Supermarketul Plus, construit pe o inginerie financiară - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Supermarketul Plus, construit pe o inginerie financiară

Supermarketul Plus, construit pe o inginerie financiară

Reţeaua de supermarketuri Plus vrea să se lanseze în Gorj, mai precis în Motru, construindu-şi afacerea pe un teren care, dacă organele abilitate şi-ar face meseria, ar putea deveni uşor obiectul unui dosar penal în care foştii săi proprietari să fie traşi la răspundere, alături de reprezentanţii unei societăţi de lichidare, pentru mai multe infracţiuni penale dar şi pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 31/1990, legea societăţilor comerciale. Terenul în cauză este subiectul unei escrocherii de proporţii pusă la cale, cu ani în urmă, de un om de afaceri doljean care, cu ajutorul unui lichidator judiciar bine ales, a reuşit să păcălească atât statul, cât şi alţi creditori ai firmei la care fusese acţionar.

Statul tras pe sfoară de un recidivist
SC Europlast Company Prod SRL Motru , firmă înfiinţată de soţii Mariana şi Viorel Nicolae şi Cristian Radu Pisică, cumpără în anul 2000 un teren în suprafaţă de peste 11.000 mp în intravilanul oraşului la un preţ de 95 de milioane de lei vechi, teren care e adus drept aport în natura la capitalul social al societăţii. În anii care au urmat afacerea familiei a început să scârţie întrezărindu-se din ce în ce mai tare un faliment, aşa că Viorel  Nicolae a luat toate măsurile necesare pentru a nu rămâne în pagubă.
Versat în ale escrocheriilor, având în vedere că în 2002 a fost arestat pentru că a înşelat o altă firmă la care era asociat cu peste trei miliarde de lei vechi fiind acuzat, printre altele, de bancrută frauduloasă, fals intelectual şi evaziune fiscală, Creieru’, aşa cum este cunoscut în mediul de afaceri, vinde terenul, pentru a evita un sechestru, unei firme din Craiova, SC Rise Sun SRL. Acesta nu rămâne mult în posesia noului proprietar fiind revândut Larisei Maria Nicolae, nimeni alta decât fiica Marianei şi a lui Viorel Nicolae. Între timp SC Europlast intră în faliment, lichidator fiind numit SC VLC SPRL Târgu-Jiu,  prin practician în insolvenţă Luminiţa Buşoi.
În momentul deschiderii procedurii Europlast, avându-l ca reprezentant legal doar pe Cristian Radu Pisică, soţii Nicolae retrăgându-se din firmă, avea printre creditori Direcţia Generală de Finanţe Gorj, AVAS Bucureşti, Primăria Motru şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj şi niciun bun, având în vedere că terenul, care între timp ajunsese la o valoare de câteva sute de mii de euro dispăruse din capitalul social al societăţii, deşi la Registrul Comerţului nu se făcuse nicio menţiune în acest sens şi nici nu s-a făcut până la declararea falimentului.
Lichidatorul judiciar a propus judecătorului sindic închiderea procedurii familentului debitorului Europlast Company Prod SRL Motru motivând că firma nu deţine bunuri, iar judecătorul a fost de acord cu această propunere şi, în noiembrie 2008, a dispus închiderea procedurii insolvenţei, radierea societăţii din Registrul Comerţului şi descărcarea lichidatorului judiciar de orice îndatoriri şi responsabilităţi în cauză.

Lichidatorul şi debitorul, complici la eludarea legii
Astfel, Nicolae s-a spălat pe mâni de o societate care a adus prejudicii statului prin neplata taxelor şi impozitelor iar creditorii societăţii au rămas cu buza umflată graţie unui lichidator care n-a verificat voit actele încheiate de către firma acestuia în ultimii trei ani înainte de deschiderea procedurii. Dacă lichidatorul şi-ar fi făcut datoria s-ar fi descoperit, fără prea multe eforturi, vânzarea în mod repetat a terenului de la Motru, adică a unei părţi importante din capitalul social al societăţii care tocmai fusese lichidată, anulându-se astfel posibilitatea ca cei care aveau bani de încasat de la Europlast să-i poată primi vreodată. Conform legii reorganizării judiciare şi falimentului lichidatorul ar fi avut obligaţia să ceară anularea actelor frauduloase încheiate de către debitor în dauna creditorilor, adică a vânzării terenului, acest lucru nefiind făcut nu din neştiinţă ci dintr-o complicitate des întâlnită în astfel de cazuri.
După ce Viorel Nicolae a scăpat de de datorii şi de o societate pusă pe butuci şi-a reabilitat repede situaţia financiară prin vânzarea unei părţi din terenul pentru care a făcut atâtea eforturi să-l înstrăineze din patrimoniul Europlast. Acesta a fost vândut, nu demult, pentru aproximativ 600 de mii de euro reţelei de supermarketuri Plus care intenţionează să deschidă aici o nouă locaţie. În prezent, întreaga inginerie financiară este anchetată de organele penale.

Neli MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.06.2010. 00:05

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: