Alegeri la Gorj: Acuzaţii PSD de fraudă, tăbliţe PDL cu indicaţii electorale - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Alegeri la Gorj: Acuzaţii PSD de fraudă, tăbliţe PDL cu indicaţii electorale

Alegeri la Gorj: Acuzaţii PSD de fraudă, tăbliţe PDL cu indicaţii electorale

Conducerea PSD Gorj acuză filiala PDL că a forţat angajaţii din minerit să meargă la vot, dovadă fiind “indicaţiile electorale” lăsate de Ionel Manţog pe o tablă din sediul PDL Gorj, privind “norma de voturi” şi transportul alegătorilor, însă Manţog afirmă că mesajele nu reprezintă nimic ilegal.


 
O televiziune locală, a prezentat imagini cu “notiţele” făcute de coordonatorul campaniei PDL Gorj, Ion Manţog, pe o tablă din sediul filialei.
Astfel, pe tabla respectivă erau scrise mesaje precum: “Începeţi transportul cât mai devreme!”; “Realizaţi peste 60% din normă înainte de prânz”; “Rezolvaţi problema... din primele voturi (10 pe secţie - Responsabili BP) verifică personal lista cu cei ...”; “Comunicaţi permanent între dvs. cu responsabilii de colegii şi cu sediul”; “Sunaţi directorii listelor”; “Norma de voturi din listele permanente”; “Secţii de votare: a) să aibă ghiduri; b) să discute cu fiecare înainte de ora 8; c) să consemneze prezenţa şi să predea listele o dată cu procesele verbale; d) să facă orice contestaţie”; “Supraveghere: 1) secţie (împrejur); 2) prin comună-intrări”.
 
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că organele de anchetă ar trebui să se autosesizeze în acest caz şi să verifice ce sume de bani au fost folosite de PDL Gorj atât în campania electorală, cât şi în ziua alegerilor.
“Manţog a demonstrat astfel că a avut un sistem bine organizat, prin forţarea salariaţilor din minerit şi energiede a merge la vot, în baza unui plan diabolic. Ei de asta au şi avut rezultate bune în colegiile miniere. Eu am văzut în teritoriu, la Turceni, un lider sindical, Eugen Iovan, care era înnebunit să dea telefoane pentru a fi scoşi oamenii la vot şi duşi cu maşinile complexului energetic. La fel s-a întâmplat şi la Câlnic, unde directorul de la CE Rovinari, Tiberiu Trotea, care e şi consilier judeţean, a procedat în mod similar, dar şi la Crasna, unde alţi reprezentanţi din minerit au adus oameni de la Târgu Cărbuneşti ca să voteze acolo”, susţine Călinoiu.
Şeful de campanie al al PDL Gorj, Ionel Manţog a declarat că notiţele de pe tabla din sediul filialei nu reprezintă “lucruri secrete”.
 
“Ceea ce a fost scris pe tablă nu reprezintă un secret, ca dovadă că acele lucruri au stat acolo scrise de vineri până luni. Acolo nu e nici măcar o urmă de fraudă în acele înscrisuri sau ceva ilegal. Era vorba de transportul votanţilor cu maşinile membrilor de partid în mediul rural pentru că, ştim foarte bine, la ţară secţiile de votare sunt la kilometri întregi distanţă de domiciliul oamenilor”, a spus Manţog.
El a mai susţinut că democrat-liberalii nu au avut de câştigat în zonele în care sunt multe persoane pe listele suplimentare de vot, altele fiind partidele care au primit voturile respective.
 
“Din câte ştiu eu, nu există contestaţii depuse de partide la Biroul Electoral Judeţean sau la secţiile de votare, iar în 15 localităţi numărul celor care au votat pe liste suplimentare este mai mare decât numărul voturilor luate de PDL. În ceea ce o priveşte pe Elena Băsescu, la Târgu Jiu ea a avut 1.555 de voturi, iar în restul secţiilor de prin judeţ, în mai bine de jumătate din acestea, în mediul rural, a luat câte 7-8 voturi. E păcat că se strică curajul, munca şi imaginea unui om doar pentru că vorbim despre fiica preşedintelui”, a adăugat Manţog.
 
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, Inspectorul Daniel Tică, a declarat că Poliţia Judeţeană a primit două plângeri în privinţa modului de desfăşurare a scrutinului din 7 iunie.
Una dintre acestea a fost depusă de PNL Gorj şi îl vizează pe consilierul judeţean PDL Tiberiu Trotea, care este acuzat că ar fi adus de la Rovinari, unde este director la complexul energetic, mai multe persoane care au votat în localitatea Câlnic.
Cealaltă plângere a fost depusă de PSD, care acuză filiala PDL că ar fi transportat alegători de la Târgu Cărbuneşti în localitatea Crasna, pentru a vota.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj a spus că anchetele în curs se vor baza pe compararea numelor votanţilor de pe listele suplimentare cu cele din localităţile de domiciliu, după care, dacă va fi cazul, persoanele care au votat de două ori vor fi cercetate penal.
 
MediafaxRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  11.06.2009. 23:36

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: