Surupăceanu şi Ducu, sponsorii penali ai PSD - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Surupăceanu şi Ducu, sponsorii penali ai PSD

Surupăceanu şi Ducu, sponsorii penali ai PSD

Orice campanie electorală, indiferent că este pentru alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale, impune cheltuieli mari care, chiar dacă partidul care o organizează are mii de membrii, nu pot fi susţinute doar din cotizaţii, aşa că intră în scenă candidaţi sau susţinători cu putere financiară şi pungă larg deschisă. Majoritatea acestora şi-au consolidat bugetul propriu cu ajutorul afacerilor cu statul având în spate protecţia partidului, motiv pentru care trebuie să-şi arate recunoştiinţa în fiecare campanie electorală. Altfel, adio susţinere, adio candidatură! În fiecare săptămână vom prezenta sponsorii controversaţi ai celor mai importante partide. Azi cotizanţii penali ai PSD.

Penalul Surupăceanu a plătit 700 de milioane de lei vechi PSD-ului pentru locul de candidat

PSD Gorj, ca de altfel oricare alt partid ce vizează anumite funcţii, a avut, la alegerile parlamentare, sponsori numai unu’ şi unu’ şi finanţări pe măsură.
Veşnicul candidat venetic Victor Ponta, decis să nu scape din mână ciolanul gras care l-a prins la Gorj, şi-a subţiat averea cu aproape 40.000 de lei pe care i-a băgat în contul partidului chiar în luna alegerilor.
Gestul său a fost imitat de către amicul Mugurel Surupăceanu devenit generos din cauza nevoii imperioase de a căpăta imunitate parlamentară fără de care problemele sale penale s-ar fi putut acutiza. În nume personal, Surupăceanu a finanţat PSD-ul cu aproape 28.000 de lei, suma fiind suplinită de către una dintre firmele sale, SC Tutto Mobili SRL, cu alte 42.000 de lei, viitorul parlamentar devenind astfel un membru foarte valoros al PSD-ului.
Firma lui Surupăceanu a alimentat contul PSD cu trei zile înaintea datei alegerilor din noiembrie în toiul scandalului de corupţie în care apărea numele acesteia. Tutto Mobili este societatea care şi-a făcut parte 586.570 de lei din tunul de 836.570 de lei tras, de cuplul penal Cristea-Surupăceanu, Complexului Energetic Rovinari. În acest caz Surupăceanu este trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Aceeaşi firmă se află în vizorul procurorilor DNA în cazul altor 3,5 miliarde de lei vechi câştigate, într-o singură zi, din două contracte pentru furnizarea unor obiecte de mobilier aceluiaşi complex energetic.

Şmenarul Ducu, sponsor de partid
În punguţa PSD-ului a pus 10.000 de lei şi Cristinel Ducu, finul generalului Mihai Şucată, fostul şef al Corpului de Control al SPP. De altfel, Ducu este un vechi apropiat al partidului acesta însoţindu-l pe Ion Iliescu de mai multe ori în deplasări externe după ce obţinuse de la SPP, adică de la naşul Şucată, certificat de bună purtare pentru a putea face deplasările cu, pe atunci, preşedintele ţării.
Cristinel Ducu este cunoscut în Gorj din cauza devalizării şi falimentării SC TPSUT SA Motru pe care a cumpărat-o alături de soţia şi fiica generalului Şucată. După ce a trecut activele societăţii prin mai multe firme nou înfiinţare, Ducu a vândut afacerea unor arabi lăsând în urmă vreo 11,5 milioane de euro gaură în bugetul de stat şi 500 de oameni şomeri.
În prezent, Cristinel Ducu se află iarăşi în mijlocul unui scandal după ce cariera de lignit a Lorfa Motru, societate care-i aparţine, se află în vizorul DNA în cazul furtului de cărbune din zonă.
Aceeaşi sumă ca şi Ducu a oferit PSD şi fiul lui Victor Bobaru, fostul şef al Administraţiei Fiscale Motru, Gabriel. Între Cristinel Ducu şi fostul finanţist şef de la Motru există o prietenie strânsă de pe vremea când cel de-al doilea era în fruntea administraţiei fiscale motrene şi a închis ochii la mişmaşurile pe care amicul său le făcea în firmele pe care le deţinea, devenind ulterior director economic al unor societăţi administrate de către Ducu.

Adrian Iovan
adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  26.10.2009. 05:29

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: