Şandramaua guvernamentală PSD-PDL stă să se prăbuşească - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Şandramaua guvernamentală PSD-PDL stă să se prăbuşească

Şandramaua guvernamentală PSD-PDL stă să se prăbuşească

Mihai Voicu
redactie @scandaldegorj.ro
Cu toate că până în clipa de faţă alianţa de guvernare dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Democrat-Liberal a stat mai mult în moarte clinică, atât la Gorj, cât şi în alte judeţe, la Constanţa un senator al PSD şi-a luat inima în dinţi şi a propus „eutanasierea” acestei struţo-cămile politice.
Astfel, alianţa de guvernare dintre democrat-liberali şi social-democraţi este previzionată a se rupe în cel mai scurt timp posibil după alegerile europarlamentare din data de 7 iunie. Acest termen a fost dat de către senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre, cel care a afirmat că mai multe organizaţii social-democrate din ţară îşi doresc ruperea protocolului cu Partidul Democrat Liberal, iar o decizie irevocabilă în acest registru va fi luată în urma rezultatului la alegerile europarlamentare.
Cu toate că această „bulă” de testare a reacţiilor alegătorilor a fost aruncată pe piaţă, era limpede că „divorţul” dintre PSD şi PD-L se produsese cu mult timp în urmă, acest mariaj politic disfuncţional fiind prezent în tot mai multe judeţe ale ţării noastre. Această declaraţie, făcută parcă la voia întâmplării de senatorul Alexandru Mazăre, nu are alt rol decât acela de a testa reacţia opiniei publice înaintea unui fapt ce se va produce iminent şi care a fost deja stabilit de cei care „fac cărţile” în politica noastră.
Cine-i vinovat?
În acest sens, senatorul Mazăre a susţinut o conferinţă de presă la Constanţa, în care a spus că a avut loc o teleconferinţă a tuturor filialelor PSD cu conducerea centrală a partidului, şi aici au fost prezentate toate neregulile vizavi de protocolul încheiat cu democrat-liberalii. „Am constatat că situaţia de la Constanţa nu este singulară şi mai multe judeţe sunt în pragul de a rupe acest protocol. La două, trei judeţe venea câte un preşedinte de filială şi afirma -Domnule preşedinte Geoană, vă spunem că aici la noi în judeţ colaborarea cu PD-L decurge perfect, suntem pe punctul de a rupe protocolul.- E vorba, printre altele, de judeţele Gorj, Bistriţa, Vaslui, Mehedinţi şi Dâmboviţa. Dacă stau să mă gândesc sunt mai multe judeţe în care protocolul nu funcţionează decât cele în care funcţionează. Şi vreau să mai fac încă o precizare importantă: de cele mai multe ori cauzele pentru care aceste protocoale locale nu funcţionează nu ţin de organizaţiile locale. Nici noi nu avem mari reproşuri să aducem colegilor de la PD-L pe plan local, dar miniştrii PD-L nu respectă protocoalele locale. Acolo unde sunt oameni care trebuie puşi pe funcţie în baza protocolului de către miniştrii PD-L, acest lucru nu se întâmplă.” a spus nemulţumit de alianţa de guvernare senatorul PSD Alexandru Mazăre.
Judeţul Gorj, un butoi cu „praf de puşcă” unde PD-L şi PSD stau, rânjind unii la alţii, cu chibriturile aprinse
Ţinând cont că la momentul actual deja frustrările şi ostilităţile politice dintre PSD şi PD-L sunt pe faţă, în urmă cu ceva timp doi lideri marcanţi social-democraţi de la Gorj susţineau ineficienţa unei astfel de construcţii politice. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spunea încă de când i se puneau pirostriile alianţei de guvernare că această entitate politică nu va funcţiona, şi asta s-a văzut şi prin faptul că nu s-au putut înţelege la împărţirea funcţiilor de conducere la principalele instituţii şi companii din judeţul nostru.
Şi deputatul Victor Ponta s-a arătat defavorabil Coaliţiei PSD-PDL: „Ce şanse îi dau viitorului guvern? Până la alegerile prezidenţiale. Viitoarea Coaliţie nu semănă deloc cu Alianţa D.A. Va fi cea mai grea guvernare după ’89 pentru că vine criza economică şi vor fi lucruri foarte grele de făcut.”
Cu toate că pare că au fost forţaţi de conjunctură pentru un astfel de construct politic, şi liderul democrat-liberal de la Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a precizat despre melanjul PSD-PDL că „nu este nici un secret, la Gorj coaliţia nu a funcţionat niciodată. Am avut multe discuţii, am încercat de foarte multe ori să ne punem la masă, în zadar! PSD a acţionat de unul singur, acum schimbă directorii la şcoli, nu ne-am înţeles la Gorj. Nu este o soluţie ca această Coaliţie să se rupă, pentru că în Parlament ne-ar ajuta majoritatea, mai ales pe timp de criză. Nu ne-ar mira ca de la toamnă să vedem de mână PSD cu PNL. De fapt, au fost inspiraţi de ultimul sondaj şi tot ceea ce doresc este să câştige lupta la prezidenţiale, mai ales pentru turul doi de scrutin.”Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.06.2009. 22:15

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: