Politicienii sponsori de partid - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Politicienii sponsori de partid

Politicienii sponsori de partid

În Monitorul Oficial de la finele săptămânii trecute a fost publicată lista persoanelor fizice şi juridice darnice cu partidele politice în cursul anului electoral trecut. Cei mai generoşi cu partidul din care fac parte au fost Eugen Vâlceanu care a adus în bugetul Alianţei PSD+PC peste jumătate de miliard de lei vechi şi deputatul Cosmin Popescu care a donat PD-L-ului 22.800 de lei.

Finanţatorii PSD

În topul darnicilor social democraţi se află fostul subprefect Eugen Vâlceanu, perdantul unui loc de deputat în urma redistribuirii, cu 54.563 de lei, urmat de fostul deputat Scarlat Iriza şi el perdant la precedentele alegeri cu 42.550 şi de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta cu 38.824 lei. Mărinimoşi cu partidul din care fac parte au fost şi deputatul Mugurel Surupăceanu cu o donaţie de 33.000 de lei, preşedintele executiv Ion Călinoiu cu 15.400 şi preşedintele Florin Cârciumaru cu un dar de 10.000 de lei. Chiar dacă au cotizat mai puţin la partid, Vasile Popeangă, 7.700 de lei şi Toni Greblă, 7.000 de lei, au prins un loc în Parlamentul României, infirmând ipoteză că, întotdeauna, cel care cotizează mai puţin pierde. Printre cei ce au făcut donaţii importante Alianţei PSD+PC s-a aflat şi secretarul general al social democraţilor, Cornel Popescu, care a oferit 13.400 de lei. În lista persoanelor juridice care au făcut donaţii Alianţei PSD+PC în 2008 apar, printre altele, SCT Bucureşti cu o donaţie de 10.000 de lei, Bertoro SRL cu 15.000 de lei şi Tisnivest, o firmă din Pocruia - Tismana care se ocupă cu activităţi veterinare, 10.000 de lei.

Generozitate democrat-liberală

Lista donaţiilor primite de PD-L anul trecut este lungă, printre liderii ce au contribuit la asigurarea bugetului acestei formaţiuni apar numeroase persoane fizice şi liderii locali ai partidului. Printre numele cunoscute în plan local, care au făcut donaţii consistente partidului, figurează subprefectul Marcel Romanescu – 5.000 de lei şi bunuri în valoare de 28.830 de lei, urmat de deputatul Cosmin Popescu – 22.800 de lei. Au mai fost şi alţii care nu au putut sta deoparte fără ajute partidul într-un an electoral important şi au contribuit la bugetul acestuia: Adrian Gorun, cel care a ratat un loc de deputat, a cadorisit PD-L cu 10.000 de lei şi bunuri în valoare de 5.548 de lei, Corneliu Vişoianu, perdant în cursa pentru deputăţie, 14.000 de lei, subprefectul Liviu Andrei, 14.000 de lei, deputatul Severus Militaru, 11.000 de lei şi Ionel Manţog, 9.000 de lei. Fostul inspector general adjunct, Gheorghe Mitescu a „ajutat” şi el partidul cu 6.00 de lei, iar senatorul Ion Ruşeţ a contribuit cu 5.000 de lei. La capitolul persoane juridice, lider în topul dărniciei este o societate comercială din Gorj care a contribuit financiar la succesul în alegeri al PD-L - PLUS SUT JILŢ, cu 30.000 de lei, firmă care are legături mai vechi cu democrat-liberalii, implicată în scandalul unei licitaţii pentru închirieri de utilaje la CE Turceni.

Adrian Iovan

adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  07.04.2009. 06:25

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: