Se vor parlamentari! - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Se vor parlamentari!

Se vor parlamentari!

Candidaţii „răniţi” în revoluţia târgujiană

greblaUnii dintre aspiranţii gorjeni la un fotoliu de parlamentar au făcut la viaţa lor şi acte de bravură, sau cel puţin aşa reiese dintr-un certificat de revoluţionar pe care trei dintre candidaţi îl au acasă pentru că, cică, au fost în mijlocul evenimentelor din ’89 în Piaţa Victoriei, nu în Bucureşti, ci loco în faţa prefecturii. Dacă a fost sau nu revoluţie la Târgu-Jiu cei care erau destul de maturi în urmă cu 19 ani ştiu cum au stat lucrurile însă, că avem revoluţionari şi nu pe oricine ci, în majoritate, oameni politici, afacerişti locali e de râs mai ales că aceştia apar pe o listăcu răniţi în timpul evenimentelor din ‘89.

Revoluţia de la Târgu-Jiu a născut un... om de afaceri

greblaScarlat Iriza a stat patru ani în Parlament, în legislatura trecută, în calitate de deputat din partea PSD, după care s-a dedicat în totalitate afacerilor care au început să înflorească încă din perioada în care era mare politician. Rămas fidel partidului care l-a trimis în Parlament, Iriza îşi mai încearcă acum încă o dată norocul poftind la acelaşi statut pe care l-a avut în urmă cu patru ani. Pe la colţuri se vorbeşte că are şi şanse să devină din nou deputat, mai ales că a început campania electorală chiar înainte de alegerile locale. I-a dat şi mâna să facă acest lucru pentru că afacerile i-au mers bine şi, în plus, are şi o grămadă de facilităţi din partea statului care i-au permis să prospere.

Scutirea sa de la o grămadă de cheltuieli, care fac viaţa muritorului de rând un calvar, se datorează titulaturii de erou „rănit” al revoluţiei, căpătat de Iriza în decembrie ’89 şi recunoscută, în urmă cu câţiva ani, printr-o adrsă oficială a Prefecturii Gorj, semnată de fostul prefect Ştefan Popescu Bejat. Cât de viteaz a fost Scarlat Iriza în acel moment e greu de spus, mai ales că, spun martorii, nu s-a tras niciun foc de armă la Târgu-Jiu. Sigur este că după ’89 banii au început să curgă spre conturile de om de afaceri ale lui Iriza, iar prin nişte tertipuri făcute la timp a reuşit să pună mâna şi pe cele mai bune spaţii ale unei foste societăţi înfloritoare, SC Litua SA, pe care le-a vândut ulterior. De pe urma certificatului de revoluţionar s-a ales cu posibilitatea de a cumpăra sau închiria de la stat, fără licitaţie, spaţii comerciale sau teren pentru activităţi comerciale, subvenţionarea tot din partea statului a unui credit bancar cu 50% pentru o sumă de până la 20.000 de euro, până la 10.000 mp teren în extravilan sau 500 mp intravilan pentru destinaţia de locuinţă, loc de veci gratis, medicamente şi tratament gratuit, neplata taxelor şi impozitelor la locuinţă sau anumite tipuri de autovehicule, pensionarea cu cinci ani mai devreme de îndeplinirea vârstei standard, o indemnizaţie lunară adăugată la pensia pentru limita de vârstă şi multe altele.

„Rănit”...de cătuşe

Despre Gheorghe Caralicea Mărculescu se poate spune că şi-a trăit viaţa într-un mod periculos. În decembrie ’89 s-a aflat la momentul potrivit în locul potrivit şi s-a ales cu un certificat de revoluţionar, cu funcţia de primar şi apoi cu cea de prefect . Câţiva ani mai târziu apărea în faţa opiniei publice cu cătuşele pe mâni acuzat fiind de înşelăciune în formă calificată pentru că emisese ilegal certificate de psihopedagogie. După alţi câţiva ani, adică în primăvara acestui an, apărea zâmbitor pe afişele electorale ca şi candidat al Partidului Alianţa Socialistă, la funcţia de primar al oraşului Bumbeşti-Jiu. Acum reapare în prim planul politic cu aspiraţii mai înalte, la un post de deputat, şi candidează din partea PRM. Ca şi colegul său de „revoluţie”titlu, Scarlat Iriza, nu o duce prea rău, bucurându-se din plin de gratitudinea statului exprimată printr-o serie de facilităţi. Mai mult decât atât a rămas în învăţământ, domeniu care i-a adus neplăcerile penale, şi prestează pentru Universitatea „Constantin Brâncuşi”.

Revoluţionar după 14 ani de la revoluţie

Un alt fost prefect de Gorj, Toni Greblă, coleg de partid cu Iriza, revoluţionar ca şi acesta vrea să-şi încerce norocul aspirând la o funcţie de senator.

Greblă a participat la revoluţie în 1989,fiind luat direct din cârciuma lui Galiţescu şi instalat prefect. A devenit revoluţionar în 1996 şi a aflat că este în anul 2003 deşi nu se află pe lista aşa zişilor răniţi. De ce s-a emis certificatul de revoluţionar în 1996 ştie doar preşedintele de pe atunci Ion Iliescu şi, eventual, Greblă. De ce a făcut şapte ani pe drum de la Bucureşti la Târgu-Jiu? Probabil din cauza birocraţiei.

Pe vremea când i-a sosit certificatul Greblă, prefect pe atunci, declara că nu se va folosi de drepturile ce îi revin în calitate de luptător al revoluţiei, ca şi când ar putea plăti cu forţa taxa radio-tv, sau spitalizarea în caz de nevoie.

Cert este că revoluţionarii noştri nu se mulţumesc cu facilităţile oferite de statutul de revoluţionar, dacă nu adaugă lângă şi o funcţie de parlamentar, obţinută, bineînţeles, alături de beneficiile de rigoare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.11.2008. 21:14

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: