Primarul infractor Pienaru se vrea chiabur de Bumbeşti - Piţic
Cu o activitate infracţională demnă de invidiat de către orice infractor care se respectă, primarul comunei Bumbeşti-Piţic, Ion Pienaru, nu se mulţumeşte doar cu devalizarea bugetului public, ci încearcă să-şi jecmănească şi proprii concetăţeni târându-i prin procese interminabile pentru obţinerea unor terenuri care nu i-au aparţinut niciodată de drept. Problemele comunei mai pot aştepta, eventual până la viitoarele alegeri când, poate, va veni un primar competent, pentru că actualul este cu mult prea ocupat să-şi îmbogăţească cazierul şi să le „mulţumească” localnicilor că l-au ales lăsându-i fără bunurile care le-au aparţinut de-o viaţă.
Neli Matei
Recomandă acest articol:
11.06.2009. 23:24
Comentarii
Afaceri cu iz penal la Găgești: Primarul chiabur
17-08-2011 03:00 — Cristian Dima
Abuzând de funcția pe care o deține, primarul comunei Găgești, Tiberiu Lorin Coatu (PDL), ajutat îndeaproape de rudele sale care lucrează la primărie, a luat în arendă circa 1.000 de hectare de teren, de pe urma cărora încasează anual subvenții de peste 130.000 de euro. 250 de hectare fuseseră arendate anterior de o altă societate comercială, însă primarul Coatu a reziliat contractele în numele cetățenilor, fără solicitarea acestora, și a preluat și acele terenuri. Adminsitratorul firmei care a pierdut contractele îl acuză pe primar de conflict de interese și abuz în serviciu. Primarul însă nu pare să aibă vreun stres, știindu-și spatele asigurat: a cotizat la firmele unor importanți oameni din partidul care îl susține cu sume gigantice. Lui Romică Lorenț, membru marcant al PD-L i-a dat zece miliarde de lei. Banii au ajuns în contul fiicei lui Lorenț, care trebuia să execute în comuna Găgești trei podețe. Acestea, însă, nu au fost construite nici până la ora actuală. În loc de poduri, au fost “plantate” trei tuburi din beton, peste care s-a aruncat pământ. Tot la Găgești ar fi trebuit să fie construită și o grădiniță. Primăria a achitat trei miliarde de lei, însă constructorul nu făcut decât fundația.
Adminstratorul societății Agro Lory TIM Găgești - nimeni altul decât Tiberiu Lorin Coatu, primarul comunei - a reușit să ia de la localnici în arendă circa 1.000 de hectare de teren (arabil și pășuni), de pe urma cărora încasează anual peste 130.000 de euro. La prima vedere, nimic nu ar fi în neregulă, numai că Margareta Bucur, o localnică ce s-a mutat în capitală, administrator al firmei Any M Gabriela Distribution SRL București - societate cu același obiect de activitate ca și firma primarului, îl acuză pe Tiberiu Coatu de lucruri ilegale. Ea spune că primarul și rudele sale angajate la primărie au abuzat de funcțiile pe care le dețin și au anulat toate contractele de arendă pe care le avea încheiate firma bucureșteană în comuna Găgești. Mai mult, în momentul în care femeia s-a dus la primărie să ceară o adeverință cu suprafața utilizată de societatea ei și să verifice, astfel, care e situația contractelor, a fost agresată verbal și fizic de secretara primăriei, Gabriela Tăbăcaru.
“Pe 11 iulie am mers la primărie pentru a solicita o adeverință cu suprafața utilizată de societatea nostră în anul 2010-2011. Secretara, Gabriela Tăbăcaru, care este rudă cu primarul mi-a adus injurii. Mi-a spus că sunt nebună, proastă, handicapată și a refuzat să-mi primească cererea de eliberare a documentului solicitat. Mai mult, mi-a dat o palmă peste față pentru că în trecut am făcut petiții la Prefectura Vaslui împotriva ei și a domnului Coatu, semnalând abuzurile din primărie. Primarul n-a pățit nimic, pentru că este nepotul lui Costică Coatu de la prefectură, iar secretara m-a amenințat că îmi va trece toate pământurile pe firma primarului. Mulți proprietari care au contracte de arendă cu sociatatea noastră au fost puși să semneze alte contracte de arendă. Societatea noastră nu a reziliat niciun contract. Contractele de arendă au fost modificate de inginerul agricol Micu și soția acestuia Margareta Micu, care este și agent agricol, iar nouă ni s-a refuzat dreptul de a vedea documentele care au dus la schimbarea contractelor de arendă” ne-a declarat Margareta Bucur.
În Găgești, toată lumea știe că primarul este chiaburul comunei. Am întrebat la întâmplare o localnică, Geta Bucur, dacă cunoaste familia Bucur iar ea ne-a spus: “Eu m-am înțeles bine cu Bucur. Au lucrat pământul, au plătit arenda la timp, dar dacă s-a reziliat contractul ce pot face eu?!”
Contractele s-au reziliat. Singure!
Așadar nu proprietarul a reziliat contractul. Și nici arendașul. Atunci, cine l-a reziliat? Răzpunde primarul Tiberiu Lorin Coatu: “Oamenii au venit și au reziliat contractele. Au trimis adrese la primărie în acest sens”.
Pentru a ne dovedi că nu minte el ne-a arătat adresele. Culmea, toate adresele arau completate de aceeași mână, deci erau întocmite în serie. Prins cu mâța-n sac, primarul a încercat să o dea de gard.
“Ei (localnicii-n.r) au reprezentant în sat pe domnul Marin Nedelcu. A lucrat în agricultură, a lucrat pe la CAP, pe la IAS și le are cu scriptologia și este reprezentantul tuturor. El a completat adresele, iar oamenii au semnat. Oamenii au vrut să rezilieze contractele pentru că nu și-au primit arenda. În momentul în care a trecut o anumită perioadă și nu mi-ați dat arenda, la revedere, pot rezilia contractul fără intervenție. Scria așa la articolul 9 din contract: «În cazul în care una dintre părți nu se achită de datorii, atunci contractul devine nul fără intervenția instanței de drept»” a declarat primarul.
El a spus că foarte mulți săteni nu știu să scrie și să citească, deci e lesne de înțeles cât de ușor i-a fost să-i pună pe oameni să semneze o hârtie pe care să scrie ce vrea el.
“Știți cum sunt oamenii la țară... Se unesc. Vorbesc: «Băi ce facem cu pământul?» 50% dintre cei care și-au arendat pământ nu știu să scrie sau să citească. Puneți-i să facă o adeverință vedeți cum spun că nu văd sau că nu știu să scrie. Și atunci au reprezentantul lor. Dacă el le spune ce să facă, asta fac” a mai spus primarul.
Gabriela Tăbăcaru, secretara primăriei, susține că, de fapt, ea a fost bătută de Margareta Bucur: “Ea a venit și a sărit la bătaie, pe fondul acuzațiilor că eu i-am reziliat contractele de arendă pe care le avea încheiate cu proprietarii de terenuri. A venit foarte revoltată să se răcorească. Am depus plângere la poliție pentru că eu am fost trasă de păr. Nu-i treaba noastră să verificăm cine a scris contractele. Legea nici nu prevede cine să se prezinte cu contractul la primărie”.
Așadar, pe primar nu-l interesează cine completează actele, pe secretară nu o interesează cine le aduce, atâta timp cât toate sunt semnate pentru a aduce foloase societății Agro Lory TIM.
Pentru ca afacerile cu iz penal să-i meargă ca pe roate, primarul chiabur are grijă să-și apere spatele și să cotizeze constant, cu sume deloc neglijabile, la șmecherii din partidul care l-a susținut la alegeri. Romică Lorenț de exemplu, membru marcant al PD-L (în același partid cu Coatu), fost primar al municipiului Huși, a primit circa zece miliarde de lei vechi prin intermediul firmei fiicei sale. Banii, chipurile, au fost dați pentru construirea a trei podețe în Găgești, însă acestea nu au fost contruite nici până la ora actuală. În loc de poduri, au fost “plantate”, pe râu, trei tuburi din beton peste care s-a aruncat pământ.
Stelian Velicu, un localnic ne-a spus: “Banii sunt la buzunar. I-au luat pe toți!”
Primarul susține că nu au fost dați toți banii, ci abia jumătate: “Lucrarea se numește «Amenajare poduri în localitățile Tupilați, Popeni și reparații pod Peicani». Nu-mi aduc aminte acum ce reparații s-au făcut la Peicani, dar stiu că s-a pus plasă, s-au întărit malurile. Noi am dat constructorului opt miliarde de lei în 2009, apoi două în 2010 și acum, chiar astăzi am avut o discuție cu fima de la Iași, cu firma mamă care a prins contractul. TMUCB Bucuresti - Filiala Iași. Ăștia au dat sub antrepriză la o societate de la Huși - Semnal Media, a lui Lorenț Romică. Lucrarea este de 24 de miliarde și nu exstă un termen de finalizare, depinde când vin banii”.
La Găgești ar fi trebuit să fie construită și o grădiniță. S-a construit doar fundația, care a costat chipurile trei miliarde de lei vechi, cât patru case bune din cărămidă în acea zonă. Firma care s-a lipit de banii de la Găgești este Coninvest Bârlad. Primarul Coatu susține că această grădiniță va costa, dacă în cele din urmă va fi ridicată, 11 miliarde de lei vechi. Așadar, în acea zonă, unde 90% din po*******ție trăiește într-o sărăcie severă, ștabii locali învârt bani grei.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu