Demolarea a două grupuri energetice stoarce CE Turceni de câteva milioane de euro - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Demolarea a două grupuri energetice stoarce CE Turceni de câteva milioane de euro

Demolarea a două grupuri energetice stoarce CE Turceni de câteva milioane de euro

Daniel Dumitriu

turceni-termoComplexul Energetic Turceni (CET) a fost generatorul multor milioane de euro pentru firmele de casă ale directorilor care s-au perindat în ultimii ani la conducerea sa.

Sprijiniţi politic pentru a ocupa diferite posturi de conducere la CET, oamenii puterii, îndiferent că aceasta a fost portocalie sau de altă culoare, s-au faultat reciproc, mai ales în ultimii patru ani, pentru a face jocurile şi, implicit, afacerile profitabile, clientelei partidului.

Ziua de 13, cu ghinion

Managementul păgubos al directorilor CET a găurit serios bugetul colosului energetic numai prin „afacerea” privind valorificarea grupurilor energetice nr.2 şi nr.8.

Grupul nr.8 a fost proiectat cu două cazane dar, lucrările au fost oprite la începutul anilor’80 datorită lipsei fondurilor băneşti, iar acesta n-a funcţionat niciodată.

CET a organizat licitaţia pentru valorificarea blocului nr.8, la data de 13 ianuarie 2005, aceasta fiind câştigată de o societate comercială care, ulterior, a cesionat drepturile sale contractuale unei firme din Craiova. La vremea respectivă director general al CET era Ion Marin, despre care se ştie că favoriza firmele din judeţul său de baştină, Dolj. Numai că, pe 13 martie, adică la exact două luni de la vânzarea grupului 8, Marin a fost schimbat din funcţie, iar CET încă nu identificase echipamentele pe care le vânduse la începutul anului deşi, acest lucru trebuia să se întâmple înainte de semnarea contractului, pentru ca firma să ştie ce a cumpărat, fapt ce a dus la neparafarea acestuia. Astfel ziua de 13 a fost cu ghinion şi pentru societatea care câştigase iniţial licitaţia, dar şi pentru directorul Marin.

Interese din Est

Odată cu schimbarea acestuia şi instalarea noii conduceri, susţinută de secretarul de stat în MEC, la acea vreme, Ionel Manţog, s-a hotărât ca în luna iunie să se organizeze o nouă licitaţie, doar interesele erau de acum altele. Cum la minister PD făcea casă bună cu PC, şi în mineritul şi energia gorjeană lucrurile nu puteau fi altfel.

CET a restituit în cele din urmă garanţia de participare, de aproape 3 miliarde de lei vechi, firmei doljene şi a organizat o nouă licitaţie.

Astfel, SC Invest Nikarom SRL Bucureşti a fost desemnată câştigătoarea lucrărilor privind dezafectarea blocului 8, valoarea contractului cifrându-se în jurul valorii de un milion de euro. Societatea a demarat lucrările la Turceni fără să mai solicite vreun aviz de mediu, fiind amendată, la vremea repectivă cu 600 de milioane de lei vechi. Unele surse susţin că, reprezentantul firmei bucureştene, un cetăţean lituanian, era de fapt mandatarul firmelor lui Dan Voiculescu, recomandat de chiar de ministrul, din acea perioadă, Codruţ Sereş. De altfel, ulterior, contractul a fost preluat de la Invest Nikarom de către SC Mechel SA Tîrgovişte, o firmă care face parte din compania rusă Mechel, care activează în domeniul minerit şi metalurgie.

Managerul şmenurilor

Dovada că, culoarea politică nu contează o dovedeşte actualul director Dumitru Cristea, susţinut, cel puţin la instalarea în funcţie de către PNL, care continuă afacerea cu vecinii de la Est. Aceleaşi surse susţin că, în curând, grupul energetic nr. 2 din cadrul CET, dat în folosinţă în 1979 şi scos din funcţiune în urmă cu zece ani, va fi valorificat aceleiaşi companii ruse.

Cu toate astea, în urmă cu trei săptămâni, adică pe 26 septembrie, managerul Cristea a atribuit direct, lucrări de peste 4,5 miliarde lei vechi, unei asociaţii de firme al cărei lider este SC Uniflex SRL Tg-Jiu, pentru (atenţie!) închiderea faţadei sală maşini bloc 2 şi 8.

Lăsând la o parte faptul, destul de grav de altfel că, motivarea încredinţării directe pentru aceste lucrări de tâmplărie este aceea că acestea nu puteau fi executate decât de această firmă, din motive tehnice (!?), un lucru şi mai grav este acela că, Cristea aruncă practic la coşul de gunoi 4,5 miliarde pentru o lucrare inutilă în condiţiile în care dezafectarea blocurilor energetice 2 şi 8 nu este finalizată.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  26.10.2008. 21:56

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: