Administraţia locală de la Motru sprijină construirea ilegală a supermarketului Plus - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Administraţia locală de la Motru sprijină construirea ilegală a supermarketului Plus

Administraţia locală de la Motru sprijină construirea ilegală a supermarketului Plus

Firma Lidl&Schwarz Co&KG cea care a demarat construirea unui supermarket în oraşul Motru având ca temelie o serie întreagă de ilegalităţi şi-a procurat documentaţia pentru ridicarea spaţiului comercial încălcând legislaţia în construcţii.

Concernul german a solicitat certificat de urbanism de la Primăria Motru la începutul lunii mai a acestui an şi în alte două luni au obţinut toate avizele necesare eliberării autorizaţiei de construire, document pe care l-au primit, spun unele surse, cu ajutor consistent de la vârful administraţiei locale. Chiar dacă primarul Dorin Hanu se afla în concediu de odihnă în acea perioadă nu e străin de demersurile retailerului german, mai ales că viceprimarul Tudor Dobrică e direct interesat ca nemţii să construiască supermarketul Plus pe Aleea Macului din Motru. 
 

Dobrică  mai mult decât vecin cu nemţii

Cu ajutor de la vârful Primăriei Motru, concernul german Lidl&Schwarz Co&KG s-a apucat să construiască la Motru un spaţiu comercial pe un teren de 1316, 4 mp. Terenul în cauză este subiectul unei escrocherii de proporţii pusă la cale, cu ani în urmă, de un om de afaceri doljean care, cu ajutorul unui lichidator judiciar bine ales, a reuşit să păcălească atât statul, cât şi alţi creditori ai firmei la care fusese acţionar. Dacă organele abilitate şi-ar fi făcut treaba, foştii proprietari ai terenului alături de reprezentanţii unei societăţi de lichidare, ar fi fost traşi la răspundere, pentru mai multe infracţiuni penale dar şi pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 31/1990, legea societăţilor comerciale.

600 de mii de euro, adică  aproape 2,6 milioane de lei a plătit firma germană pe terenul de pe Aleea Macului, acolo unde se va construi supermarketul Plus. Certificatul de urbanism a fost obţinut rapid de către investitorii nemţi în condiţiile în care direct interesat de demararea afacerii era chiar primarul oraşului, Tudor Dobrică.

Vecin cu terenul respectiv, Dobrică i-a asigurat pe nemţi, atunci când aceştia procurau avizele necesare eliberării autorizaţiei de construire, că nu e necesar acordul vecinilor. Cu alte cuvinte, viceprimarul i-a îndemnat pe nemţi să încalce legislaţia privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, ştiind că în cazul apariţiei unor reclamaţii acestea vor ajunge tot la el, la primărie.

Tăcere contra loc de muncă


Revoltaţi că lângă  casele lor se va construi un supermarket şi nu vor mai avea odihnă  din cauza zgomotului produs, mai ales noaptea, de maşinile care vor face aprovizionarea acestuia, cinci vecini ai terenului au sesizat Primăria Motru de faptul că nu li s-a solicitat acordul pentru ridicarea acelei construcţii. Deşi hotărârea consiliului local cu privire la eliberarea certificatului de urbanism, aprobată cu sprijinul maşinăriei de vot politice, nu avea nicio legătură cu autorizaţia de construire, oamenii au înţeles de la reprezentanţii primăriei că există un document legal în acest sens aşa că sesizarea lor nu face doi bani. Din acel moment însă, viceprimarul Tudor Dobrică a trecut la negocieri cu unii dintre semnatarii acesteia.

Întrebaţi de reporterii Scandal de Gorj despre demersurile pe care le-au făcut până în prezent în legătură cu demararea megaconstrucţiei care se ridică lângă casele lor unii dintre semnatarii sesizării au preferat să închidă telefonul, nu înainte de a ne transmite să nu ne implicăm în acest caz, alţii au recunoscut însă că au fost chemaţi la negocieri, la primărie, fără să precizeze clar numele vreunei persoane din administraţia publică locală, şi rugaţi să nu mai sesizeze presa şi organele, în schimbul tăcerii oferindu-le posibilitatea angajarii soţiilor sau copiilor la viitorul supermarket. 

„Mă gândesc să vând terenul şi să nu-mi mai fac casă acolo”

Doar unul dintre semnatarii sesizării a rămas consecvent şi ne-a spus că se gândeşte serios să renunţe la construirea unei case în vecinătatea supermarketului, în condiţiile în care va găsi cumpărător pentru teren. „Nu voi mai construi acolo. Dacă voi găsi pe cineva să vând terenul o voi face. Era normal să ne întrebe şi pe noi. Cum m-aş putea odihni noaptea în casă când se face aprovizionarea la supermarket”, a spus vecinul revoltat.

Toţi proprietarii de terenuri şi case din zonă, care au stat de vorbă cu reporterii Scandal de Gorj au spus că viceprimarul Dobrică le-a transmis că e mai bine să înţeleagă situaţia, că nu era nevoie de acceptul lor.

Astfel, din cei cinci nemulţumiţi care au semnat sesizarea au mai rămas trei.

Despre un răspuns oficial al primăriei la adresa acestora nu ne-a putut oferi nimeni niciun răspuns, Luminiţa Măriuţu, şefa Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Motru fiind „plecată cu treabă la Tg-Jiu”.

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Gorj verifică legalitatea construirii supermarketului de la Motru şi în acest sens a solicitat primăriei să-i pună la dispoziţie toate documentele care au stat la baza emiterii autorizaţiei de construire. Până la închiderea ediţiei nu am primit un răspuns oficial din partea ISC dacă în acest caz s-au încălcat prevederile legislaţiei în constructii.

Până când se va stabili acest aspect, vecinii nu pot decât să se întrebe dacă  noua construcţie este sau nu compatibilă cu caracterul şi funcţionalitatea zonei, în condiţiile în care ei ştiau, la momentul când şi-au construit casele, că zona repectivă, de pe Aleea Macului, este destinată exclusiv construirii de locuinţe.

Va urma

Daniel DumitriuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.09.2010. 22:33

Comentarii

popescu ion
01.10.2010. 13:34

si locurile de munca s-au ocupat tot cu sprijinul domnului primar Hanu. cei fara pile nu au avut nici o sansa.
RUSINEEEEEEEEEEEEE

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: