Afaceri de familie la CE Turceni - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Afaceri de familie la CE Turceni

Afaceri de familie la CE Turceni

Semnalele trase privind jaful de la Complexul Energetic Turceni (CET), făcut sub tutela directorului general Dumitru Cristea, nu produc nicio reacţie din partea „paralizatelor” organe ale statului. Poate, Parchetul şi Poliţia au nevoie de mai multe date pentru a demara o anchetă, aşa că vom continua deconspirarea schemei jefuirii CET. La umbra lui Cristea, prietenii, dar şi fratele acestuia, dau „tunuri” de miliarde de lei prin contracte speciale, încredinţate direct, încălcând legea achiziţiilor publice. Peste şase miliarde şi jumătate de lei vechi s-au scurs în contul grupului de firme al fratelui directorului general, în ultimele patru luni.

Eltop e în top

Ordonanţa Guvernului 34/2006, cea a achiziţiilor publice, este doar pentru afaceriştii care încă nu şi-au pus pe picioare un sistem de relaţii, sau n-au intrat încă pe filiera de comision a directorilor autorităţilor contractante. Altfel spus, legea e făcută doar pentru proşti! Nu şi în cazul persoanelor apropiate directorului CET, care, prin încredinţări directe au pus, practic, monopol pe contractele care intră în domeniul de activitate al firmelor la care sunt acţionari, sau asociaţi.

Aşa se face că fratele directorului general al CET, omul de afaceri Sorin Cârstea, unul dintre acţionarii grupului de firme „Eltop-Comtec Târgu-Jiu”, a încheiat, de la începutul anului, câteva contracte în domeniul IT, care l-ar face invidios şi pe magnatul Microsoft, Bill Gates.

În urmă cu patru luni, pe 16 aprilie, CE Turceni i-a încredinţat direct firmei Comtec SRL Târgu-Jiu, reparaţia si întreţinerea echipamentelor de reţea, contra sumei de 945 de milioane de lei vechi, iar, trei luni mai târziu, aceeaşi firmă, a fratelui directorului Mirel Cristea, mai încheie un contract de aproape 5,6 miliarde de lei vechi, tot prin negociere directă, pentru repararea interfoanelor şi surselor de alimentare. Dar, pentru ca sumele colosale, dirijate către firma fratelui, să nu bată la „ochiul şi timpanul” presei, Cristea l-a ajutat pe acesta să pătrundă şi în ograda plină cu bani a SNLO.

Davidoiu cotizează şi el

Pe filiera care-i susţine în funcţii, cea liberală, şi pentru că între directorii complexelor energetice şi cel al SNLO există o reciprocitate în privinţa “serviciilor” pe bani mulţi, firmelor fratelui lui Cristea au ajuns să li se ofere contracte prin încredinţare directă şi la compania minieră. Aşa se face că, nu mai puţin de opt contracte, cu valori cuprinse între 360 de milioane de lei vechi şi două miliarde, a încheiat grupul de firme Eltop-Comtec, de la începutul acestui an, cu SNLO. Cel puţin asupra a două dintre acestea, planează ilegalitatea: cel din 25 aprilie, în valoare de două miliarde de lei vechi, pentru întreţinerea şi reparaţiile instalaţiilor de climatizare şi cel din 22 mai, de 483 de milioane, pentru reparaţii la aparatura de birou.

Tranzacţii ilegale

Membrii ai Clubului Rotary din Tg-Jiu, cei doi fraţi Cristea şi Cârstea par a nu reprezenta idealurile organizaţiei exclusiviste, acelea de a fi persoană integră, de a da dovadă de o moralitate exemplară şi de a avea calitatea de filantrop, de a fi exemple în afaceri şi în viaţa privată, şi de a avea o înalta probitate în exercitarea profesiei.

Numai dacă amintim scandalul creat în jurul milionului de dolari băgat, în numai şapte luni, în conturile grupului de firme Slavya Construct, mai exact ale prietenului lui Cristea, Eugen Ştefănoiu, şi toate aceste idealuri se duc de râpă.

Chiar dacă acele tranzacţii ilegale au rămas, deocamdată, fără vreun rezultat penal, punem asta, pentru moment, pe seama vacanţei procurorilor, pentru că, din partea Serviciului de Investigarea Fraudelor din IJP, atâta timp cât el va fi condus de comisarul şef, Alexandru Gridan, slabe şanse să se înceapă o anchetă, tocmai în legătură cu firma de unde fiul său, şi nu numai el, şi-a luat salariu.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.09.2008. 08:51

Comentarii

costel
02.09.2008. 07:58

Numai Cristea face afaceri in CE Turceni, sau toti directorii au pe cineva care capusaza complexul? altfel cum s-ar sustine unul pe altul? Fiecare suge dupa pozitia pe care o ocupa, uni mai mult altii mai putin.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: