Poliţist trimis în judecată - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Poliţist trimis în judecată

Poliţist trimis în judecată

Poliţist trimis în judecatăMarius Vâlceanu, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Ţicleni, a fost trimis în judecată săptămâna trecută de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că poliţistul îşi exercita în mod abuziv atribuţiile de serviciu sancţionând de multe ori persoane fără a verifica dacă acestea au încălcat legea. Un exemplu clar în acest sens, s-a dovedit de către anchetatori, este cel al sancţionării fără motiv a lui Sever Rebedia. Acelaşi poliţist a invitat la sediu, după venirea sa din concediu, agenţi de pază aflaţi în timpul serviciului, moment în care a fost sustrasă o mare cantitate de cablu electric. Împotriva agentului Marius Vâlceanu au fost depuse mai multe plângeri, toate reclamând diverse abuzuri de care acesta se face vinovat.

 Daniel Dumitriu

Rechizitoriul poliţistului, ultimul bluf al fostului prim procuror Moţa

Agentul Marius Vâlceanu, din cadrul Poliţiei Ţicleni, a fost trimis în judecată în aprilie anul trecut printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunilor de primire de foloase necuvenite, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Actul de sesizare a instanţei a fost confirmat de către prim-procurorul adjunct, Gheorghe Focşan, însă, nu acesta era şi punctul de vedere al primului procuror Emil Moţa care a reţinut dosarul şi l-a trimis spre observare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Dosarul a fost restituit chiar a doua zi de către procurorii doljeni, cu notă observatorie pentru Moţa referitoare la necunoaşterea reglementărilor privind limitele controlului ierarhic asupra soluţiilor adoptate de procurori.

Moţa nu a luat în calcul observaţiile făcute de procurorii superiori şi a infirmat rechizitoriul care a luat din nou drumul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a se observa rezoluţiile contradictorii dintre prim procuror şi adjunctul său, la acea vreme.

Poliţistul Vâlceanu a ajuns obiect de anchetă pentru procurori după ce mai multe personae din oraşul Ţicleni au depus plângeri penale împotriva sa.

Una din acuzaţiile aduse poliţistului este aceea că în cursul anului 2005 acesta a fost mai mult decât un director de marketing pentru SC CIVITAS PSG, o societate de protecţie şi pază din Craiova, urmărind ca zece agenţi economici de pe raza oraşului să încheie contracte cu aceasta. Mai mult Vâlceanu a lăudat firma respectivă chiar la primarul şi viceprimarul oraşului cerându-le să rezilieze contractele dintre Poliţia Comunitară şi câteva societăţi comerciale pe motiv că aceasta nu are dotarea necesară şi singura firmă care poate asigura paza bunurilor unei societăţi este CIVITAS. Altfel spus poliţistul se comporta ca un angajat al Civitas în relaţia cu societăţile de la Ţicleni, de altfel conducerea firmei de protecţie şi pază i-a dat spre folosinţă un telefon mobil pentru a ţine mai bine legătura. În numai două luni Vâlceanu a folosit telefonul de 2350 de ori, purtând discuţii atât în interes personal cât şi în interes de “serviciu”, bineînţeles costul acestora fiind plătit de CIVITAS.

Pentru că un om de afaceri din Ţicleni nu închiase contract cu societatea doljeană, Vâlceanu l-a amendat cu 1.000 RON pentru că “nu a asigurat paza obiectivelor societăţii şi nu a întocmit planul de pază”. Procesul verbal de contravenţie întocmit de poliţist a fost anulat de către instanţă însă acesta nu s-a dat bătut şi peste câteva luni a încheiat un altul de sesizare din oficiu pentru o infracţiune infirmată ulterior de Parchet.

Acestea sunt numai două din faptele descries în rechizitoriul infirmat de către Moţa, poliţistul Vâlceanu fiind mult mai productiv în materie penală.

S-a inscris în sindicatul poliţiştilor

Vâlceanu s-a înscris în Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, revoltat de cele întâmplate în materie penală. Singurul său comentariu, pe forumul sindicatului, face referire la cercetarea politistilor de catre procurori pe care Vâlceanu îi consideră “mânjiţi” şi consideră că infracţiunile pentru care este cercetat sunt “fanteziste”.

“De mai bine de un an,sunt cercetat penal la “sugestia” unui om de afaceri pe care l-am deranjat prin activitatea mea.Infractiunile retinute mie sunt fanteziste,incropite in graba de privatizat impreuna cu celebrul procuror Diaconescu de la Gorj(cel care s-a ingrijit ca Tundrea sa stea inchis 14 ani).Ceea ce am constatat,e faptul ca daca ajungi la asa ceva,in afara de sprijinul avocatului ales de tine,nu te ajuta nimeni(m-am inscris in PRO LEX acum o luna),chiar daca infractiunile pentru care sunt cercetat sunt in legatura cu serviciul.In aceasta perioada nu am beneficiat de preme,salariu de merit,seful uzand de calitatea de invinuit pe care o am.Ceea ce ma sperie pe mine este urmatoarea intrebare:daca sunt cercetat 3 ani?(am uitat sa va spun:la Gorj s-a mai intamplat).Ce sugestii aveti?Mai sunt cazuri ca al meu?”Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.01.2008. 12:06

Comentarii

muiee
20.09.2012. 12:47

*******eeeeee

anonim
29.04.2011. 21:37

o face si domnu valceanu cate ceva dar rebedia e un hot se imbogateste pe spatele altora saa-i faca cineva un control vinde marfa expirata in mod frecvent

barbados
08.01.2011. 19:09

in ticleni cel mai mare cancer e d-l severius rebedia,un mafiot care si-a batut joc de oras...el ar merita sa intre la puscarie...hotomanul

FERNANDO
24.09.2010. 11:06

PAREREA MEA SI A TUTUROR LOCATARILOR DIN TICLENI ESTE CA POLITIA DIN TICLENI ESTE FFFFFFF CORUPTA,NU SE MAI POATE ASA CEVA,CRED CA AR TREBUI LUATE MASURI IMPOTRIVA ACESTOR MAFIOTI RUTIERI JOS MAFIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

COSTEL
05.03.2010. 19:35

Nu doresc sa dezbat situatia D-lui Valceanu ci sa va transmit ca "TAOTA POLITIA DIN TICLENI ESTE CORUPTA"iar orasul Ticleni este un oras mizerabil din toate punctele de vedere.
Subscriu colegului care spunea(acest d-mn Rebedia este un fost si actual hot de gazolina)care pt a putea fura mai mult si mai linistit s-a privatizat.

alin v
04.10.2009. 13:28

am fost angajat al sc civitas pe timp ce el raspundea de paza/asa e cateodata mai facea abuz dar eu cred ca era o mana de fier in orasu ticleninu l laud pt ca si eu am avut conflicte cu el dar daca stiai sa vorbesti frumos o dadeai la pace/mai stiu ca facea tot posibilu ca agentii de paza sa fie protrjati/eu cred ca a picat pt ca s-a pus cu cine nu trebuia

un cititor fidel
15.11.2008. 08:25

de ce nu tipariti acest ziar zilnic?ar trebui sa devina cotidian.ca de la o saptamana la alta omul si uita faptele nenorocitilor.mai citesc si alte ziare dar absolut toata presa inclusiv tv.locale sunt pupincuristii lui circiumaru mai nou a lui banta-vedeti reclama de pe tele 3 cu banta si reporterii -parca ar fi o familie fericita-niste nesimtiti pusi pe pupat de cururi ptr.a mai obtine si ei niste foloase pe ici pe colo la nevoie.ce dracu tot le cautati in coarne nerusinatilor de la puterea actuala ce-i tot laudati.screti adevarul despre ei si ia sa vedeti ce audienta o sa aveti.sa vedeti cum o sa vindeti toti la ziare si o sa-i umpleti pe patroni de bani ,daca nu i-or fi platit inainte tocmai excrocii de care vorbeam.am vazut ca a mai scris cineva la comentarii dar nu stiu ca e un semnal de alarma ptr.voi.luati atitudine la of-ul oamenilor.stiu ei ce stiu.fiecare din noi ne-am confruntat cu diverse probleme ce apartin de primarii sau prefecturi.v-ati intrebat vreodata de ce circiumaru nu ia atitudine impotriva functionarilor cu functii cheie din primarie care incalca flagrant legea?sint oameni nemultumiti care se umilec
umilesc pe la usile primariei cu anii si sint tratati ca un nimeni.mai au nerusinarea la alegeri sa se laude ca au facut tot felul de fapte bune.vezi -doamne parca ar fi construit ceva din banii lor.din banii nostrii celor ce platim sute de taxe si impozite.da prostu-i prost nu vede.sint cativa ghiftuiti de miliardari pe la noi prin oras-cum dracu or fi ajuns nu stiu.de ce nu investigati si voi ca umbla vorba ca unii carau cu tirurile la bax-uri de tigari de contrabanda de erau pe mana cu aia care tebuia sa-i controleze -altii cica aduceau cu tirurilepui si alta mancarica tot de contrabanda.au la magazine de nici nu le mai stiu.vin sefii de pe la diferite servicii din primarie si de pe unde or mai veni si cara cu sacosele nici nu le este frica ca-i vede cineva .da va spun sigur ca au fost vazuti.sa vedeti ce limuzine au .ar putea spune ca-s luate in lesing.ca de au salarii mari.da ia sa vedem ce case au ce bijuterii .hai luatii pe toti la bani marunti sa vedem pe unde scot camasa.doar presa poate da in vileag nelegiuirile excrocilor.dar cind primaria organizeaza mese festive ptr.jurnalisti cum dracu sa-i mai vada presa cu ochi rai pe nemernici ca oricum mai au si ei nevoi personale prin primarii si prefecturi.hai vreau sa vad ca va puneti in miscare.va dau eu si subiecte.va trimit si video.imi aduc aminte de circiumaru dupa ce l-am ales la citeva zile era cu nevasta-sa prin piata si cumparau cartofi.nu-i cunostea nimeni.eram si eu la rind cu ei.aveau amindoi haine de piele din alea turcesti peticite ca asa purtau taranii pe-atunci.acu i-ati vazut ingimfat de doctor inginer -n-am nimic cu omul dar cind dracu o fi avut timp sa invete?de fapt toti coruptii sint mari academicieni.de aia merita pupati in fund de toata presa.dacamacar ar rezolva problemele cu care se confrunta multi oameni din acest oras as mai zice dar cind poarta oamenii pe drumuri cu anii sint niste ordinari.sa vedeti cum arata orasul pe acolo pe unde nu e f circulat.oribil.sant scirbit de toti nenorocitii astia.pacat ca oamenii nu au spirit civic sau poate le e frica sa reclame acolo unde trebuie asa cum si mie imi e.ca doar mafia e la putere in gorj.si cine nu se teme de ea?

Mihai Antim
14.11.2008. 16:19

Nu este posibil asa ceva.. voi nu vedeti cat de clara este situatia???? .. Severius Rebedia de unde are atata avere stand intr-un oras bogat in petrol?... e clar, A FURAT PETROL! si, pentru ca nu era de ajuns, a intrat in afaceri.. este normal ca si de acuma incolo urmeaza sa fure!.. omul ce a facut.. nu a angajat paza la firma sa ( conform legii) , iar Valceanu l-a amendat> " Pentru că un om de afaceri din Ţicleni nu închiase contract cu societatea doljeană ". Sa fim seriosi, oare daca se isca un scandal pentru ca Rebedia nu si-a facut datoria de patron neangajand paznici, Valceanu nu intra in alte necazuri?! Nimeni nu vede nimic, este normal , suntem in Romania! De ce nu-l acuza nimeni de coruptie pe Rebedia? ( Procurorul Diaconescu l-a acuzat pe Valceanu fara sa citeasca macar datele procesului=> alt corupt ce merita tinut in puscarie!), de furt, de nerespectarea legilor si altele!..

scorpion
03.02.2008. 15:29

Presa are obligatia morala de a ancheta fara rautate orice incalcare a legilor si sa epuna public rezultatul verificarilor fara a amplifica si denatura adevarul.

ticleanu
01.02.2008. 09:42

SINGURUL POLITIST CARE ISI FACE TREABA.TREBUIA CINEVA SA-I GASEASCA UN NOD IN PAPURA.
CE SE MAI BUCURA HOTI DE GAZOLINA!
PUTETI FURA LINISTITI,VALCEANU NU MAI ESTE!!!!!

NO NAME
31.01.2008. 06:53

dl comandant nu vedeti k nu s mai poate face nimic de acesti politisti corupti...inainte au fost cei din TISMANA ,acum acest mafiot din Ticleni...pai pe noi cine ne mai apara dak acesti politisti sunt chiar ei infractori? Cu acei politisti din TISMANA ATI LUAT MASURI...?? AFARA CU EI,SI RUSINE SA LE FIE ACESTOR NENOROCITI CA MIRULESCU,BALTARETE TITU,BERCI,POPESCU CORNEL SI ACEST VALCEANU...HOTII STRIGA HOTII SAU SI DUMNEAVOASTRA SUNTETI LA FEL CA EI,DOVEDITI K NE INSELAM SI LUATI MASURI! PAI PANA ACUM SE AUZEA DE POLITISTI CORUPTI CARE SE IMPICA SI IN PROSTITUTIE CUM ESTE CAZUL SEFULUI DE POST DE LA TISMANA dl MIRULESCU sau de politisti pokeristi cazul dl Baltarete Titu

ELODIA
29.01.2008. 22:29

DOMNILOR : CA ACEST GARCEA DIN TICLENI SUNT IN TOT GORJUL , CARE AU FIRME DE PAZA PREFERATE SI DE PE CARE PROFITA SI PE ALTELE LE ....! ACEASTA FIRMA ,, CIVITAS " ESTE A UNUI FOST OFITER DE POLITIE CU INFLUENTA LA GORJ SI IGP BUCURESTI . LA GORJ , ,, ALBU MAMI CA UN CAS ,, BICA " ESTE MESAGERUL SI PROTECTORUL ACESTEI FIRME . ACEST ,, BETAU " DE BICA FACE CE VREA MUSCHII LUI IN GORJ , CU FIRMELE DE PAZA LOCALE , DESI A LUAT DE PE PATRONI TOT CE A VRUT . OARE SEFII LUI CE PAZESC ? OARE NU STIU CA PRIMESTE FOLOASE NECUVENITE DE LA PATRONII FIRMELOR DE PAZA ? ACEST BICA ESTE UN INCULT SI UN MOJIC DE PENITENCIAR ,,,! DLE . SALVADOR , PANA NU PLECI LA MH . DA-L DOMNULE AFARA PE ACEST INFECT DE BICA . PACAT DE SEFUL LUI .. FILIP , CARE- I UN PEDANT , UN FINUT , INTELIGENT SI PROFESIONIST SI TINE UN ,, JEG '' LANGA EL . ASTEPTAM O MASURA CU ACEST MEDIOCRU DE ... BICA .

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: