Jupânu’ Bâlteanu îi prăduieşte pe chiriaşii Rodna - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Jupânu’ Bâlteanu îi prăduieşte pe chiriaşii Rodna

Jupânu’ Bâlteanu îi prăduieşte pe chiriaşii Rodna

Piaţa Centrală din Târgu-Jiu are în prezent doi stăpâni supremi care, acţionând ca un mic cartel mafiot bagă teroare în mărunţii comercianţi care-şi duc existenţa în, sau pe lângă, mastodonţii pe care şi i-au construit aceştia în zona respectivă. Dovedind  o putere financiară extraordinară şi o influenţă pe măsură Victor Loga şi Nicolae Bâlteanu strivesc pe oricine le stă în cale şi fac legea după bunul plac fără teama că ar putea păţi ceva, că doar şefii poliţiei şi autorităţile locale părăsesc deseori spaţiile deţinute de aceştia încovoiaţi de sarsanale grele. Nu demult, Nicolae Bâlteanu, cu ajutorul amicului Loga, a demonstrat încă odată că el e jupânu’ evacuând dintr-un spaţiu chiriaşul care-şi îndelinise obligaţiile contractuale. Când instanţa a permis locatarului să se întoarcă în spaţiu, marfa şi bunurile acestuia au dispărut fără urmă din spaţiul închiriat.

„Cămătarul” Complexului Rodna

SC Ilzor SRL a deţinut în Complexul Rodna, proprietatea lui Nicolae Bâlteanu, un spaţiu comercial închiriat de şapte ani de zile, spaţiu pentru care plătea o chirie deloc mică şi penalităţi de 50 de euro pe zi în caz de întârziere. Deşi condiţiile de închiriere sunt mai drastice decât în cazul unui împrumut de la un cămătar, societatea le-a acceptat şi le-a respectat vreme de şapte ani până în luna septembrie a.c. când, din cauza neglijenţei salariaţilor, spun reprezentanţii acesteia, s-a întârziat plata chiriei. În ziua de 23 septembrie, tartorul Bâlteanu s-a prezentat în spaţiu închiriat de către Ilzor şi a atras atenţia personalului că nu a fost plătită chiria. În aceeaşi zi societatea şi-a îndeplinit obligaţiile şi a achitat contravaloarea chiriei, dar Bâlteanu a continuat să dea târcoale spaţiului împreună cu amicul său Loga, având deja un plan pe care l-au şi pus în aplicare în acea după amiază. Împreună cu 15 indivizi, printre care şi angajaţi ai lui Loga, Bâlteanu a intrat în spaţiu închiriat Ilzor, a făcut „inventarul” mărfurilor şi obiectelor din interior, a evacuat personalul şi a pus lanţuri şi lacăte pe uşi. În interior se afla marfă în valoare de 15.000 de lei şi utilaje de 97.600 de lei.

Reprezentanţii Ilzor n-au opus rezistenţă şi nici nu au încercat să-şi facă singuri dreptate, aşa că au preferat să se adreseze instanţei cu o ordonanţă preşedenţială de reintegrare în spaţiu, ordonanţă care a fost de altfel admisă. În ziua în care magistraţii au dat câştig de cauză Ilzor, spaţiu ce reprezenta motivul conflictului a fost golit de bunuri şi marfă care au luat o destinaţie necunoscută. Societatea chiriaşă poate considera deja că a înregistrat un prejudiciu de 15.000 de lei având în vedere că marfa care se afla în magazin este perisabilă iar, dacă va fi găsită vreodată, nu mai poate fi vândută. Asta pe lângă faptul că, de când a fost sigilat spaţiu, pierderi s-au înregistrat în fiecare zi din cauza faptului că societatea nu a mai desfăşurat activitate. Peste toate astea reprezentanţii societăţii păgubite au trebuit să suporte în tot acest timp înjurăturile şi limbajul vulgar al bădăranului chiabur de la Rodna.


Poliţia refuză să găsească hoţii

Patronii Ilzor au făcut şi de data asta apel la autorităţile statului pentru a fi găsiţi cei care practic au furat marfa şi bunurile din spaţiu închiriat. Acum n-a mai fost însă atât de simplu ca atunci când au obţinut ordonanţa preşedenţială pentru că poliţia a refuzat să înregistreze plângerea societăţii. Poliţistul care se ocupă de zona Pieţei Centrale a refuzat plângerea, aşa că cei de la Ilzor s-au dus cu jalba în proţap la IJP Gorj unde au primit acelaşi răspuns ca şi în piaţă: „nu se poate înregistra plângerea”. Abia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aceasta a fost primită, dar, având în vedere că va fi trimisă poliţiei pentru a identifica hoţii, sunt slabe şanse ca oamenii legii să-şi facă meseria după ce au refuzat iniţial plângerea deşi era de datoria lor să o primească şi să o soluţioneze.
În timp ce proprietarii Ilzor îşi calculează cu groază pierderile şi se întreabă ce rău i-au făcut lui Nicolae Bâlteanu încât să păţească aşa ceva, patronul Rodnei se îmbogăţeşte pe zi ce trece fără ca vreo autoritate să-l deranjeze cu vreun control. Duminică, de Ziua Recoltei, parcarea pe care o deţine în faţa complexului era plină ochi, iar  şoferii maşinilor care o părăseau nu primeau bon fiscal atunci când plăteau staţionarea. Dacă vreunul din ei îndrăznea să ceară  bon era deranj mare pentru cucoana ce încasa contravaloarea parcării. Cum prietenul Bâlteanu scotea bani buni din evaziune fiscală nici Loga nu se putea lăsa mai prejos societatea sa deţinând monopol la standurile cu mâncare gătită din toată piaţa.

Adrian Iovan
adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  05.10.2009. 06:40

Comentarii

anonimu
18.02.2013. 16:47

nu mai vorbiti fratilor aiurea sa va aflati in treaba ...cum putetzi spune ca nu se dau bonuri la parcare....va spun eu mai bine ca fiecare cartela inregistrata in calculator...la iesire cand se scoate pentru aflarea timpului petrecut in parcare...casa de marcat scoate automat bon fiscal..daca voi nu il cereti e problema voastra...din cate stiu eu scrie clar : VA RUGAM SOLICITATI BONUL FISCAL

Dumitrascu dana
05.04.2011. 11:26

Jupînul Loga e bagat si în traficul international de furturi auto, substante interzise,carne vie.(,o colaboratoare)nemultumita.Interesati-va sa vedeti ca asa este.

gorjanul
06.05.2010. 18:25

ce sa faca saracul balteanu,face si el fapte bune in memoria lui fiu sau.si se mai mira ca a avut acele necazuri.iar cu privire la evaziunea cu plata parcarii aveti perfecta dreptate,de ani de zile platesc ,uneori si de doua ori pe zi,parcarea dar nici odata nu am primit bon de casa dar organele de control dorm .dar de fapt nu dorm ca ii vad zilnic cu plasele pline.

anca
05.10.2009. 18:17

va luptati cu morile de vant. voi nu vedeti unde mananca micul dejun, pranzul si cina ai de la politie, primarie s.a cica loga face cea mai buna mancare..., pai cum ati vrea sa-si recupereze omul banii, decat asa

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: