Penalii de la CET - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Penalii de la CET

Penalii de la CET

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

În Gorj, marii corupţi nu dispar în fundul puşcăriei unde să le putrezească oasele până plătesc total pentru şmenurile pe care le-au făcut, ci, după o perioadă de şomaj forţat, renasc din propria cenuşă, mai puternici ca niciodată, şi revin pe funcţii cheie cu ajutorul altor penali ca şi ei scăpaţi din mâinile unei justiţii impotente când vine vorba de indivizi de teapa lor.

Dumitru Cristea a devenit director adjunct de investiţii în cadrul Complexului Energetic Turceni după ce l-a prejudiciat pe acesta cu cel puţin opt miliarde de lei în afacerea cu buldotancul vechi cumpărat de la Surupăceanu cu preţul unuia nou şi după ce a fost beneficiarul unei prime colosale, de 1,5 miliarde de lei, pentru „eficienţa” de care a dat dovadă ca director general al instituţiei amintite. Vestea e de natură să te lase perplex dar îţi revii repede gândindu-te cine este cel care l-a luat sub aripa sa ocrotitoare pe Cristea: Ionel Manţog.

În privinţa acestui individ nu te mai miră nimic, a reuşit mereu să îmbine perfect politica, funcţiile publice şi interesul personal în aşa fel încât să pice mereu în picioare şi cu teşchereaua plină. Ca şi Cristea are şi el un dosar pe rolul instanţelor de judecată pentru fapte de corupţie, dar nu-şi face griji, de ce şi-ar face? Când a deranjat statul vreun mare corupt să deranjeze şi acum mai ales că Manţog face parte din partidul care deţine ciolanul?

Cocoţat în vârful puterii, Manţog îşi aduce în complexul al cărui director general este oamenii de care are nevoie în şmenurile viitoare şi cu care a mai colaborat. Cristea este unul dintre aceştia pentru că în perioada în care el era director general al CE Turceni a avut grijă ca nişte amici de la Mehedinţi ai lui Manţog să primească de la complex contracte în valoare de zeci de miliarde, majoritatea prin încredinţare directă. Fidelitatea lui Cristea faţă de actualul director general i-a fost răsplătită acum prin aducerea sa în funcţia de director adjunct la investiţii, funcţie din care va putea fi în continuare de ajutor.

Cel care nu demult se plimba pe holurile tribunalului în zornăit de cătuşe ca un infractor de drept comun va coordona acum banii de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru modernizarea grupurilor 3 şi 6 de la CE Turceni şi pentru desulfurare, adică vreo 800 de milioane de euro. Cât de corect vor fi folosiţi aceşti bani e uşor de dedus. Cred că deja există un plan din care Dumitru Cristea a acceptat să facă parte ştiind că deznodământul nu va putea decât să-l avantajeze, cele câteva zile de pârnaie n-au făcut decât să deschidă apetitul de afaceri riscante, mai ales că în România nimeni nu plăteşte dacă fură un bou, ci doar un ou.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.02.2009. 09:54

Comentarii

negomir - ursoianu
20.02.2009. 10:59

MAI CLAUDIULE ! DE PENALUL , BETAU SI RUDA - RELU DE ,, CARCIUMARU '' CAND TE APUCI ? MAI ! ACEST INDIVID PERICULOS SA PROCOPSIT DE PE BANII NOSTRII . MAI ! EL SI CONDEI-ESCU ( NA AVUT PARTE DE CONDEI )NEAU RUINAT ! CLAUDIULE AJUTA-NE SA SCAPAM DE DRACU !

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: