Secretarul turmentat, scăpat de sancţiune - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Secretarul turmentat, scăpat de sancţiune

Secretarul turmentat, scăpat de sancţiune

În urmă cu o lună de zile o ştire venită de pe plaiuri gorjene făcea deliciul opiniei publice din toată ţara, secretarul Primăriei Stăneşti devenind peste noapte vedetă a buletinelor de ştiri, după ce a confundat locul de muncă cu dormitorul personal trăgând un pui de somn zdravăn cu capul pe birou, în timp ce primarul şi ziariştii se chinuiau să-l readucă, din lumea viselor, înapoi, la realitate. Deşi evident că cei 30 de ani de muncă deja îi provoacă somnolenţă, iar din cauza rutinei  îşi pigmentează viaţa cu licori bahice pentru a mai scăpa de plictiseală, Primăria Stăneşti şi Prefectura Gorj n-au scăpat de secretarul extenuat lăsându-l să-şi doarmă liniştit ultimele luni de serviciu până în toamnă când intenţionează să se pensioneze.

Fiica şi ginerele l-au scăpat de sancţiune
Momentul de glorie al secretarului Primăriei Stăneşti, Dumitru Nica, a avut loc într-o zi de miercuri la mijlocul lunii aprilie când ziariştii veniţi în vizită l-au găsit pe acesta dormind tun, cu capul pe masă, în biroul său. Neplăcându-i să fie deranjat din timpul odihnei Nica încuiase uşa şi, aburit bine de câteva pahare băute înainte de a se prezenta la slujbă, n-a auzit bătăile ziariştilor, aşa că unul dintre colegii săi a forţat intrarea dar nici acest lucru nu l-a trezit, durând minute bune până când s-a ridicat buimăcit dar plin de sinceritate. A recunoscut onest că băuse, că această pasiune o are de mult şi n-are de gând să renunţe la ea pentru că a fost prins în flagrant în timpul serviciului.
Deşi s-ar putea crede că alcoolul îngurgitat înainte de începerea programului îi dăduse un curaj nebun de nu se sinchisi de eventualele repercusiuni ale gestului său, Nica nu era atât de beat încât să nu-şi aminească de faptul că fiica sa, Angela Danciu, este secretara prefectului Liviu Andrei, iar ginerele, şoferul acestuia, aşa că posibilele sancţiuni din partea instituţiei prefectului erau ca şi anulate. De fapt, mai târziu s-a dovedit că nu avea de ce să-şi facă griji deoarece verificările făcut de către Corpul de Control al Prefectului la Primăria Stăneşti, după ce secretarul a devenit VIP de televiziune, nu s-au soldat cu pedepse severe la adresa acestuia.     
După ce s-a trezit din turmenatare, Dumitru Nica a încercat totuşi să dreagă busuiocul declarând că nu alcoolul fusese cel care îl răpusese în timpul serviciului ci oboseala pentru că se speteşte muncind în calitate de secretar al Primăriei Stăneşti dar şi de student în an terminal la facultatea de drept. De altfel, el şi-a luat concediu de odihnă în luna iunie pentru a putea susţine licenţa, după care vrea ca, în septembrie, să se retragă la pensie, după 30 de ani de dormitat în funcţia de secretar.

A pus umărul şi cumnata de la Curtea de Conturi
În timp ce el se arată epuizat de atâţia ani de muncă şi, probabil de ridicat pahare, fratele său, Ion, dă dovadă de o energie inepuizabilă în calitate de om de afaceri după ce a fost director falimentar al Centrului de Librării. De fapt, afacerea sa, prosperă de altfel, a înflorit pe ruinele fostului centru, Ion Nica cumpărând terenurile şi clădirea acestuia, legal nimic de zis. Cu  soţia, Leonicia, auditor public extern la Camera de Conturi Gorj, Ion şi-a făcut suficiente relaţii încât firma sa, Cart Go S.A., să vândă la diverse instituţii publice produse de papetărie.  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj e client fidel al firmei Cart Go încheind, la cinci luni diferenţă, două contracte cu societatea amintită în urma unei negocieri cu o singură sursă fără publicarea iniţială a unui anunţ de participare. Primul contract, încheiat pentru achiziţionarea de rechizite şi furnituri de birou a fost în valoare de peste 46.000 de lei, iar peste cinci luni, terminându-se pasta din pixurile cumpărate, direcţia a mai cumpărat marfă identică de 21.000 de lei.  Şi uite aşa din contract în contract, Cart Go se poate lăuda în ultimii ani cu cifre de afaceri de 21 de miliarde de lei vechi, respectiv 22 de miliarde şi profit de două miliarde de lei vechi şi 1,2 miliarde.
Tot prin prisma relaţiilor sale cu instituţiile publice, afirmă unele surse, Ion Nica l-ar fi scăpat pe primarele de Stăneşti de unele acuze penale, acesta fiind practic dator familiei Nica. De altfel, primarul Vasile Pârvulescu a propus sancţionarea secretarului doar cu avertisment.
Revenind la secretarul turmentat, spun unele surse, că Instituţia Prefectului a evitat să-l sancţioneze atâta timp cât cumnata sa, Leonicia Nica, poate veni oricând în control şi n-ar fi bine să fie supărată.
Cei doi fraţi, Ion şi Dumitru, se pot mândri că au în comun doar pasiunea, unul pentru odihnă în timpul orelor de serviciu şi un pahar ori de câte ori se iveşte ocazia, iar cel de-al doilea pentru afaceri cu statul. Şi asupra unui şi asupra celuilalt rudele apropiate cu funcţii importante veghează pentru a şi le putea exercita în linişte.

Adrian IovanRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  23.06.2010. 23:53

Comentarii

ion
17.12.2012. 14:42

ce dormi boschetarule .trezestete sa nu iti intre literele de la masina de scris in ochio. vai de mama voastra

nelu
11.07.2010. 12:08

sunt pline primariile gorjene de asemenea lichele .tolerate de ....

gorjanul
30.06.2010. 20:08

Cazul lui Parvulescu si al lui Nica nu sunt singulare in administratia publica locala , sunt pline institutiile publice de indivizi de teapa lor ,imuni la problemele contribuabililor, dar foarte receptivi cand e vorba de atentii, spagi si comisioane. Parvulescu nu sta de vorba cu nimeni pe probleme de achizitii publice daca nu ai trecut ,,proba de foc,, adica sa i fi dat cel putin o data spaga . Am fost consilier local si ii cunosc apucaturile ,chiar daca in zona functioneaza cariere de piatra si am fost ajutati permanent cu piatra pentru drumuri gratuita el a preferat tot timpul sa cumpere cu bani piatra de la aceeasi firma. Credeti ca dezinteresat cumpara balast in loc sa obtina balast gratuit ?

gigel
28.06.2010. 13:50

pt trandafirul galben , cea ce spui tu este grav adica primarul Parvulescu este divortat doar in acte de sotia sa ? ma si miram cum poate ca el sa fie ordonator de credite si sotia sa sa imparta si sa contabilizeze banii cheltuiti. de aceea parvulescu are o situatie materiala pe care un salariat nu o poate acumula nici in o suta de ani, vai de capul nostru mai bine plecam din stanesti decat sa l mai votam odata.

giscanul
27.06.2010. 08:23

Pentru oamenii din vaidaei s-a topit asfaltul, oricum sau obisnuit sa mearga pe jos fie noapte, ploi, zapada, cu tote ca nevasta primarului este din sat, dar odata pus asfaltul ar incurca planurile primarului cu imprastiatul pietrisului, dealtfel afacerile mai inainte de toate.

florin
26.06.2010. 07:36

Multa lume nu stie cu ce gogorite a cistigat electoratul in ambele mandate marele primar din Stanesti, una dintre ele fiind asfaltarea drumului Curpen-Vaidei.
Ca de facut nu face nimic altceva,in afara de faptul ca de doua sau trei ori pe an pune griblura pe el, si asta pentruca isi rotunjeste veniturile din spaga pe care o primeste.

trandafirul galben
24.06.2010. 13:51

Primarul din Stanesti nu ramine dator lui Nica, pentru ca un control din partea Curtii de Conturi ar da in vileag multe nelegiuiri facute de acesta.
Adevarat este ca primarele din Stanesti nu si-a tras decit un apartament in buricul capitalei pe care nu a mai avut bani sa-l mobileze apelind astfel la mobilierul facut pe banii primariei.
Asa cum se intimpla mai peste tot, institutiile abilitate sa ia masuri(vezi Curtea de Conturi, politia, etc) trec cu vederea infractiunile primarului penal de la Stanesti, si ale altora care il sprijina( vezi neica NICA) care nu reusesc sa faca nimic pentru comunitate, dar isi sporesc averile personale si isi maresc conturile in banci, toate facute pe numele altor membri ai familiei, divortind chiar, pentru asi atinge scopurile.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: