Penalii de la primărie - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Penalii de la primărie

Penalii de la primărie

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Gorjul este unul dintre judeţele cu cei mai mulţi primari cercetaţi penal. La un moment, dat presa relata că mai mult de jumătate dintre „capii” celor 70 de comune ale judeţului şi aproape toţi primarii oraşelor gorjene au dosare penale pe la poliţie sau Parchet. Câţiva dintre aceştia au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea, ce-i drept cu suspendarea executării, pentru infracţiuni comise din scaunul de primar. Exemple, cel puţin două care-mi vin rapid în minte, sunt primarii de la Bengeşti-Ciocadia şi Bumbeşti-Piţic. Victor Geogia a fost condamnat penal la 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce, iniţial, în primă instanţă luase 1,6 ani cu executarea pedepsei, pentru nişte şmenuri din timpul mandatului anterior, prezentate de „Scandal” la vremea respectivă.

Cu toate astea, a fost ales din nou, în iunie anul trecut, de către cetăţeni în fruntea comunei şi îşi continuă liniştit mandatul, pe numele său curgând, de altfel, NUP-urile de la Parchet în diferite cauze reclamate de cei care se consideră nedreptăţiţi. Ion Pienaru, primarele de la Bumbeştic-Piţic are şi el o condamnare, tot la o pedeapsă cu suspendare, de pe vremea când era vice, în perioada 2000-2004 şi tot în legătură cu serviciul. După patru ani de „odihnă”, a fost şi el ales primar de concetăţenii săi. Cum suspendarea din funcţie nu operează decât în cazul în care primarul este arestat, aşa spune legea, penalii cu eşarfă tricoloră pot să şmenuiască liniştiţi până la adânci bătrâneţi.

Vina principală în faptul că aceşti indivizi ocupă în continuare fotoliile de primar o au oamenii care i-au votat dar şi judecătorii prea blânzi în cazul acestora. Dacă în aproape orice situaţie judecătorul aplică pedepse complementare care interzic celui condamnat să mai ocupe funcţia sau să exercite profesia care l-a ajutat la comiterea infracţiunii, în cazul primarilor magistraţii uită de aceste prevederi chiar dacă au în faţă, de cele mai multe ori, personaje mai penale decât Codul Penal. Să nu credeţi că cei doi vor rămâne singuri în tabloul primarilor cu tinichea de coadă, le vor urma şi alţii până la finele mandatului - deja cel de la Dragoteşti, Vili Pasăre, e foarte aproape de o condamnare definitivă.

Nouă nu ne rămâne decât să ajutăm organele competente să-şi facă treaba şi să înhaţe aceste rozătoare de bani publici însă, deocamdată, pe unele dintre acestea nu le-au prea deranjat. Şi aici ar fi un exemplu – am scris hectare întregi despre primarele de Turceni, Ion Iordache, şi nimeni nu s-a sesizat, dar dacă mai vor material le vom furniza. Personajul e un izvor nesecat al ilegalităţilor grosolane. Şi vor urma şi alţii…Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  11.05.2009. 06:30

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: