Slugile cui? - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Slugile cui?

Slugile cui?

Claudiu Matei

Claudiu Matei
/strong>

În urmă cu o lună de zile demisionam de la televiziunea Acces TV din cauza cenzurii, impusă, culmea, de către o manelistă a televiziunii – în sensul că conduce (uf!) postul după ureche - cu sau fără ştiinţa patronului acestuia. Neacceptarea unor invitaţi, pe care-i propuneam, fără niciun fel de motiv, iar când se întâmpla să şifonez vreun prieten de-al madamei în emisiune aceasta nu mai era difuzată în reluare, a doua zi, fără ca măcar să fiu anunţat despre acest lucru. S-a întâmplat de câteva ori să contramandez invitaţia, inventând diverse motive, pentru că oamenii pe care-i chemasem nu-i erau pe plac muierii, deşi iniţial fusese de acord cu prezenţa lor, aşa că nu aveau ce căuta în studio. Picătura care a umplut paharul a fost atunci când am invitat o colegă de breaslă să mi se alăture într-o emisiune.

A fost deranj mare, şefa postului chemând în ajutor şi pe cel care taie şi spânzură în postul de radio care face parte din acelaşi trust cu Acces TV. Amândoi au încercat toată ziua să mă convingă că am făcut o alegere neinspirată, iar ajutorul directoarei se autoinvitase în emisiune în locul nedoritei. Aproape un an de tracasări de acest fel mi-au ajuns, aşa că am hotărât să demisionez pentru că, printre altele, îmi era şi jenă de colega mea să-i spun că nu are ce căuta în emisiune şi, în plus, nu aveam cum să comentez subiectul propus în acea zi cu un dj de radio care, deşi e destul de vechi prin presa locală, nu şi-a depăşit statutul de dijoi.

Rămas liber de contract, am început foarte repede colaborarea cu Gorj TV pentru că, aşa cum ştiu chiar şi colegii mei răutăcioşi, eu îmi duc traiul din presă. N-am nici firmă de construcţii aşa cum au mulţi dintre ei şi nici nu sunt asociat cu vreun parlamentar corupt sau lider de sindicat influent. Deci, ca să-i salvez de la vreo boală gravă cauzată de oftică, nu îmi dă Manţog suma vehiculată ca salariu şi nici nu mi-a propus această sumă ca leafă ca să plec de la Sarcină. M-am dus la Gorj TV ca orice om care are nevoie de un job şi o să plec, fără reţinere, dacă nu-mi va conveni ceva. Nu-i datorez nimic lui Manţog şi nici el nu-mi datorează, spun asta deşi colegii mei, încurcaţi în tot felul de hăţişuri relaţionale care-i obligă, cu siguranţă nu vor înţelege. E greu să înţelegi astfel de lucruri atunci când trebuie să faci tot felul de compromisuri pentru că ai vila în construcţie sau leasing-uri de plătit la maşini scumpe. Eu n-am niciuna nici alta, deci încă îmi mai permit un pic de independenţă.

Venirea mea la Gorj TV a creat mare indignare în rândul jurnaliştilor care s-au grăbit să mă catalogheze „sluga lui Manţog”. Indignarea lor a crescut aproape de apoplexie atunci când, în cadrul unei emisiuni, l-am numit „coleg” pe un fost securist intrat în presă. Am făcut acest lucru pentru că omul scrisese la meserie un material de presă care, după apariţie, a fost preluat de toată mass media nejenată deloc să-i preia articolul „securistului”Daju. Puteam şi eu să mă las purtat de sentimentele proprii, având în vedere că personajul în cauză scrisese „de rău” şi despre mine, şi să nu recunosc valoarea materialului numindu-l pe om „coleg”, dar am preferat să nu fac asta, dovedind astfel, zic eu, că sunt imparţial, aşa cum cere meseria asta. Nu sunt prieten cu „securistul” şi o să scriu din nou despre el, aşa cum am mai făcu-o – şi am fost singurul – dacă o să mai existe informaţii. Acest lucru i l-am comunicat  chiar şi lui.

Cât priveşte „sluga lui Manţog”, dacă ziariştii care m-au înfierat n-au priceput ce am spus mai sus îi invit la o emisiune, când vor ei, „la televiziunea lui Manţog”, să discutăm deschis despre afacerile mogulilor de presă la care lucrăm fiecare. Tot atunci am putea discuta şi despre afacerile şi averile noastre ale fiecăruia, dar şi despre protectori. Invitaţia rămâne deschisă... Cred că de abia după o astfel de emisiune putem spune fiecare ale cui slugi suntem.

Dacă unele critici le-am acceptat lejer pentru că veneau din partea unor ziarişti vechi, profesionişti, zilele trecute m-am enervat subit după ce într-un cotidian local, un individ, ţinut ca lucrător la ziar din lipsă de personal, îşi permitea să scrie un editorial lamentabil pe seama mea fără a avea măcar curajul să-mi pomeneasă numele. Slăbuţ cum e de minte a uitat că am lucrat o perioadă împreună şi ştiu că, deşi îşi schimbase stăpânul, îi dădea raportul zilnic lui Manţog, la telefon, câteva zeci de minute. Mai ştiu şi altele pe care nu voi ezita să le scriu dacă individul va ţine morţiş să devină vedetă. I-aş indica însă, înainte de a intra într-un conflict mediatic, să mai răsfoiasă DEX-ul, pentru că vocabularul său are mari carenţe. Ar putea începe prin a învăţa sensul cuvântului „libertin” pe care tocmai l-a folosit total anapoda într-un material.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  05.10.2009. 06:39

Comentarii

enescu emilian
15.10.2009. 00:43

am toata stima pentru dumneavoastra as dorii sa iau legatura personal cu dvs. pe mesenger daca este posibil @#$%&!i ma aflu in spania si nu dispun de multe posibilitati sa ne vedem personal

cititor
11.10.2009. 17:57

Claudiu,
imi pare rau de tine. Aveam despre tine o parere buna, dar sa ajungi sa fi un instrument de manipulare in mana lui mantog si a iubitei lui amante este deja prea mult pentru orice om normal. Iti intelegem nevoia de a-ti castiga painea. dar daca spui "televiziunea lui Mantog" deja este o problema. problema se refera la ghilimele. toti stim ca este televiziunea lui condusa de amanta Roxana Stoian. Nu incerca te rog sa ne minti sau mai important nu te minti pe tine, ar fi pacat.

anonim
09.10.2009. 19:04

Mare dreptate, domnule Matei!Acces Tv este un post de televiziune comercial. Patronul stie oare ce se intampla acolo? Imi permit oricand sa-i cumpar pentru ca duduile de acolo sunt dispuse oricand sa faca stiri pe bani. Banul conteaza, nu evenimentul in sine. Cat despre directoare...toata jena.

roma
09.10.2009. 08:36

Imi pare rau ca trebuie sa iti spun domnule Claudiu ,dar esti slab pregatit . Te-am urmarit in mai multe emisiuni, dar nu esti competent .In ceea ce priveste vocabularul nu mai vorbi de altii , tu insusi nu ai un vocabular adecvat .Spun asta ,deoarece intr-o emisiune primarul de la carbunesti te-a facut praf, atunci cand ai incercat sa iti arati modestele tale cunostinte de franceza .Inainte de a da sfaturi la altii ,pune-te tu la punct cu ce trebuie. Cu privire la acest ziar nu dai niciodata articolele in care esti criticat ,dar le dai pe cele care iti convin .Oricum de la mine nota pe care consider ca trebuie sa o iei ca jurnalist este 2 cu indulgenta .

bogdan
08.10.2009. 17:11

Foarte bine ai facut. Bravo de alegerea ta.

gymy33
07.10.2009. 22:12

bravo claudiu!

ion
07.10.2009. 21:38

naspa

ion
07.10.2009. 21:34

asa merge treaba la noi in gorj care cum poate.oricum nu stiu cine e duduia care conduce televiziunea acces dar sunt sigur ca isi apara propiile interese si stie cum s-o faca bine ca femeie vorbind cu unul si cu altul. pacat de oamenii care lucreaza acolo...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: