SNLO scoasă din blocajul financiar de complexurile energetice - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · SNLO scoasă din blocajul financiar de complexurile energetice

SNLO scoasă din blocajul financiar de complexurile energetice

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a primit, la finele săptămânii trecute, banii pe cărbunele livrat celor două complexuri energetice de la Rovinari şi Turceni evitând procedura administrării speciale pe care o putea solicita Ministerul Finanţelor pentru cele 30 de milioane de lei datorate de compania minieră către bugetul de stat.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

În urma discuţiilor dintre conducerile SNLO şi cele ale complexurilor energetice s-a convenit ca acestea din urmă să plătească de urgenţă facturile emise de către compania minieră pentru cărbunele livrat în ultimele luni ale anului trecut. Acordul dintre acestea intrat imediat în vigoare şi achitarea debitelor restante la bugetul de stat a avut ca efect evitarea administrării speciale de către SNLO.

Daniel Burlan, directorul SNLO, a declarat că unitatea nu avea lichidităţi pentru plata datoriilor: „ Doar către bugetul de stat avem datorii de 30 de milioane de lei, la care se adaugă în fiecare zi penalizări de 30.000 de lei. Avem restanţe către furnizori de 100 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei pentru facturi mai vechi de 90 de zile. Singura soluţie era sprijinul financiar de la cele două complexuri şi au înţeles situaţia în care ne aflăm“, a spus directorul SNLO.

Beneficiarii SNLO nu vor recuperatori

Conducerea SNLO a avut, la finele săptămânii trecute, o întâlnire şi cu beneficiarii companiei miniere. Aceştia i-au solicitat directorului Burlan rezilierea contractului cu firma angajată de SNLO pentru a recupera datoriile de peste 128 de milioane de lei. Conducerile CET Arad, CET Braşov şi Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin i-au solicitat directorului SNLO să facă demersurile necesare în vederea rezilierii contractelor de cesionare a creanţelor către BEST Recuperare Creanţe SRL, din cauza comisioanelor foarte mari pe care le percepe. CET Arad trebuia să plătească firmei recuperatoare, pentru o creanţă de 13,3 milioane de lei, dublu, adică aproape 26 de milioane de lei.

Onorariul firmei de recuperare este de 60 de milioane de lei, pentru încasarea integrală a datoriilor beneficiarilor SNLO şi este puţin probabil ca aceasta să renunţe usor la contract, singura cale pentru rezilierea acestuia fiind cea a instanţelor de judecatăRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.01.2009. 07:39

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: