colaborare şi am hotărât să-l deconspirăm. S-a declanşat un adevărat scandal la nivelul IPJ, odată cu ancheta internă în care am dat câteva declaraţii. Finalul, aşteptat de altfel, Hârşovescu a ieşit liniştit la pensie, după trei ani de la acea anchetă, chiar dacă se demonstrase că, cu ceva ani în urmă furase chiar un dosar în original din arhiva IPJ. Am amintit toate astea pentru că, recent, m-am întâlnit cu personajul de două ori în cinci minute (!). Nu sufăr de paranoia, dar l-am văzut pe acum fostul turnător pensionar trecând strada. L-am evitat, iniţial, însă după cinci minute când am revenit în acel loc, făcea acelaşi lucru. Regulile de bun simţ, pe care cred că le am, m-au făcut să-l salut dar, mare mi-a fost mirarea să constat că, după câteva secunde de conversaţie civilizată, jegul persoanei cu care stăteam de vorbă se revarsă spre mine. Bătrânelul din faţa mea îmi adresa cuvinte pe care, din uluiala ce mă cuprinsese, cu greu îmi venea să cred că-mi sunt adresate. Conştient de ceea ce face, chiar sugerându-mi să-l dau în judecată, nemernicul a continuat să mă înjure ca un golan timp de câteva zeci de secunde după care a plecat lăsându-mă fără replică. După ce mi-am revenit din şoc am realizat că, de fapt, jegul, incultura, lipsa de scrupule, invidia, ura, frustrarea, native în cazul lui Hârşovescu, au fost alimentate din greu în toţi anii cât acesta a fost un miliţian mediocru şi au refulat dintr-o dată ca veninul din gura şarpelui. Dacă îl vedeţi pe stradă pe acel individ, feriţi-vă!, locul său e la balamuc.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  10.02.2009. 20:20

Comentarii

Dan
14.02.2009. 10:33

Sunt surprins sa aud astfel de cuvinte despre dn. Hirsovescu , eu l am cunoscut prin intermediul unei rude cand aveam nevoie de ajutor intr o problema in care aveam dreptate si nu mi se recunostea. M a ajutat fara conditii, nu stiu ce ma faceam fara el!

Patrick
12.02.2009. 09:51

E bine sa ne ferim, noi, astia mai tineri, de toti comunistii care mai sunt in viata (mai ales de militieni). Nu ma surprinde deloc informatia din articol si am convingerea ca este cat se poate de adevarata relatarea. Relicvele de comunisti (nu toti, mai exista si exceptii!) ar vrea parca sa ne extermine. nu au deloc incredere in tineretul actual si cauta orice mijloc si ocazie sa ne jigneasca, sa ne umileasca si sa ne arate "cine sunt ei si ce suntem noi". Dar, sa nu ne lasam calcati in picioare de ei! ar trebui sa fie expusi la Antipa si sa nu mai umble liberi pe strazi si in alte locuri publice. E si o vorba in popor care li se potriveste: "si-au trait traiul, si-au mancat malaiul!"
Acum a venit si vremea noastra sa ne afirmam. Asta este, alte vremuri, alte conceptii, alti oameni. Cand or sa priceapa si comunistii aceasta realitate?!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: