Primarul infractor Pienaru se vrea chiabur de Bumbeşti - Piţic - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Primarul infractor Pienaru se vrea chiabur de Bumbeşti - Piţic

Primarul infractor Pienaru se vrea chiabur de Bumbeşti - Piţic

Cu o activitate infracţională demnă de invidiat de către orice infractor care se respectă, primarul comunei Bumbeşti-Piţic, Ion Pienaru, nu se mulţumeşte doar cu devalizarea bugetului public, ci încearcă să-şi jecmănească şi proprii concetăţeni târându-i prin procese interminabile pentru obţinerea unor terenuri care nu i-au aparţinut niciodată de drept. Problemele comunei mai pot aştepta, eventual până la viitoarele alegeri când, poate, va veni un primar competent, pentru că actualul este cu mult prea ocupat să-şi îmbogăţească cazierul şi să le „mulţumească” localnicilor că l-au ales lăsându-i fără bunurile care le-au aparţinut de-o viaţă.

Proprietar cu japca
Ion Jega şi familia sa sunt proprietarii a 7500 mp în punctul Frăsinet din comuna Bumbeşti-Piţic de aproape 90 de ani, acest teren figurând în timpul cooperativizării în registru agricol pe numele lor, iar după ’89 reconstituindu-li-se dreptul de proprietate conform Legii 18/’91. Dreptul asupra pământului respectiv a fost confirmat iniţial printr-o adeverinţă de proprietate, iar mai apoi printr-un titlu de proprietate, lucrurile părând a nu lua niciun fel de întorsătură neplăcută. Situaţia s-a schimbat pentru că terenul trezise deja interesul primarului Ion Pienaru, care n-a precupeţit niciun efort pentru a intra în posesia lui.
Cu foarte multă experienţă în ale ilegalităţilor, Pienaru a pus la cale un plan menit să-i asigure reuşita încheind un act sub semnătură privată cu un anume Vasile Almăjanu conform căruia a cumpărat de la acesta terenul care va face mai târziu obiect de litigiu între primar şi Jega. Ulterior Almăjanu n-ar mai fi vrut, chipurile, să meargă la notariat pentru a perfecta contractul de vânzare-cumpărare, iar Pienaru s-a văzut nevoit să-l acţioneze în judecată pentru ca, printr-o hotărâre judecătorească, să se recunoască tranzacţia făcută.
De fapt, Almăjanu nefiind niciodată proprietar al terenului respectiv nu ar fi putut să meargă în faţa notarului să încheie contractul de vânzare-cumpărare pentru că n-ar fi putut face dovada proprietăţii, lucru pe care Pienaru îl ştia, motiv pentru care s-a apelat la instanţă pentru ca aceasta să confirme oficial convenţia făcută între cele două părţi.
Primarul nu renunţă la bunurile altora
După ce s-a văzut proprietar pe baza sentinţei judecătoreşti, primarul a început să-şi ceară „drepturile” intrând în conflict cu adevăratul posesor al terenului, Ion Jega. Procesul dintre cei doi durează de câţiva ani buni, timp în care Jega a făcut dovada proprietăţii sale cu nenumărate probe şi martori, dar şi cu o expertiză care-i confirma dreptatea. Au fost complete de judecată care i-au dat dreptate şi primarului deşi Almăjanu, după Revoluţie, n-a cerut niciodată reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului pe care l-a „vândut” după aceea primarului, iar titlu de proprietate al lui Jega nu fusese contestat. De cele mai multe ori însă magistraţii au pus preţ pe probele administrate şi au dat dreptate adevăratului proprietar. Însă, procesul este departe de a se termina, pentru că există suficiente căi de atac, iar primarul pare decis să-şi însuşească terenul pe care a pus ochii. Oricum, plimbatul prin sălile de judecată a devenit un stil de viaţă pentru Ion Pienaru, dat fiind faptul că s-a întâlnit deseori cu oamenii legii şi cu justiţia din cauza faptului că nu se poate abţine să nu se implice în fapte ilicite.
Plecat din poliţie cu tinicheaua de coadă după ce se împrietenise cu infractorii, Pienaru a lăsat amintiri neplăcute şi dosare penale pe oriunde a trecut, cazierul său judiciar îmbogăţindu-se continuu. De la neglijenţă în serviciu în urmă cu vreo 13 ani, primarul comunei Bumbeşti-Piţic a ajuns la abuz în serviciu contra intereselor publice, uz de fals şi delapidare şi are suficient potenţial încât să mai adauge şi alte infracţiuni la colecţia deja existentă.

Neli Matei
neli.matei@scandaldegorj.ro


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  11.06.2009. 23:24

Comentarii

nelu
25.11.2011. 17:53

Afaceri cu iz penal la Găgești: Primarul chiabur
17-08-2011 03:00 — Cristian Dima

Abuzând de funcția pe care o deține, primarul comunei Găgești, Tiberiu Lorin Coatu (PDL), ajutat îndeaproape de rudele sale care lucrează la primărie, a luat în arendă circa 1.000 de hectare de teren, de pe urma cărora încasează anual subvenții de peste 130.000 de euro. 250 de hectare fuseseră arendate anterior de o altă societate comercială, însă primarul Coatu a reziliat contractele în numele cetățenilor, fără solicitarea acestora, și a preluat și acele terenuri. Adminsitratorul firmei care a pierdut contractele îl acuză pe primar de conflict de interese și abuz în serviciu. Primarul însă nu pare să aibă vreun stres, știindu-și spatele asigurat: a cotizat la firmele unor importanți oameni din partidul care îl susține cu sume gigantice. Lui Romică Lorenț, membru marcant al PD-L i-a dat zece miliarde de lei. Banii au ajuns în contul fiicei lui Lorenț, care trebuia să execute în comuna Găgești trei podețe. Acestea, însă, nu au fost construite nici până la ora actuală. În loc de poduri, au fost “plantate” trei tuburi din beton, peste care s-a aruncat pământ. Tot la Găgești ar fi trebuit să fie construită și o grădiniță. Primăria a achitat trei miliarde de lei, însă constructorul nu făcut decât fundația.
Adminstratorul societății Agro Lory TIM Găgești - nimeni altul decât Tiberiu Lorin Coatu, primarul comunei - a reușit să ia de la localnici în arendă circa 1.000 de hectare de teren (arabil și pășuni), de pe urma cărora încasează anual peste 130.000 de euro. La prima vedere, nimic nu ar fi în neregulă, numai că Margareta Bucur, o localnică ce s-a mutat în capitală, administrator al firmei Any M Gabriela Distribution SRL București - societate cu același obiect de activitate ca și firma primarului, îl acuză pe Tiberiu Coatu de lucruri ilegale. Ea spune că primarul și rudele sale angajate la primărie au abuzat de funcțiile pe care le dețin și au anulat toate contractele de arendă pe care le avea încheiate firma bucureșteană în comuna Găgești. Mai mult, în momentul în care femeia s-a dus la primărie să ceară o adeverință cu suprafața utilizată de societatea ei și să verifice, astfel, care e situația contractelor, a fost agresată verbal și fizic de secretara primăriei, Gabriela Tăbăcaru.
“Pe 11 iulie am mers la primărie pentru a solicita o adeverință cu suprafața utilizată de societatea nostră în anul 2010-2011. Secretara, Gabriela Tăbăcaru, care este rudă cu primarul mi-a adus injurii. Mi-a spus că sunt nebună, proastă, handicapată și a refuzat să-mi primească cererea de eliberare a documentului solicitat. Mai mult, mi-a dat o palmă peste față pentru că în trecut am făcut petiții la Prefectura Vaslui împotriva ei și a domnului Coatu, semnalând abuzurile din primărie. Primarul n-a pățit nimic, pentru că este nepotul lui Costică Coatu de la prefectură, iar secretara m-a amenințat că îmi va trece toate pământurile pe firma primarului. Mulți proprietari care au contracte de arendă cu sociatatea noastră au fost puși să semneze alte contracte de arendă. Societatea noastră nu a reziliat niciun contract. Contractele de arendă au fost modificate de inginerul agricol Micu și soția acestuia Margareta Micu, care este și agent agricol, iar nouă ni s-a refuzat dreptul de a vedea documentele care au dus la schimbarea contractelor de arendă” ne-a declarat Margareta Bucur.
În Găgești, toată lumea știe că primarul este chiaburul comunei. Am întrebat la întâmplare o localnică, Geta Bucur, dacă cunoaste familia Bucur iar ea ne-a spus: “Eu m-am înțeles bine cu Bucur. Au lucrat pământul, au plătit arenda la timp, dar dacă s-a reziliat contractul ce pot face eu?!”

Contractele s-au reziliat. Singure!
Așadar nu proprietarul a reziliat contractul. Și nici arendașul. Atunci, cine l-a reziliat? Răzpunde primarul Tiberiu Lorin Coatu: “Oamenii au venit și au reziliat contractele. Au trimis adrese la primărie în acest sens”.
Pentru a ne dovedi că nu minte el ne-a arătat adresele. Culmea, toate adresele arau completate de aceeași mână, deci erau întocmite în serie. Prins cu mâța-n sac, primarul a încercat să o dea de gard.
“Ei (localnicii-n.r) au reprezentant în sat pe domnul Marin Nedelcu. A lucrat în agricultură, a lucrat pe la CAP, pe la IAS și le are cu scriptologia și este reprezentantul tuturor. El a completat adresele, iar oamenii au semnat. Oamenii au vrut să rezilieze contractele pentru că nu și-au primit arenda. În momentul în care a trecut o anumită perioadă și nu mi-ați dat arenda, la revedere, pot rezilia contractul fără intervenție. Scria așa la articolul 9 din contract: «În cazul în care una dintre părți nu se achită de datorii, atunci contractul devine nul fără intervenția instanței de drept»” a declarat primarul.
El a spus că foarte mulți săteni nu știu să scrie și să citească, deci e lesne de înțeles cât de ușor i-a fost să-i pună pe oameni să semneze o hârtie pe care să scrie ce vrea el.
“Știți cum sunt oamenii la țară... Se unesc. Vorbesc: «Băi ce facem cu pământul?» 50% dintre cei care și-au arendat pământ nu știu să scrie sau să citească. Puneți-i să facă o adeverință vedeți cum spun că nu văd sau că nu știu să scrie. Și atunci au reprezentantul lor. Dacă el le spune ce să facă, asta fac” a mai spus primarul.
Gabriela Tăbăcaru, secretara primăriei, susține că, de fapt, ea a fost bătută de Margareta Bucur: “Ea a venit și a sărit la bătaie, pe fondul acuzațiilor că eu i-am reziliat contractele de arendă pe care le avea încheiate cu proprietarii de terenuri. A venit foarte revoltată să se răcorească. Am depus plângere la poliție pentru că eu am fost trasă de păr. Nu-i treaba noastră să verificăm cine a scris contractele. Legea nici nu prevede cine să se prezinte cu contractul la primărie”.
Așadar, pe primar nu-l interesează cine completează actele, pe secretară nu o interesează cine le aduce, atâta timp cât toate sunt semnate pentru a aduce foloase societății Agro Lory TIM.
Pentru ca afacerile cu iz penal să-i meargă ca pe roate, primarul chiabur are grijă să-și apere spatele și să cotizeze constant, cu sume deloc neglijabile, la șmecherii din partidul care l-a susținut la alegeri. Romică Lorenț de exemplu, membru marcant al PD-L (în același partid cu Coatu), fost primar al municipiului Huși, a primit circa zece miliarde de lei vechi prin intermediul firmei fiicei sale. Banii, chipurile, au fost dați pentru construirea a trei podețe în Găgești, însă acestea nu au fost contruite nici până la ora actuală. În loc de poduri, au fost “plantate”, pe râu, trei tuburi din beton peste care s-a aruncat pământ.
Stelian Velicu, un localnic ne-a spus: “Banii sunt la buzunar. I-au luat pe toți!”
Primarul susține că nu au fost dați toți banii, ci abia jumătate: “Lucrarea se numește «Amenajare poduri în localitățile Tupilați, Popeni și reparații pod Peicani». Nu-mi aduc aminte acum ce reparații s-au făcut la Peicani, dar stiu că s-a pus plasă, s-au întărit malurile. Noi am dat constructorului opt miliarde de lei în 2009, apoi două în 2010 și acum, chiar astăzi am avut o discuție cu fima de la Iași, cu firma mamă care a prins contractul. TMUCB Bucuresti - Filiala Iași. Ăștia au dat sub antrepriză la o societate de la Huși - Semnal Media, a lui Lorenț Romică. Lucrarea este de 24 de miliarde și nu exstă un termen de finalizare, depinde când vin banii”.
La Găgești ar fi trebuit să fie construită și o grădiniță. S-a construit doar fundația, care a costat chipurile trei miliarde de lei vechi, cât patru case bune din cărămidă în acea zonă. Firma care s-a lipit de banii de la Găgești este Coninvest Bârlad. Primarul Coatu susține că această grădiniță va costa, dacă în cele din urmă va fi ridicată, 11 miliarde de lei vechi. Așadar, în acea zonă, unde 90% din po*******ție trăiește într-o sărăcie severă, ștabii locali învârt bani grei.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: