Naşul Bercea şi finul Angheloiu - tandemul inventatorilor - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Naşul Bercea şi finul Angheloiu - tandemul inventatorilor

Naşul Bercea şi finul Angheloiu - tandemul inventatorilor

Neli Matei

Listele inventatorilor din minerit conţin nume sonore ale unor oameni care au deţinut, la un moment dat, posturi cheie în sistem şi care, pe atunci, nu s-au evidenţiat cu nimic în munca prestată. Cu toate astea în prezent primesc an de an sute de mii de lei pentru nişte invenţii pe care, chipurile, le-au pus în slujba mineritului ajutând la eficientizarea acestuia. Este însă un mister, nu greu de dezlegat, cum toţi cei care şi-au făcut vile pe spatele mineritului, cu dosare penale pentru diferite ilegalităţi comise folosindu-se de funcţiile pe care le-au ocupat, sunt şi cei mai deştepti, iar deşteptăciunea lor este extrem de costisitoare pentru stat.

Candidatul îmbogăţit din minerit

p3Nicolae Bercea, fost director al SNLO Târgu-Jiu, a ieşit o perioadă din lumina reflectoarelor pentru a reveni în prezent moral şi grijuliu faţă de soarta gorjenilor, aşa cum îi stă bine oricărui candidat la Parlament. Intrat proaspăt în politică, de partea PNL, Bercea susţine că are câteva motive care l-au determinat să facă acest pas printre care şi faptul că nu vrea să fie „condamnat de posteritate că a lăsat grupurile de interese din Gorj să falimenteze mineritul şi complexurile energetice”.

Mineritul şi complexurile energetice despre care vorbeşte Bercea sunt aceleaşi din care s-a îmbogăţit chiar el şi din partea cărora încă mai primeşte bani, fără număr, pentru proprietate intelectuală. Ca orice fost director al SNLO, Nicolae Bercea figurează pe lista inventatorilor din minerit şi energie, iar când instituţiile pe al căror stat de plată se află omit să cotizeze îşi recuperează banii în insţanţă demonstrând că, până la urmă, totul se reduce la bani.

EM Jilţ a plătit lui Nicolae Bercea, în ultimii cinci ani, 2,2 miliarde de lei vechi pentru „soluţia tehnică de reducere a lungimii de transport a sterilului rezultat din treptele inferioare ale Carierei Jilţ Nord” şi „soluţia tehnică privind reducerea vitezelor de transport pentru corelarea capacităţilor de transport haldare, cu capacităţile de excavare”. Din această sumă, fostul director al SNLO a primit aproape două miliarde în instanţă. Tot în faţa completului de judecată, Nicolae Bercea a recuperat şi de la CE Rovinari ceva bani. Pentru un „dispozitiv electronic de pornire a motoarelor asincrone cu rotorul bobinat” , a primit, în 2006, peste 1,9 miliarde de lei vechi, iar pentru „soluţie tehnică de creştere a fiabilităţii paturilor de role prin echiparea lor cu suporţi de impact” aproape 1,2 miliarde de lei ROL. Bercea are certificat de autor din 2001, ceea ce înseamnă că anual, în instanţă sau nu, el primeşte bani de la CE Rovinari.

Pe lângă banii care-i umplu conturile în fiecare an, candidatul PNL a mai rămas cu ceva de pe urma mineritului: o vilă construită de controversatul om de afaceri Clement Mocanu, vilă pentru care a avut, la un moment dat, şi probleme penale fiind acuzat că şi-a construit reşedinţă de miliarde contra unor favoruri făcute afaceristului.

Contabilul inventator

La EM Jilţ până şi contabilii se pricepeau la minerit, cea mai bună dovadă fiind fostul contabil şef al exploatării Ion Dădălău, care se poate mândri că genialitatea sa a ajutat la „reducerea vitezelor de transport pentru corelarea capacităţilor de transport haldare, cu capacităţile de excavare”. Fiind coleg de proiect, printre alţii, cu Petre Băleanu Ceauşescu, cu care împarte şi un dosar penal, şi cu Ionel Manţog, Dădălău a primit 152 de milioane de lei ROL, o parte din bani fiind obligat să şi-i recupereze în instanţă.

Ion Dădălău, alături de Ceauşescu sunt singurii indivizi arestaţi vreodată în scandalul strămutaţilor de lux, dar şi ei n-au stat la răcoare decât o lună de zile, avocaţii lui Dădălău chinuindu-se la un moment dat chiar să demonstreze, cu acte medicale, că al lor client nu suportă regimul de detenţie.

Tudor Angheloiu este un alt nume ce apare pe statele de plată ale EM Jilţ, dar şi ale CE Rovinari, făcând parte din nenumăraţii inventatori cu care sistemele minier şi de energie se pot «mândri». Fratele lui Radu Angheloiu, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, fost membru în Consiliul de Administraţie a CE Rovinari şi finul lui Bercea, Tudor Angheloiu apare ca şi coautor al „soluţiei tehnice privind reducerea vitezelor de transport pentru corelarea capacităţilor de transport haldare, cu capacităţile de excavare” şi a câştigat de la EM Jilţ doar 193 de milioane de lei vechi, pe stat de plată şi aproape două miliarde de lei vechi prin hotărâre judecătorească. De procese s-a ţinut şi la CE Rovinari, unde este coautor alături de naşul Bercea al „soluţiei tehnice de creştere a fiabilităţii paturilor de role prin echiparea lor cu suporţi de impact”. De pe urma acestei soluţii a primit în 2006, prin hotărâre judecătorească, peste 1,2 miliarde de lei vechi.

Lista inventatorilor de la EM Jilţ mai conţine nume ca: Ionel Manţog, Dănuţ Pistriţu, Emil Huidu, Ion Vulpe, Gheorghe Copaci, Constantin Dădălău, Marcian Şandru şi alţii. Inventivitatea lor a costat exploatarea, în doar cinci ani de zile, 31 de miliarde de lei vechi.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  13.10.2008. 22:08

Comentarii

dd
22.06.2011. 11:53

vai de capu tau prietene . ;)

Ionel
15.10.2008. 04:24

Ce de rahat ... unii cu inventii se imbogatesc din pozitii de conducere pentru ca e limpede ca nu ar fi lasat sa se faca aceste inventii decat daca le treceau pe numele lor ... si ei isi luau cascavalul... iar cei care faceau aceste inventii munceau in anonimat ... Vai de capul lor!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: