Ruşeţ şi Manţog, vinovaţi pentru diminuarea numărului de salarii compensatorii la CET - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Ruşeţ şi Manţog, vinovaţi pentru diminuarea numărului de salarii compensatorii la CET

În cazul unor disponibilizaţi,

Ruşeţ şi Manţog, vinovaţi pentru diminuarea numărului de salarii compensatorii la CET

La finele lunii septembrie a.c, la scurt timp după ce senatorul Ion Ruşeţ tocmai fusese reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Sindicatelor Mine Energie Jilţ, 21 de foşti angajaţi ai Complexului Energetic Turceni reuşeau să-şi câştige salariile compensatorii, meritate, în instanţă. Cei 21 fac parte din lotul de 150 de disponibilizaţi, din octombrie 2009, de la CE Turceni care s-au ales, după peste 25 de ani de muncă, cu câte 8 salarii compensatorii. Protocolul care pregătea disponibilizările, făcut pe colţul mesei, între conducerea mastodontului economic şi liderii de sindicat, excepta de la plata salariilor compensatorii pe cei care îndeplineau condiţiile de pensionare la data disponibilizării şi, chiar dacă peste o lună de zile, printr-o erată, s-a reparat greşeala, cei 21 de disponibilizaţi nu şi-au primit drepturile salariale în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă ci, tot cu acel aşa zis protocol.

După un an de procese, disponibilizaţii şi-au câştigat drepturile Conducerea Complexului Energetic Turceni şi liderii USME Jilţ au semnat un protocol, în august 2009, în vederea stabilirii plăţilor compensatorii de care urmau să beneficieze cele 150 de persoane disponibilizate în luna octombrie. Astfel s-au stabilit unele diferenţieri la numărul de salarii compensatorii în funcţie de durata până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare. Aşadar, salariaţii care la data disponibilizării mai aveau între 6 luni şi 3 ani până la îndeplinirea acestor condiţii primeau între 8 şi 12 salarii. Numai că, foarte atenţi şi grijulii cu foştii salariaţi, respectiv sindicalişti, capii CET şi ai sindicatelor i-au uitat tocmai pe cei care îndeplineau condiţiile de pensionare la data disponibilizării. Abia peste o lună de zile şi-au adus aminte de ei şi au reparat „greşeala” printr-o erată la protocolul iniţial – 8 salarii compensatorii pentru cei în pragul pensionării, fără să ţină cont de vechimea în muncă a acestora, conform Contractului Colectiv de Muncă.

Cei care s-au considerat nedreptăţiţi de această măsură au acţionat în judecată CE Turceni şi, după un an de procese, au reuşit să-şi recapete drepturile salariale. Tribunalul Gorj a obligat CE Turceni la plata a 17 salarii compensatorii pentru cele 21 de persoane care la data disponibilizării îndeplineau condiţiile de pensionare şi aveau o vechime în muncă de peste 25 de ani, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă. „Conducerea CET şi liderii de sindicat nici măcar n-au citit protocolul” Gheorghe Pecingină, avocatul celor 21 de disponibilizaţi, spune că toată această situaţie putea evitată, aşa cum de altfel s-a întâmplat în cazul CE Rovinari, prin neadoptarea acelui protocol care le-a diminuat drepturile foştilor salariaţi încălcând Contractul Colectiv de Muncă. „Principalii vinovaţi sunt Ion Ruşeţ, în calitate de preşedinte al USME Jilţ şi <> jurişti, aflaţi în conducerea CE Turceni, Manţog şi Gârjoabă care au semnat protocolul fără să-l fi citit măcar şi să vadă că există o contradicţie cu CCM”, a spus Pecingină. Avocatul este de părere că cei care au iniţiat documentul ilegal s-au grăbit să-i „rezolve” pe disponibilizaţi ca să le rămână bani pentru acele prime electorale de 500 de lei acordate la finele lui 2009.

„Moromete-Ruşeţ şi Machiavelli-Manţog sunt vinovaţi de situaţia creată în cazul celor 21 de disponibilizaţi nedreptăţiţi. Dacă nu inventau acel document nu aveau bani pentru primele electorale”, a conchis Gheorghe Pecingină. Cu toate că au câştigat, cei disponibilizaţi nu-şi vor vedea banii prea curând pentru că juriştii CE Turceni au atacat cu recurs hotărârea Tribunalului Gorj. Mai mult, este posibil ca până la punerea în executare a hotărârii să se înfiinţeze compania Electra, iar datoriile entităţilor componente să fie plasate unei alte societăţi (cazul SNLO - ICIM) şi atunci foştii disponibilizaţi să intre mult mai greu în posesia banilor.

Adrian IovanRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  03.11.2010. 06:48

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: