Deputatul penal Surupăceanu şi ex-directorul Cristea, trimişi în judecată - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Deputatul penal Surupăceanu şi ex-directorul Cristea, trimişi în judecată

Deputatul penal Surupăceanu şi ex-directorul Cristea, trimişi în judecată

Încet dar sigur spre puşcărie
Dumitru Cristea, fost director general al SC Complexul Energetic Turceni S.A (CET), Silvică Boiangiu, director al Direcţiei de Investiţii şi Ioan Viorel Vasile, fost director al Direcţiei Comerciale, deputatul PSD Mugurel Surupăceanu şi Sorin Buşan, fost administrator al S.C. Voron Trans S.R.L au fost trimişi în judecată, luni 25 mai a.c., de către procurorii DNA – Biroul teritorial Târgu Jiu - în legătură cu achiziţionarea, de către CET, cu încălcarea prevederilor legale şi la un preţ supraevaluat, a unui utilaj nefolositor şi uzat.

Foştii directori ai CET sunt acuzaţi de către procurorii anticorupţie de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar Mugurel Surupăceanu şi apropiatul său de spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Capul afacerii – „deputatul de ales” Surupăceanu

Conform rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA, în cursul anului 2007, Mugurel Surupăceanu, deţinând controlul asupra societăţii comerciale Voron Trans S.R.L. prin intermediul lui Sorin Buşan impus ca administrator, a realizat o înţelegere cu Dumitru Cristea, cei doi aflându-se în bune relaţii de mai mulţi ani, pentru vânzarea, prin această societate, a unui utilaj terasier multifuncţional (tractor forestier) către Complexul Energetic Turceni. Suma de 836.570 lei pe care CET a plătit-o la final pentru cumpărarea acestui utilaj a fost de patru ori mai mare decât preţul de import, inclusiv taxele şi comisioanele. Societatea Voron Trans S.R.L. nu avea ca obiect de activitate comercializarea de utilaje similare, nu avea experienţa necesară, nu avea angajaţi, iar în cursul anului 2006 a realizat o cifră de afaceri de 25 de ori mai mică decât suma pe care avea să o obţină prin vânzarea către complexul energetic a utilajului terasier.
Ca urmare a înţelegerii, Dumitru Cristea, în calitate de director general al Complexului Energetic Turceni, a dat dispoziţii personalului aflat în subordine, Direcţiei Investiţii şi Achiziţii Terenuri şi Direcţiei Comerciale, a transmis datele necesare (caracteristici tehnice, denumirea firmelor care să fie invitate) în vederea întocmirii documentaţiei de achiziţie astfel încât să se realizeze achiziţia utilajului de la Voron Trans S.R.L.. Totodată, Cristea a aprobat şi semnat documentele întocmite, respectiv adresele privind necesitatea şi urgenţa achiziţiei unui utilaj terasier multifuncţional, adrese ale Direcţiei Investiţii şi Achiziţii Terenuri şi anexele acestora privind modificarea programului anual de achiziţii produse prin introducerea achiziţiei utilajului terasier şi majorarea valorii estimate. Cristea a semnat si aprobat documentele în baza cărora, în mod nelegal, s-a stabilit procedura de achiziţie prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, s-a hotărât acceptarea ofertei Voron Trans S.R.L., fără a fi respectate dispoziţiile legale privind achiziţiile publice.
În condiţiile în care utilajul era învechit şi avea defecţiuni, s-a implicat în recepţionarea acestuia şi de asemenea a aprobat efectuarea plăţii contravalorii utilajului.
La activităţile infracţionale descrise mai sus au participat şi Silvică Boiangiu şi Ioan Viorel Vasile, în calitate de şef al Direcţiei Investiţii, respectiv Direcţiei Comercială din cadrul CET.
Pe întreaga perioadă a derulării procedurii de achiziţie, realizării recepţiei şi efectuării plăţii, Mugurel Surupăceanu a ţinut în permanenţă legătură cu Dumitru Cristea comunicându-i acestuia datele necesare în vederea demarării procedurii de achiziţie (caracteristicile tehnice ale utilajului, denumirea societăţilor prin intermediul cărora poate furniza utilajul). Totodată, a coordonat acţiunile lui Sorin Buşan care a reprezentat Voron Trans S.R.L. în relaţia cu CET.
Achiziţia utilajului terasier s-a realizat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice şi prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către Dumitru Cristea, Silvică Boiangiu şi Ioan Viorel Vasile cu contribuţia lui Mugurel Surupăceanu şi a lui Sorin Buşan, fapt pentru care întreaga sumă de 836.570 lei achitată nelegal de Complexul Energetic Turceni către Voron Trans S.R.L. reprezintă prejudiciul produs în patrimoniul societăţii cu capital majoritar de stat.
Din această sumă, 586.570,04 lei au fost transferaţi în contul S.C. Tutto Mobili S.R.L., societate controlată tot de Mugurel Surupăceanu prin interpuşi.
Pentru a se da aparenţă de legalitate transferului acestei sume din contul Voron Trans S.R.L. în contul Tutto Mobili S.R.L. s-a încheiat un contract de vânzare-cumpărare prin care Voron Trans S.R.L. a cumpărat de la Tutto Mobili S.R.L. un circular pentru formatizat (utilaj folosit în prelucrarea lemnului) în valoare de 586.570,04 lei. În realitate Voron Trans S.R.L. nu avea nevoie de un astfel de circular, motiv pentru care nici nu a fost folosit vreodată.
 
Sechestru pe averea lui Cristea

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile aparţinând lui Dumitru Cristea (teren intravilan, clădire şi anexă) situate în Tg-Jiu şi poprirea sumei de 61.867,32 lei deţinută de acesta într-un cont bancar.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competenţa acestei instanţe fiind atrasă de faptul în anul 2008 Mugurel Surupăceanu a dobândit calitatea de deputat în Parlamentul României.


Cristea arestat, Surupăceanu de neatins

În acest caz, Dumitru Cristea a fost arestat în noiembrie, anul trecut, şi a fost pus în libertate după câteva zile în urma unei decizii cel puţin ciudate a Tribunalului Gorj.
Surupăceanu nu a fost deranjat de către procurorii anticorupţie pentru cele peste 8 miliarde de lei vechi şmenuite de la CET, chiar el recunoscând în oficinele de partid că nu i s-a luat nici măcar o declaraţie.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  26.05.2009. 03:14

Comentarii

cosmin
26.05.2009. 09:08

surupaceanu a mai declarat ca este un dusman al lui basescu si de aceea este urmarit???!!!!!
te apuca rasul cand il vezi pe mascariciul asta si plansul cand te gindesti ca este deputat in Parlamentul Romaniei

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: