Evaziune fiscală în parcarea Rodna - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Evaziune fiscală în parcarea Rodna

Evaziune fiscală în parcarea Rodna

Un imperiu financiar care produce zeci de miliarde de lei vechi anual s-a dezvoltat de câţiva ani în Piaţa Centrală din Târgu-Jiu patronat fiind de doi oameni de afaceri, Nicolae Bîlteanu şi Liviu Diaconu, ce se îmbogăţesc pe zi ce trece profitând de ignoranţa organelor fiscale şi acordul tacit al municipalităţii.

SC Rodna SRL este deja omniprezentă în lumea comercială din piaţa amintită deţinând Complexul Rodna şi imensa parcare din faţa acestuia care, dacă ar fi rămas în administrarea Primăriei Târgu-Jiu ar fi adus la bugetul local sume însemnate. Banii merg însă în conturile celor doi afacerişti care practică evaziunea fiscală „pe faţă” pentru a-şi înmulţi considerabil veniturile.

SC Rodna SRL a fost înfiinţată în anul 1997, având ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobile. Are în prezent 20 de angajaţi, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 12 miliarde de lei vechi şi un profit de 3,3 miliarde.

Închirierea la diferite firme a spaţiilor din Complexul Rodna aduce venituri lunare considerabile care, însumate cu cele realizate de către parcarea din faţa complexului rotunjesc profitul celor doi şmecheri de Tg-Jiu. Zilnic, sute şoferi îşi parchează maşinile aici, obligaţi fiind de lipsa locurilor libere în parcările neîncăpătoare ale primăriei. Dacă la intrare, angajatul Rodna nu uită niciodată să-ţi înmâneze tichetul de plată, la ieşire nu vrei primi niciun bon fiscal odată ce îţi sunt încasaţi banii. Bonul fiscal se dă doar la cerere şi nu cu foarte multă tragere de inimă din partea celui care ţi-l înmânează. De fiecare dată numărul bonului are un număr de ordine exagerat de mic în comparaţie cu autoturismele parcate în spaţiul privat al celor doi barosani, ca şi când în parcare intră foarte puţine maşini. De exemplu, vineri, 5 decembrie, ora 15.42, când cu greu găseai un loc liber în parcarea Complexului Rodna, angajatul care încasează banii la ieşire ne-a înmânat, bineînţeles la cerere, bonul cu numărul 22. Asta poate însemna două lucruri: ori firma nu scoate în fiecare seară „zetul”, adică totalul bonurilor înregistrate pe casa de marcat fiscală, ceea ce face ca a doua zi numerotarea acestora să fie reluată de unde a rămas cu o zi înainte, ori chiar dacă se reia în fiecare dimineaţă de la zero se dau foarte puţine bonuri şi doar atunci când e neaparat nevoie. Oricum ar fi, metoda practicată de către SC Rodna SRL este una ilegală menită să înşele statul la care plăteşte impozite pentru sume mult mai mici decât cele încasate în mod real. Evaziunea fiscală de care pot fi făcuţi vinovaţi Bîlteanu şi Diaconu nu a fost sesizată până acum de către niciun organ de control, de o astfel de învinure având parte doar comercianţii mici care nu au suficiente „argumente” pentru a câştiga bunăvoinţa unor personaje importante.

În timp ce oamenii de afaceri neînsemnaţi dau aproape tot ceea ce câştigă statului sub formă de taxe şi impozite, indivizi ca Diaconu şi Bîlteanu prosperă din ce în ce mai mult şi capătătă influenţă tot mai mare.

De câteva luni trotuarul care traversa parcarea Rodna a fost defiinţat pentru a face loc altor spaţii de garare, mărind astfel încăsările celor doi. Dacă există sau nu o hotărâre a Consiliului Local Târgu-Jiu pentru a permite acest lucru doar municipalitatea, extrem de permisivă când vine vorba de Diaconu şi Bîlteanu, ştie. Cert este că acum pietonii care străbat parcarea sunt nevoiţi să facă jaloane printre maşinile care se îngrămădesc să prindă un loc cât mai bun.

Cum business-ul merge strună, patronii Complexului Rodna îşi permit să se ocupe şi de altfel de afaceri, de exemplu cu peşte. Cei doi deţin două păstrăvării, una pe râul Jaleş, în Arcani, şi cealaltă în comuna Isverna.

Ajuns în stadiul în care îşi poate satisface orice moft, Nicolae Bîlteanu a investit şi într-o afacere mai neobişnuită pe plaiurile gorjene – caii de rasă, ajungând să dea doar pentru un singur exemplar aproape 10.000 de euro.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  08.12.2008. 09:24

Comentarii

liviu
19.07.2011. 19:15

evaziune fiscala in rodna multe firme care nu platesc tva printe care si greeere larisa vecina la arcani cu marele petcu de la finante .IN ATENTIA DNA ...

andrei
11.12.2008. 09:18

aveti perfecta dreptate cu acest articol dar ce va luat atita timp ca sa va dati seama de acesti smecheri de tg-jiu?incepeti razboiul cu mafia locala ca doar exista.

un cititor
10.12.2008. 22:23

acum daca vine la putere iar caracatita rosie o sa fie vai de noi.la noi in judet deja exista nu a disparut pentru ca au avut prostii grija sa-i voteze pe aceiasi comunisti.asta-i un oras plin de tarani prosti ,de pensionari cersetori,ceva de etnie roma care n-au habar de nimic.ei nici nu stiu de ce si pentru ce voteaza.ce nevoie are primaria tg-jiu de bani ,de fapt de miliardele care ies din taxa de parcare daca primarul si protejatii sai nu au nevoie decit de ceva mai putin.asa ca toate laudele cu marile proiecte sustinute de nenorocitii care se vor mari edili nu sunt decit praf in ochi la prostii care nu vad ca de ani buni mare rahat in orasul asta nu s-a prea facut.important ptr primarie acum e construirea unui mall la tg-jiu de catre nu stiu ce firma care va aduce spatii cu marfuri la preturi imense doar ptr buzunarele lor .de ce primaria nu construieste o scoala sau un dispensar medical ptr oamenii saraci sau o gradinita.

amarasteanu
10.12.2008. 22:07

stimate ziarist,trotuarul din parcarea de la rodna,ar face o trimitere catre directia de servicii comunale ce apartine primariei tg-jiu,care este condusa dupa pofta inimii de un oarecareZAHARIA,un ocrotitor de nadejde al mliardarilor din piata centrala incepind cu rodna si terminind cu loga.ar fi bine sa mai cercetati si voi ca la astia prea au dat pe dinafara banii .controale ,cum ziceati si voi nu se arata decit la ciumetii aia care cum ati mai scris dau la stat cam tot ce fac.stiu sigur de la o cunostiinta,care mai mult da decit primeste.aia din angro-uri care stau pina seara sa faca un ban iar miliardarii sustin primaria si pe conducatorul ei iubit.va puteti da seama si dupa afisele ce tronau mindre in geamurile exact acelora care sustin cu bani grei pe toti cei implicati in faradelegi.daca veti cauta adinc va veti infiora ce veti gasi.

anonim
10.12.2008. 21:52

eu va sugerez tot in legatura cu smecheriile comise de BAIETII DESTEPTI.;afumatorile'' din piata centrala care polueaza orasul de ani buni,ma intreb cei de la protectia mediului nu trec prin piata la cumparaturi?eu cred ca da .tot cei din primarie au permis ocuparea si blocarea traficului spre rodna cu porcariile lor de terase,ma refer si de cea din zona wc-ului public unde chiar si-au ancorat stilpii de sustinere a mai noului acoperis chiar pe treptele scarii.acolo credeti ca plateste cineva vreun ban primariei ptr.amplasamentul terasei ?miliardarii astia sustin tot ce misca in primaria tg-jiu.cum de nu se sesizeaza nimeni.protectia mediului sa ia masuri urgrnte cu fumul din piete.parca am fi la copsa mica.e ridicol ca primarul nu vede neregulile.

gg
09.12.2008. 19:39

3 mld profit pe luna vreti sa ziceti. numai din rodna piata mare. ca inchiriaza la negru, pe persoana fizica sau pe alte firme nu stiu, dar liviu la cafeaua de dimineata numara cca 3000 euro

tatae
08.12.2008. 16:21

Ce ne mai mira in ziua de azi?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: