Fostul primar al comunei Câlnic, implicat în scandalul exproprierilor ilegale
Vergiliu-Eugeniu Popovici, fostul primar al comunei Cîlnic, a fost împroprietărit cu un teren în satul Hodoreasca, pentru care s-au achitat despăgubiri de către unitatea minieră în repetate rânduri.
Scandalul exproprierilor ilegale a fost redeschis de către liderul de sindicat de la Rovinari, Gheorghe Peptan, care se judecă de mai mult timp pentru un teren în suprafață de 14 hectare în satul Hodoreasca, despre care susține că îl moștenește alături de alte persoane. Pentru terenul respectiv au fost eliberate mai multe titluri de proprietate chiar pentru aceleași parcele, astfel încât au fost acordate despăgubiri în repetate rânduri pentru aceleași suprafețe. Printre beneficiarii s-ar număra și fostul primar al comunei Câlnic, Vergiliu-Eugeniu Popovici. Acesta a fost împroprietărit cu o suprafață de teren de aproape 9000 de metri pătrați.
S-a deschis o anchetă
Gheorghe Peptan susține că împroprietăririle se află în cercetare la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj. Acesta a spus că a fost chemat chiar de șeful Poliției Române, Petre Tobă, pentru a-i cere lămuriri și probe, după ce a afirmat, în cadrul unei emisiunii de la TV Sud, că și mai mulți polițiști au fost împroprietăriți. Liderul de sindicat s-a întâlnit și cu un secretar de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne tot în legătură cu strămutările din satul Hodoreasca. Printre beneficiarii exproprierilor se numără și generalul (r) Alexandru Dănescu, care a fost șef al Direcției de Informații Externe. Acesta s-a ales cu o vilă în cartierul Primăverii după ce a fost strămutat din comuna Câlnic. Generalul, împreună cu fratele său, au fost moștenitorii lui Constantin Dănescu.
Petre Ceuşescu, Ion Dădălău, Ionel Manțog, condamnaţi la închisoare
Trei foști directori din unitățile miniere au ajuns să fie condamnaţi la închisoare după ce au fost strămutați și au beneficiat de vile de lux în cartierul Primăverii din Târgu Jiu. Petre Ceuşescu şi Ion Dădălău au fost condamnaţi, în vara anului 2009, de judecătorii Curţii de Apel Craiova, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Cei doi, care se aflau la conducerea carierei Jilț, s-au folosit de informațiile pe care le dețineau și au cumpărat gospodării în zonele care urmau să fie expropriate de lucrările miniere. Aceștia au achiziționat căsuțe dărăpănate la prețuri de nimic și s-au ales cu vile de lux în cartierul Primăverii.
Ionel Manțog, fostul director de resurse umane din cadrul SNLO și ex secretar de stat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru aceleași fapte.
Mircea Andrei
Recomandă acest articol:
13.08.2013. 06:52
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu