SNLO scoasă din blocajul financiar de complexurile energetice
Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a primit, la finele săptămânii trecute, banii pe cărbunele livrat celor două complexuri energetice de la Rovinari şi Turceni evitând procedura administrării speciale pe care o putea solicita Ministerul Finanţelor pentru cele 30 de milioane de lei datorate de compania minieră către bugetul de stat.
Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro
În urma discuţiilor dintre conducerile SNLO şi cele ale complexurilor energetice s-a convenit ca acestea din urmă să plătească de urgenţă facturile emise de către compania minieră pentru cărbunele livrat în ultimele luni ale anului trecut. Acordul dintre acestea intrat imediat în vigoare şi achitarea debitelor restante la bugetul de stat a avut ca efect evitarea administrării speciale de către SNLO.
Daniel Burlan, directorul SNLO, a declarat că unitatea nu avea lichidităţi pentru plata datoriilor: „ Doar către bugetul de stat avem datorii de 30 de milioane de lei, la care se adaugă în fiecare zi penalizări de 30.000 de lei. Avem restanţe către furnizori de 100 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei pentru facturi mai vechi de 90 de zile. Singura soluţie era sprijinul financiar de la cele două complexuri şi au înţeles situaţia în care ne aflăm“, a spus directorul SNLO.
Beneficiarii SNLO nu vor recuperatori
Conducerea SNLO a avut, la finele săptămânii trecute, o întâlnire şi cu beneficiarii companiei miniere. Aceştia i-au solicitat directorului Burlan rezilierea contractului cu firma angajată de SNLO pentru a recupera datoriile de peste 128 de milioane de lei. Conducerile CET Arad, CET Braşov şi Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin i-au solicitat directorului SNLO să facă demersurile necesare în vederea rezilierii contractelor de cesionare a creanţelor către BEST Recuperare Creanţe SRL, din cauza comisioanelor foarte mari pe care le percepe. CET Arad trebuia să plătească firmei recuperatoare, pentru o creanţă de 13,3 milioane de lei, dublu, adică aproape 26 de milioane de lei.
Onorariul firmei de recuperare este de 60 de milioane de lei, pentru încasarea integrală a datoriilor beneficiarilor SNLO şi este puţin probabil ca aceasta să renunţe usor la contract, singura cale pentru rezilierea acestuia fiind cea a instanţelor de judecată
Recomandă acest articol:
21.01.2009. 07:39
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu