535 de milioane de lei vechi cheltuite pe apă minerală, suc şi cafea - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · 535 de milioane de lei vechi cheltuite pe apă minerală, suc şi cafea

535 de milioane de lei vechi cheltuite pe apă minerală, suc şi cafea

prefectura-consiliu-judeteaInstituţiile publice înregistrează anual cheltuieli, consistente uneori, pentru delectarea papilelor gustative ale angajaţilor cu diferite produse reconfortante dar şi pentru deplasări în interes de serviciu cu denumiri pompoase şi efect zero. Pentru că de obicei ceea ce se realizează în interesul judeţului este greu perceptibil din cauză că performanţele lasă de dorit, aceleaşi instituţii publice cheltuiesc o groază de bani şi pentru mediatizarea activităţii lor prin organele mass-media scutind, pe de-o parte, munca funcţionarilor publici care le conduc de lupa ziariştilor, dar şi partidele din care fac parte aceştia de criticile aceloraşi ziarişti care devin mai maleabili ştiind că au o sursă de venit din banii statului.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Protocol de peste 500 de milioane de lei vechi

Consiliul Judeţean Gorj a desfăşurat anul trecut o activitatea epuizantă dacă e să ne luăm după cantitatea de cafea care s-a consumat în cadrul acestei instituţii. Deşi se lucrează doar cinci zile din şapte şi au fost destule sărbători în timpul cărora nu s-a prestat, la consiliu s-au consumat, până pe data de 23 decembrie 2008, 110 kg de cafea boabe şi 160 de pungi de cafea Jacobs. Pentru a îndulci stresul serviciului s-au folosit 65 de cutii cu pliculeţe de zahăr amestecat cu 18 cutii de spatule, atât de puţine probabil pentru că, la început de criză economică, pentru a reduce chetuielile, funcţionarii au fost nevoiţi să-şi aducă fiecare linguriţă de acasă. Economie nu s-a făcut însă la lămâi fiind cumpărate 23 de kg necesare la aromatizarea miilor de sticle de apă minerală achiziţionate poate pentru a stinge setea de muncă în folosul comunităţii a zecilor de rubedenii şi pile angajate în consiliul judeţean. Până înainte de Crăciun s-au consumat 2140 de sticle de apă minerală la 0,5l; 648 de sticle de 1,5 l; 624 sticle de apă plată la 0,5 şi 66 de sticle de 1,5 l. Deşi nesănătoase, băuturile carbogazoane au avut şi ele căutare în consiliu, fiind cumpărate câte 866 de sticle de Coca Cola şi Fanta la 0,5 l; 41 de sticle de Coca Cola la 2 l şi 35 de sticle de Fanta la 2 l.

Probabil pentru obrazurile subţiri a fost cumpărat şi suc natural, Santal, 53 de cutii.

Valoarea totală a cheltuielilor de protocol a însumat 53.434 de lei, sumă în care, susţine biroul de presă al consiliului judeţean, se includ şi banii daţi pe mese festive, coroane şi flori necesare ornării birourilor.

Demn de reţinut este faptul că aceste cheltuieli au fost făcute înainte de sărbătorile de iarnă când orice instituţie publică care se respectă consumă mai mult că doar nu consumă din propriul buzunar.

Deşi adresa trimisă de redacţia noastră în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, spunea destul de clar că ne interesează suma cheltuită pe protocol şi ce anume s-a cumpărat şi în ce cantitate, Prefectura Gorj a preferat să facă public doar cât anume s-a cheltuit nu şi ce s-a cumpărat, consumându-se peste 8030 de lei, doar de la începutul anului până în luna noiembrie inclusiv. Biroul de presă al Prefecturii susţine că aceşti bani s-au cheltuit pentru achiziţionarea de: cafea, sucuri, apă minerală, zahăr, fursecuri, saleuri şi alune.

Plimbări în străinătate şi cosmetizare pe bani publici

Tot anual personaje importante din cadrul instituţiilor publice se plimbă pe banii statului, cu folos spun ei, în diverse colţuri ale lumii. Consiliul Judeţean Gorj a cheltuit, anul trecut, pentru deplasări în străinătate 74.950 de lei. Prefectura Gorj a aruncat, pentru o singură deplasare, a subprefectului Constantin Dumitrescu, în America, în luna septembrie, 4.594 de lei.

Cheltuieli la fel de inutile ca şi vizitele pe bani mulţi în străinătate sunt şi cele pentru publicitate făcute, tot anual, pentru ca mass media să cosmetizeze imaginea instituţiilor publice în faţa poporului. Comunicatele de presă ale consiliului judeţean de exemplu, apar în ziare, la radio sau tv pentru mulţi bani, deşi niciodată nu anunţă ceva relevant pentru dezvoltarea judeţului, ci doar sunt menite să lase impresia opiniei publice că autorităţile lucrează de zor în interesul ei.

Pentru ca reprezentanţii de frunte ai consiliului judeţean să doarmă fără teama că se vor scrie adevăruri despre activitatea instituţiei, adevăruri care nu i-ar pune tocmai într-o lumină favorabilă, s-au cheltuit anul trecut 102.173 de lei pentru cinci contracte încheiate cu un post de radio local, un post tv local, un săptămânal, un cotidian regional şi unul local.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.01.2009. 07:31

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: