Banţa era cel mai “răsărit” dintre sectanţi - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Banţa era cel mai “răsărit” dintre sectanţi

Banţa era cel mai “răsărit” dintre sectanţi

Adrian Iovan

Mischie vorbeşte despre trecutul controversat al prefectului:

MischieDovezile scrise, care atestă clar apartenenţa prefectului Victor Banţa la MISA au determinat mai multe persoane, care au avut contacte directe cu acesta, pe vremea când era liderul sectei în Târgu Jiu, să vorbească despre acţiunile sale.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, dar şi alte persoane care au avut de suferit de pe urma acţiunilor MISA în Gorj, povestesc despre activitatea lui Banţa din vremea când era mâna dreaptă a gurului Bivolaru, în judeţul nostru.

Întrunirile adepţilor MISA care, chipurile, erau doar nişte întâlniri ale practicanţilor de yoga, au fost interzise pe teritoriul Gorjului, în urmă cu zece ani, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean, votată în unanimitate de consilieri. Preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, îşi aminteşte reacţiile dure ale adepţilor sectei, în momentul în care au fost scoşi afară din toate instituţiile de cultură şi de învăţământ de pe teritoriul judeţului, de acolo de unde închiriaseră locaţii pentru desfăşurarea aşa-ziselor cursuri.

La o astfel de acţiune, de evacuare a adepţilor MISA din Casa de Cultură a Sindicatelor din Tg-Jiu, la care a participat, fostul preşedinte l-a remarcat pe Banţa pentru că se manifesta vehement împotriva acestei măsuri. “În tot acel grup era unul care vocifera cel mai tare. Nu-l cunoşteam, nu ştiam dacă e liderul lor, dar era cel mai răsărit dintre ei ”, povesteşte Mischie despre primul contact al său cu actualul prefect.

La fel de violent în manifestări a fost Banţa şi recent, chiar într-un cadru oficial, acela de reprezentant al Guvernului în teritoriu, atunci când şi-a amintit acest episod istorisit acum de Mischie, catalogând acţiunea, drept “comunistă şi fascistă”.

Ameninţări

Mischie spune că l-a nominalizat public pe Banţa, într-un interviu la radio, ca fiind adept al MISA, după un alt contact pe care l-a avut cu acesta pe holul tribunalului, tocmai când actualul prefect fusese martorul lui Bivolaru, împotriva ziariştilor care scriseseră despre flagelul MISA. “Era în grupul adepţilor care veniseră la proces şi erau destul de violenţi şi agresivi în limbaj. L-am remarcat pentru că ameninţa din nou, cu tot felul de reclamaţii, că le-am interzis întâlnirile”, îşi reaminteşte Mischie. Acesta a fost motivul care a determinat intervenţia publică a lui Mischie şi atenţionarea autorităţilor cu privire la secta MISA. “Există un oarecare Banţa care trebuie depistat şi asupra căruia trebuie să se intervină de urgenţă prin organele de ordine”, spunea, atunci, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean.

Mischie crede, acum, că e de neadmis ca un ins cu un asemenea trecut, de adept al MISA, să fie reprezentantul Guvenului în Gorj. „Când l-am văzut prima oară ca prefect, nu ştiam de unde-l cunosc, ca, mai târziu, să-mi dau seama cine este. A venit o persoană la mine, care a avut foarte mult de suferit din cauza MISA, şi m-a întrebat cum de a ajuns ăsta prefect, care a nenorocit atâţia tineri”, a adăugat Mischie.

Mischie şi-a reamintit că, pe vremea când era deputat, a mers chiar într-un ashram (loc în care se întâlnesc adepţii), pentru a recupera o tânără gorjeancă racolată de către MISA, şi, mai apoi, a avut o întâlnire cu însuşi Gregorian Bivolaru, în care i-a atras atenţia cu privire la activitatea ilegală a mişcării.

Mesaj către prefect

Alte persoane, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, spun că au fost ameninţaţi cu judecata de către Banţa, în anii ’95-’96, pentru că au intrat “peste el şi gruparea lui”, în Casa de Cultură. Acestea spun că au cerut ajutorul poliţiei şi serviciilor secrete, însă nu au fost sprijiniţi de autorităţile vremii, pentru că circulau zvonuri că MISA era susţinută de către persoane extrem de influente, chiar şi de către anumiţi parlamentari.

Ele susţin că serviciile secrete aveau lista cu toţi adepţii MISA şi cu cei racolaţi de aceştia. Despre declaraţiile prefectului, cum că el a practicat doar yoga, persoanele spun că tocmai acesta era modul de racolare şi un alibi perfect în faţa contestatarilor.

Aceleaşi persoane îi transmit un mesaj disperat prefectului Banţa, în care-l roagă să-i scoată din ashramuri pe adepţii gorjeni: “Încercaţi să-i recuperaţi, să-i aduceţi înapoi, acasă, pe cât mai mulţi dintre gorjeni, ca să demonstraţi că dvs. aţi luat numai ce era bun din conceptele MISA!”.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.09.2008. 20:18

Comentarii

eu prefectu,
20.09.2008. 00:30

INTOTDEAUNA AM FOST DE ACORD CU MEDICINA NATURISTA. SI MISA ARE O SOLUTIE LA ORICE:NATURAL, LIMPEDE -PISHU. DACA PRINDE LA SECRETARA,DECE NU.VOI NU O STITI???

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: