Spitalul Târgu-Cărbuneşti, gazda intereselor comerciale liberale - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Spitalul Târgu-Cărbuneşti, gazda intereselor comerciale liberale

Spitalul Târgu-Cărbuneşti, gazda intereselor comerciale liberaleUnitatea medicală etalon a oraşului Târgu-Cărbuneşti ascunde dincolo de zidurile acesteia un conflict de interese liberal extrem de puternic, aici jucându-şi supremaţia comercială atât directorul spitalului, Constantin Târziu, cât şi fostul administrator, Ilie Călina.

Cei doi liberali ar deţine, conform unor surse din spital, fiecare câte un spaţiu comercial în incinta unităţii spitaliceşti, Călina având un magazin iar Târziu o cârciumă unde salariaţii lui, ascunşi în spatele unei firme private care să absolve prezenţa de fapt a mangerului la butoanele afacerii, servesc şi gătesc, contra-cost, pentru pacienţii internaţi aici. De altfel, spitalul de stat se transformă, încet-încet, într-unul privat, deja parcarea de la intrarea în unitatea medicală fiind încredinţată colegului de partid Călina, care taxează toţi pacienţii sau aparţinătorii care au nevoie să-şi parcheze maşinile pentru a intra în spital.

Spitalul din Cărbuneşti, investiţia cu care se laudă la orice ocazie primarul liberal Mihai Mazilu, ascunde în spatele pereţilor poleiţi nu numai luare de mită, lucru dovedit deja de două ori, o dată cu cei trei medici care au fost prinşi recent luând bani de la aparţinătorii unei gravide cât şi cu managerul Târziu-doctorul ,,bancomat” prins cu mita-n gură, ci adevărate afaceri private de care se fac vinovaţi colegii de partid ai edilului local.

Mai exact, fostul administrator al spitalului, Ilie Călina, care a pus mâna pe parcarea exterioară a spitalului, evident pe mână fiind atât cu primarul Mazilu cât şi cu managerul spitalului Târziu. De altfel, Călina ştie tot ce mişcă în ambele instituţii de stat, la Primăria Cărbuneşti îl are angajat pe unul dintre fii săi, în timp ce al doilea este angajat la spitalul oraşului.

De asemenea, soţia afaceristului, fost administrator de spital, este subalterna lui Târziu, fiind asistentă medicală tot la spital. De altfel, aşa Călina ar fi pus mâna nu numai pe parcare ci şi pe un spaţiu în incinta spitalului unde şi-a deschis un magazin. Omul se gândise şi la o firmă de catering care să aducă mâncare pentru pacienţi şi vorbise cu patronul de la Dumbrava pentru asta, dar Târziu i-a luat-o înainte. Şi-a deschis el, prin interpuşi, o cârciumă în incinta spitalului, spun surse din cadrul unităţii medicale, iar aceasta merge ca unsă, spre supărarea colegului de partid.  

Cârciuma-bancomat

Şi astfel, în cadrul spitalului a apărut un fel de cârciumă, unde bolnavii uită, contra-cost, că se află la spital. Oamenii merg la restaurantul lui Târziu şi îşi comandă mâncare şi ceva de băut. Mâncarea este preparată acolo, aşa că este proaspătă, iar din acelaşi spaţiu comercial, care i-a stricat vadul lui Călina, îşi pot cumpăra şi alte produse alimentare.

Afacerea funcţionează, evident, sub titulatura unei societăţi comerciale cu care Târziu nu poate fi acuzat că are patripriuri dar chiar şi pacienţii ştiu că pentru fiecare fel comandat îi bagă nişte bani în buzunar, nu în gură, şefului unităţii medicale. Unora nu le pasă, altora da, mulţi comentând că spitalul a devenit o afacere de familie liberală, Mazilu nefiind străin de ce se petrece dincolo de porţile spitalului.

De altfel, în ultimii ani, scandalurile s-au ţinut lanţ de spitalul lui Târziu, asta legat de activitatea personalului medical de aici, dar nu este exclus ca şi un scandal legat de evaziune fiscală să bată, în curând, la uşa unităţii spitaliceşti.

MIHAI CĂLINESCU  Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.06.2014. 04:05

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: