Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 48 - 25 februarie - 2 martie 2005 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 48 - 25 februarie - 2 martie 2005

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 48 - 25 februarie - 2 martie 2005

SCRISOARE DESCHISA DOMNULUI GHEORGHE GRIGURCU

Stimate Domnule Gheorghe Grigurcu,

In legatura cu scrisoarea dumneavoastra, pe care mi-ati adresat-o prin intermediul presei, referitoare la faptul ca incetarea aparitiei revistei “Columna”, pe care o conduceti, inseamna ca am lasat de ijbeliste cultura gorjeana, doresc sa fac urmatoarele precizari:

- Aparitia revistei a fost un eveniment cultural asumat de Dumneavoastra, pe care la vremea respectiva l-am apreciat si noi ca fiind unul de exceptie, fapt pentru care echipa redactionala merita felicitari.

- Consiliul Local si Primaria Targu-Jiu au sprijinit aparitia revistei, alocand fondurile necesare tiparirii acesteia.

- Incetarea finantarii are la baza doar motive care nu sunt imputabile Primariei si Consiliului Local si care sunt generate de solicitarile ulterioare exagerate de fonduri, nu doar pentru tiparirea revistei, ci pentru alte si alte cheltuieli, mai mult sau mai putin justificate de dumneavoastra (drepturi de autor, salarii etc.) dar oricum pentru care noi nu avem baza legala de a le asigura. In consecinta, ati refuzat sistematic dialogul direct cu noi, folosind ca intermediar unul dintre responsabilii cu aparitia revistei, pe domnul Vasile Ponea, care a acceptat initial propunerile noastre de continuare a finantarii, ulterior, ca urmare a opozitiei Dumneavoastra, renuntandu-se la colaborare.

- Sumele solicitate de Dumneavoastra pentru reluarea aparitiei revistei (500 de milioane de lei anual) sunt total lipsite de decenta fata de banul public, in conditiile in care, pentru reaparitia unei alte reviste, la fel de prestigioasa, “Brancusi”, sunt alocate 60 de milioane de lei pe an. Legatura pe care o faceti Dumneavoastra intre sumele alocate pentru Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” si aparitia revistei “Columna” este lipsita de un rationament logic si doresc sa va informez ca nu Primaria este finantatoarea prestigiosului Ansamblu “Doina Gorjului”, asa cum din ignoranta sau cu rea intentie insinuati.

- In privinta trecerii in oferta mea electorala pentru actualul mandat a finantarii aparitiei revistei “Columna”, imi mentin propunerea pe care am avansat-o in numeroase randuri, ultima oara cu cateva zile inainte de publicarea scrisorii dumneavoastra, de a va sprijini in acest demers, cu respectarea legalitatii si a unor limite de rezonabilitate.

• Cu pretuire, Primar, Dr. ing. Florin Carciumaru

Condescu penal

Marin Condescu este cercetat de Parchetul National Anticoruptie in cazul Hotelului de la Ranca, construit anul trecut de catre ARC Tg-Carbunesti pe banii minerilor.

Asa zisul lider al minerilor este unul din cei mai influenti oameni din Gorj avand in vedere ultimele numiri in functii importante la nivel central.

Doua personaje importante au ajuns in functii importante - secretar de stat, respectiv director executiv - in urma influentelor lui Condescu la varful Aliantei D.A. Tot la interventia acestuia vor fi numiti in curand si directorii Complexelor Termoenergetice de la Rovinari si Turceni.

Concubinaj pervers in minerit

Marin Condescu a scos, in urma cu un an si jumatate, opt miliarde de lei din buzunarul minerilor pentru a construi un Hotel la Ranca.

De aerul de munte urma sa se bucure tot ortacul de rand care, pana la urma, a vazut hotelul doar in poze si la TV.

La sfarsitul anului 2003, Condescu, din functia de lider de sindicat a retinut minerilor o cotizatie suplimentara fara ca acestia sa-si dea acordul.

Astfel pentru 16.600 de mineri au cotizat cate 500.000 de lei fara sa semneze nimic in acest sens. Tabelele cu cei 8,314 miliarde de lei au fost semnate doar de liderii de sindicat, acolitii lui Condescu.

Retinerile salariale din octombrie 2003 pentru mineri au fost aprobate de conducerea fostei CNLO si sindicate in acelasi protocol in care erau prevazute si unele “salarii de performanta” pentru directorii companiei si ai subunitatilor ce apartin acesteia.

Acel protocol este semnat si parafat de fostul director general Ion Vulpe, director economic Danut Pistritu, directorul Directiei Resurse Umane si Legislatie, Ionel Mantog si chiar Marin Condescu.

Astfel concubinajul pervers dintre directorii CNLO si Condescu este evident. Atat in cazul stramutarilor cat si in acesta toti trebuie sa fie trasi la raspundere.

Condescu si distribuirea functiilor importante

Doi PSD-isti de frunte, Ionel Mantog si toni Mihail Grebla, ocupa de cateva saptamani functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si comertului, respectiv director executiv al PATROMIN, in conditiile in care Alianta D.A. guverneaza.

Cei doi au ajuns in aceste fotolii in urma influentei lui Marin Condescu si a altor persoane aflate in gasca acestuia.

Este binecunoscut faptul ca atat Mantog, cat si Condescu sunt cercetati penal pentru modul in care si-au construit vile in Tg-Jiu capatand statutul de stramutati de lux.

• Adrian Iovan

Rufele murdare ale politiei gorjene

Accidente rutiere mortale, trafic de gazolina, victime colaterale ale capriciilor politistilor de a avea o cabana in zona montana, averi impresionante si slugarnicie – cateva cuvinte care caracterizeaza o parte a politiei gorjene.

Despre magariile politistilor gorjeni s-ar putea scrie romane intregi, despre lucrurile bune pe care le fac doar cateva pagini.

Opinia publica trebuie sa stie cine sunt cei care lucreaza in slujba cetateanului, iar cei interesati vor afla, incepand cu acest numar al publicatiei noastre, secretele celor care se ascund dupa o imagine bine pusa la punct.

Picu, alcoolul si accidentul mortal

Comisar Ion Picu, seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul IJP Gorj, are o foarte mare slabiciune pentru licorile bahice, lucru care a dus, din pacate, la evenimente tragice.

In urma cu aproximativ 15 ani, in perioada in care Picu era sef al Politiei Bumbesti-Jiu, a avut loc pe Defileul Jiului un accident rutier soldat cu un mort. Autor – Ion Picu. Acesta se afla in masina impreuna cu victima si cu col. Aurel Dobre. Surse din cadrul IJP sustin ca masina a intrat in parapetii de pe marginea drumului din cauza cetii bahice ce se lasase in capul conducatorului auto. Ion Picu nu a raspuns niciodata penal pentru ucidere din culpa, deoarece a facut in asa fel ca alcoolemia sa figureze in acte ca fiind mai mica de 1 la mie. A primit insa o pedeapsa administrativa si a fost mutat disciplinar la Targu-Carbunesti. Mutarea a obtinut-o cu foarte mare greutate, pentru ca, seful de pe atunci al IJP, col. Hodorog, voia sa-l elimine din politie. Dupa acest incident nu s-a invatat minte, urmand si altele, dar nu cu urmari atat de grave.

Mizand pe prescrierea faptei, avand in vedere ca au trecut 15 ani, Ion Picu recunoaste senin suprimarea vietii unei fiinte umane: “ Da, domnule, este adevarat, dar nu-mi aduc aminte daca eram baut, au trecut 15 ani de atunci!

Paradoxal pentru un om la care-i place sa traiasca din plin, Picu este si o persoana cu multe proprietati: o vila la Ranca, una la Novaci, apartament in Tg-Jiu si o garsoniera in Timisoara. Sursele citate afirma ca vila de la Ranca este construita in regim de stramutare, dar Picu neaga acest lucru, asa cum neaga si faptul ca, din functia pe care o ocupa, favorizeaza anumite firme de paza si protectie in obtinerea autorizatiei de functionare:” Nu exista asa ceva, nu-i linia mea de munca. Nu eu intocmesc dosare, n-am favorizat niciodata pe nimeni si eu nu fac asa ceva.”

Cu toate astea sursele amintite spun ca Picu practica acest lucru, iar la un moment dat una dintre firmele preferate nu a avut bani sa cotizeze cash, asa ca l-a recompensat pe politist cu 2 tone de benzina, pe care acesta le-a valorificat intr-o benzinarie.

La acelasi comisar nu au trecere insa si fostii sai colegi. De exemplu, ofiterii pensionari Sperlea si Cismaru, care n-au obtinut licente pentru firma de paza, deoarece de la ei Picu nu ar fi primit nici dovada concreta de recunostinta. Cel mai suparat din cauza atitudinii lui Picu a fost Sperlea care chiar a amenintat ca va demasca afacerea cu firmele de paza si protectie.

Mazilu si gazolina

Sursa citata mai sus spune ca adjunctul, Catarone si seful de birou Mazilu, de la DGIPI Gorj, nu sunt straini de traficul de gazolina devenit o afacere de sute de milioane de lei in comunele Hurezani, Capreni, Bustuchin, Licurici.

La Licurici ajutor pentru cei doi a fost chiar seful de post, Igoianu, care ii sprijinea in aprovizionarea cu gazolina pentru uz personal, dar si pentru cei care mai aveau nevoie de prin DGIPI.

Igoianu a declarat ca nu este absolut nimic adevarat: “ sefu’, ii cunosc asa din vedere! Nu este adevarat ca cei doi se aprovizionau cu gazolina de la hoti prin intermediul meu. Totul este o aberatie. Sunt sigur 100%.”

si pentru ca-i cunostea “doar din vedere” l-a informat imediat telefonic pe comisarul Mazilu ca niste ziaristi pun intrebari indiscrete.

Cu un calm suspect, avand in vedere temperamentul sau coleric, comisarul Mazilu ne-a declarat ca nu este implicat in afacerile de la Licurici: “ Nu este vorba de mine. Nu eu sunt implicat. Interesati-va cine este din zona. Eu am o masina Diesel de 10 ani, nu aveam nevoie de gazolina. Deci, este vorba despre altcineva.”

500 USD lunar pentru copilul d-nei comisar

Comisarul Cornelia Micu, reprezentantul IJP-ului in relatiile cu presa, nu s-a ocupat mereu de vorbe mestesugite servite ziaristilor. Micu a fost in urma cu cativa ani angajata a Biroului de Evidenta Populatiei, insa a plecat de acolo din cauza unui scandal cu pasapoarte false. Era vorba de 40 de astfel de acte facute pentru niste rromi din Valcea. Pentru ca era nepoata fostului sef de cadre din MAI, col. Hotoboc, a iesit basma curata din acest scandal. In final s-a gasit si un tap ispasitor, asa cum se intampla in astfel de cazuri – Zana Firulete, o angajata civila.

In timp, pecetea pusa in fruntea actualului comisar a inceput sa se stearga si a capatat o pozitie destul de solida, lucru care i-a permis inclusiv sa lupte pentru angajarea fiului intr-un post bine platit. In 2003, cam in perioada in care ARC Tg-Carbunesti, punea wc-uri cu senzori in sediul IJP, Cornelia Micu, in urma unor recomandari din Consiliu Judetean, a reusit sa-l plaseze pe fiul sau la una dintre firmele lui Clement Mocanu, in Bucuresti. Remuneratia era una demna de o odrasla de politist – 500 USD. Dupa un an baiatul a plecat in cabinetul primului ministru Nastase.

Politisti dati in “primire”

Cunostintele despre bravurile politistilor gorjeni pot fi completate de pe un site nou aparut pe internet, www.cica-justie.go.ro. In materialul prezentat pe site s-a gasit loc si pentru seful Biroului de Arme si Munitii, Purece. Nevasta politistului s-a descurcat o perioada in labirintul compensarilor in Petrosani, dupa care a lucrat pentru Artego, unde a prejudiciat societatea cu cateva miliarde bune. Acum familia poseda o vila, un apartament, 2 autoturisme, un tractor, si o statie peco.

Se povesteste, bineinteles, si despre Ion Voinescu, prim adjunctul IJP, care pe langa faptul ca are o avere frumusica, poseda si utilaje inchiriate la diferite firmele de pe urma carora incaseaza bani pentru chirie.

seful Biroului Logistica, Titu Folcut, este si el incondeiat. Acesta impreuna cu contabilul sef Muscalau se ocupa de organizarea chermezelor de la politie, dupa care pleaca multumit la casoiul pe care si la construit in cartierul Vadeni cu ajutorul firmei ARC.

Ceea ce a uitat creatorul site-ului sa precizeze este ca, pentru a-si multumi conducatorii, Folcut isi serveste stapanii la masa ori de cate ori se iveste ocazia, cu sort in brau si tot tacamul. Pentru a face impresie a invatat si cum se tine tava.

“Futu-i vila mami ei!”

Comisarul Daniel Craciun, seful Serviciului Cercetari Penale, si-a dorit, in urma cu cativa ani, sa devina coproprietarul unei cabane in zona Izvoarele Cernei. La un moment dat a inceput si constructia, numai ca, din cauza unei viituri, muncitorii care locuiau acolo au fost luati de ape. Pentru capriciul sefului de la Cercetari Penale de a avea o casa in mijlocul unei oaze de liniste si frumusete au murit doi oameni. Craciun nu vorbeste cu placere despre ceea ce s-a intamplat si din declaratiile sale reiese ca-i pare rau in primul rand ca a ramas fara cabana si ca toti ziaristii au scris ca are vila : “ Cum sa am cabana? De unde sa am? Am incercat sa fac cu inca trei politisti in 1999 treaba asta, a venit viitura si s-a ales praful de tot. Da, au murit doi oameni acolo. Eu nu am mai fost pe acolo de atunci si nu ma mai duc in viata mea.”

Despre victime a amintit in treacat si doar pentru ca reporterii nostri l-au intrebat, insa a insistat in a declara ca in privinta cabanei totul a fost perfect legal: “ As vrea sa prezint toata treaba asta vis-a-vis de documente sa nu se creeze suspiciuni. Va prezint tot nu e nici un secret, pentru ca ma deranjeaza ca totdeauna se scrie «Craciun are vila». Futu-i vila mami ei ca era din carton presat toata ziua! O singura camera de 3/3.”

• Neli Matei & Radu Ciocoiu

Fuck you Romania

Institutiile statului au fost create pentru sufocarea omului de rand, pentru a-i lua si ultimul ban si pentru incurajarea coruptiei. Cei care vor sa aiba un trai cinstit nu pot supravietui, decat daca nu-si platesc taxele si impozitele impuse de stat. si daca totusi faci astfel de eforturi financiare mai ai un hop de trecut – obtuzitatea si nestiinta functionarilor. Asa ca pana la urma ajungi la concluzia ca cei de la “Parazitii” au perfecta dreptate cand spun: “Statul frate, te rupe-n cur, te dezbraca…/ N-am dat jos de pe steag stema / Sa fim condusi de minti luminate cu lanterna / Votati coruptia! / Publicitatea decide! / cine inca patru ani de-acum ucide minti lucide / Sa ramanem corecti nu pare indicat”.

Finantele executa amenzi prescrise

De mai bine de un an de zile incerc sa le explic unor inspectori de la Administratia Finantelor Publice Gorj ca o amenda penala de prin 2000 a fost prescrisa.

Mai exact, in urma cu cinci ani am primit o amenda in urma unui proces de calomnie intentat de patru fosti securisti. Hotararea a ramas definitiva dupa ce am fost arestat, asa ca nu puteam plati amenda.

Le-am explicat aceste lucruri si inspectorilor AFP, insa le-a fost prea greu sa inteleaga, in cele trei sau patru vizite pe care mi le-au facut. Am dat explicatii si in sediul Finantelor la o doamna care nu vrea deloc sa inteleaga ca “a prescrie” nu inseamna ca ea va trebui sa plateasca din buzunarul propriu contravaloarea amenzii sterse.

In loc sa se intereseze in ce stadiu se afla acea amenda cei de la Finante au gasit de cuviinta sa-mi trimita somatie insotita de doua titluri executorii asupra bunurilor mobile si imobile din proprietatea mea.

Consider ca inainte de a face acest lucru se impunea sa se intereseze la Biroul Executari Penale, din cadrul Judecatoriei Tg-Jiu, despre soarta acelei amenzi. Asa, sa nu se mai faca de ras si sa nu mai consume banii institutiei degeaba pe hartii si plicuri. Nici acum nu este tarziu sa se intereseze de sentinta penala nr. 442 din 4 februarie 2004, data in dosarul 1059/2004. si uite asa o sa constate ca si-au iritat degeaba limba lipind timbre pe plicul cu somatia. Sau pot pur si simplu sa faca o copie dupa facsimil pentru a nu mai face efortul deplasarii.

Mai grav este insa faptul ca in astfel de situatii se afla zeci de oameni simpli, care nu stiu ce sa faca si traiesc clipe de cosmar doar pentru ca celor din institutiile publice le place sa trimita adrese dure.

Preturi exorbitante la Camera de Comert

Un alt cosmar al omului de rand se materializeaza atunci cand detii o firma amarata si vrei sa fii cu actele in regula. Indiscutabil treci si pe la Camera de Comert si Industrie. In Gorj un singur act eliberat de institutia respectiva te consta cateva milioane de lei. Pentru a fi din toate punctele de vedere corect, trebuie sa te imprumuti de bani ca sa poti plati toate taxele impuse de Camera de Comert.

Desi exista o hotarare de guvern care reglementeaza cuantumul taxelor, acestea oscileaza de la un judet la altul.

La Gorj, pentru modificarea certificatului de inregistrare ca urmare a schimbarii sediului social trebuie sa scoti din buzunar aproximativ trei milioane de lei, iar pentru infiintarea unui punct de lucru aproape patru milioane de lei. Pentru infiintarea unei societati pretul este de aproape zece milioane de lei. Ordonanta amintita stabileste preturi mai mici decat cele practicate de Camera de Comert Gorj. Este de inteles faptul ca institutia se autofinanteaza, dar cum ramane cu sansele acordate micilor intreprinzatori si tinerilor?

Pentru a putea evita sa da-i bani cu nemiluita la Camera de Comert exista doua variante – ori faci ca marii potentati ai zonei, adica functionezi ilegal, ori desfiintezi societatea cu care sperai sa castigi cinstit o bucata de paine. La toate astea poti adauga o injuratura in barba: “Fuck you Romania!”

• Claudiu Matei

Mischie incatusat de nepot

Circul arestarii lui Mischie a scos in prim plan doua personaje apropiate acestuia. In imediata apropiere a gorilelor cu cagula ce l-au insotit pe fostul presedinte al consiliului Judetean la Parchet si-au facut aparitia seful acestora, Lupulescu si adjunctul sau, inspectorul principal Cristian Popescu.

Subcomisarul Lupulescu este unul dintre fostii SPP-isti ai presedintelui Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu. El a fost adus in Gorj pentru a fi inscaunat sef al Inspectoratului Judetean de Politie de catre insasi Nicolae Mischie, fiind de notorietate prietenia acestuia cu Vacaroiu. Avansarea sa in scaunul de sef al IJP nu s-a mai facut, asa ca a fost uns sef al mascatilor.

Cristian Popescu este ruda apropiata a lui Nicolae Mischie si a fost promovat adjunct al Directiei de Interventii Rapide dupa ce la conducerea acestea a fost numit Lupulescu.

Vremurile s-au schimbat si cei doi au ajuns sa-l duca incatusat la Parchet tocmai de binefacatorul lor.

• Adrian Iovan

Prostie de gobor (tableta)

De ceva timp pe un site a aparut un fel de Armagedon al politiei gorjene. Bineinteles ca celor vizati a inceput sa le tataie curu’ si au dat din colt in colt zile de-a randul sa afle cine a aruncat acele informatii pe piata. Investigatiile redactorilor nostri i-a pus insa de-a dreptul pe jar.

DGIPI, fostul doi si un sfert, pare sa se fi alertat cel mai tare. seful de post de la Licurici si-a sunat prietenii si i-a pus in garda, iar comisarul Mazilu a si sarit sa se disculpe.

Craciun de la Cercetari Penale a incercat si el sa se justifice cum ca nu a avut cabana la Izvoarele Cernei, ci o baraca cat juma de celula din arestul IJP, pe care, culmea, o impartea cu inca trei colegi de breasla.

Dar Picu le da clasa la toti. Sa nu isi mai aminteasca daca era baut cand a facut un accident mortal este cea mai mare gogoasa pe care am auzit-o in viata mea. De fapt, cred ca ii era mai usor sa spuna de cate ori a condus treaz in viata lui, decat daca in momentul uciderii acelui barbat era alcoolizat bine. si daca a uitat intr-adevar inseamna ca nu a invatat nimic din acel eveniment tragic. A uitat ca o familie a ramas fara cineva drag, a uitat ca alcoolul ucide mai ales cand te urci la volan, asa ca ...

La inceputul anului trecut l-am surprins pe Picu intr-un restaurant din Defileul Jiului consumand alcool alaturi de alti doi barbati si o dama de companie, cadou din partea casei.

La plecare comisarul a iesit din restaurant si s-a urcat la volanul autoturismului sau. Daca colegii sai de la circulatie l-ar trata din cand in cand ca pe orice conducator auto din trafic, poate s-ar mai schimba ceva.

Despre comisarul Folcut “Scandal de Gorj” a scris in repetate randuri. Afacerea “Biroul Logistica” pare sa fie destul de profitabila. Firmele agreate de Folcut presteaza catre politie, iar conturile lor se ingrasa cu sute de milioane de lei. MVM, societatea lui Ion Mosoiu sau ARC, societatea deja celebrului Clement Mocanu, sunt doar doua dintre acestea. Apropo de ARC, sau apropo de Mocanu, wc-urile si renovarea din sediul politiei au costat sute de milioane de lei, iar lucrarile s-au extins dupa aceea si spre cartierul Vadeni si nu numai. Militenii cred probabil ca nimeni nu le va afla niciodata smenurile. Dar cu un nou episod mult mai amplu vom reveni intr-unul din numerele viitoare.

• Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.02.2005. 12:21

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: