Avem un judeţ frumos, păcat că-i locuit! - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Avem un judeţ frumos, păcat că-i locuit!

Avem un judeţ frumos, păcat că-i locuit!

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Rezultatul recentelor alegeri parlamentare mi-a produs o greaţă care cred că mă va încerca ori de câte ori o să-mi aduc aminte care sunt trimişii noştri în Parlament pentru următorii patru ani, dar şi de modul în care aceştia au ajuns acolo. Nu ştiu cum se face că în această ţară orice măsură care părea iniţial bună se dovedeşte a fi o proastă alegere până la urmă. Ca uninominalul de exemplu. Parcă niciodată n-au intrat în Parlament atâtea fufe, atâţia hoţi şi analfabeţi ca şi acum. Ceea ce e consfinţit prin Constituţie ca o alegere liberă a reprezentanţilor norodului nu mai e decât o întrecere a bogătaşilor pentru a se pune la adăpostul imunităţii cât mai repede posibil pentru că majoritatea aud deja zornăit de cătuşe după ce au furat pe săturate, paradoxal, tocmai din buzunarul statului în al cărui for legislativ superior au ajuns acum.

Ce vor înţelege oare alde Ruşeţ şi Militaru din formulări de genul: „act normativ”, „propunere legislativă”? În Parlament nu se va vorbi despre haldări şi tone de cărbune ori şmenuri sindicale, aşa că cineva ar face un bine judeţului şi ţării să le angajeze un translator din română în română să ştie şi ei despre ce e vorba şi să nu creadă că s-a schimbat limba oficială şi parlamentarii au ajuns să vorbească chineza. Primul a ajuns senator, iar cel de-al doilea deputat şi nici măcar nu i-a vrut lumea. Cotracandidaţii lor au primit mai multe voturi, se pare însă că găleţile şi pelerinele pe care le-au împărţit poporului au fost mai frumoase decât vestele pedeliste cadonate de cei doi proaspăt parlamentari. Dar sfânta redistribuire i-a eliminat făcându-le loc tocmai lui Ruşeţ şi Militaru. Suntem însă obişnuiţi să fim reprezentaţi de astfel de indivizi, cel mai bun exemplu fiind al viitorului fost senator Ilie Petrescu care n-a învăţat cum stă treaba nici după o eternitate petrecută în Parlament.

Dacă unii au avut noroc cu redistribuirea, alţii nu s-au lăsat la mâna prostului sistem electoral din România şi au pompat în disperare bani în campania ce a precedat alegerile. De exemplu, Surupăceanu, parlamentarul cârnăţar. Convins fiind că nimeni nu-l alege pentru calităţile sale de viitor deputat, Surupăceanu a cumpărat bunăvoinţa electoratului cu cârnaţi, kilograme întregi de cârnaţi, distribuiţi în funcţie de numărul de persoane dintr-o familie. Acolo unde s-a terminat păpica, a băgat mâna în buzunar şi a compensat cu bani, iar omul de la ţară l-a votat pentru că e sigur că ceea ce a primit în campanie e singurul lui beneficiu de pe urma candidatului care ajunge în Parlament. Patru ani nu-i mai vede nici pe Surupăceanu, nici pe alţii pe care i-au ales. Parlamentarii vor fi prea ocupaţi să profite la maxim de pe urma funcţiei pe care au obţinut-o, iar omul de rând să-şi târască sărăcia de pe o zi pe alta.  După ce mandatul se termină, alegătorul aşteaptă din nou mila aspiranţilor la un fotoliu de parlamentar şi când o primeşte alege din nou greşit. Şi uite aşa povestea se repetă la nesfârşit şi ne învârtim într-un cerc vicios din care cred că nu vom ieşi niciodată pentru că omului nu-i pasă de viitorul lui, ci de o pelerină de ploaie, o găleată, un kil de cârnaţi şi 100 de lei, primite în schimbul unui vot o dată la patru ani .  Dar cel mai ruşinos mandat l-a obţinut smecheraşul dă „bucale” Victor Ponta care a ajuns deputat cu ajutorul coloraţilor din Obreja fiind botezat de colegii din presă drept „deputatul ţiganilor”. De râsul curcilor!Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  08.12.2008. 09:28

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: