Staţie de sortare a deşeurilor unică în Oltenia, la Rovinari - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Staţie de sortare a deşeurilor unică în Oltenia, la Rovinari

Staţie de sortare a deşeurilor unică în Oltenia, la Rovinari

Prima staţie de colectare selectivă şi valorificare a deşeurilor din Oltenia a fost inaugurată vineri la Rovinari de către primarul Dorin Filip, alături de autorităţi locale şi judeţene. Centrul are ca scop optimizarea colectării deşeurilor menajere şi asimilate pentru protejarea şi îmbunătăţirea mediului înconjurător.

Alături de iniţiator, Primăria Rovinari, proiectul mai include şi câteva comune partenere din aceeaşi zonă.

Mihai Popescu
mihai.popescu @scandaldegorj.ro

Sistemul de colectare selectivă şi valorificare a deşeurilor cu centru zonal în oraşul Rovinari a costat un milion de euro, 800 de mii de euro fiind contribuţia Uniunii Europene prin programul Phare 2004, celelalte 200 de mii de euro fiind aportul Primăriei Rovinari, pentru că, conform declaraţiilor primarului Filip, autorităţile judeţene au refuzat să finanţeze acest proiect.

Staţia de sortare va transforma, selectiv, deşeurile menajere în baloţi care vor fi comercializaţi către o firmă din Târgu-Jiu. Co-partenere în acest proiect sunt şi comunele Drăguţeşti, Bîlteni, Fărcăşeşti şi Negomir.

Primarul Dorin Filip a declarat despre acest proiect că: ,,Este o investiţie benefică, pentru că oraşul nostru este poluat şi, atât cu sprijinul cetăţenilor, care vor trebui să facă o primă selecţie a deşeurilor, vom reuşi să facem totul profitabil. Noi vom transporta deşeurile de la Rovinari la Târgu-Jiu, la o firmă care ne ia 18 euro pe tonă. Oamenii trebuie să ne sprijine că noi îi ajutăm cu saci şi cu europubele. Aşa ne vom ecologiza singuri oraşul.”

Subprefectul Liviu Andrei, prezent la inaugurare, a împărtăşit părerea primarului declarând că staţia de sortare este o realizare foarte importantă şi nu este singura făcută la Rovinari de către Dorin Filip, aceasta adăugându-se la o lungă listă de investiţii făcute în oraş.

În Gorj există demarate 12 proiecte asemănătoare cu cel finalizat la Rovinari, însă doar aici staţia a fost pusă în funcţiune. Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, prezent şi el la evenimentul de la Rovinari, a precizat că speră ca şi celelalte staţii de sortare să fie gata până la sfârşitul acestui an pentru că judeţul trebuie să-şi închidă gropile de gunoi existente în prezent.

Investiţia de la Rovinari se va amortiza în timp, conform spuselor primarului Filip, pentru că cetăţenii vor plăti mai mult pentru gunoiul depozitat în europubele pe sortimente.

Pentru început primăria va suporta costurile pentru cetăţenii lipsiţi de posibilităţi financiare, însă, în timp, fiecare contribuabil va trebui să-şi achite singur factura pentru gunoi.

Preconizând reacţia cetăţenilor faţă de costurile care vor trebui achitate pentru colectarea gunoului primarul Filip a ţinut să sublinieze că: ,,Oamenii trebuie să înţeleagă că am intrat în Uniunea Europeană şi ni se cere acum să implementăm astfel de proiecte care nu sunt gratis. Ni se oferă nişte bani la început, dar totul trebuie să meargă ca pe roate, iar localnicii trebuie şi ei să plătească, la rândul lor, pentru unele servicii care sunt puse la dispoziţia lor”.

Pentru ca acest proiect, care are un aport major la ecologizarea zonelor în care este implementat şi la protecţia mediului, să funcţioneze perfect este necesar şi ca cetăţenii să contribuie, în primul rând, printr-un minim de autoeducaţie, în sensul că va trebui să colecteze corect gunoiul, pe sortimente, pentru ca acesta să poată fi procesat prin staţia de sortare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.03.2009. 23:13

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: