Vine primăvara, înfloresc penalii la Primăria Țicleni! Angajați ai UAT-ului, cercetați penal pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu și instigare la mărturie mincinoasă! - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Vine primăvara, înfloresc penalii la Primăria Țicleni! Angajați ai UAT-ului, cercetați penal pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu și instigare la mărturie mincinoasă!

Vine primăvara, înfloresc penalii la Primăria Țicleni! Angajați ai UAT-ului, cercetați penal pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu și instigare la mărturie mincinoasă!

Salariați ai Primăriei Țicleni, unii dintre cei mai bine plătiți din județ, sunt cercetați penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, pentru fapte care au legătură cu serviciul prestat în instituția publică. Nu sunt însă singurii angajați asupra cărora planează suspiciuni legate de abuz în serviciu și fals în înscrisuri, deoarece și asupra altor angajați ai UAT-ului există acuze că ar fi falsificat hotărâri de CL pe care le-au pus la dispoziția Finanțelor Publice Gorj în altă formă decât cea votată de către aleșii din Țicleni. În acest caz, există o plângere prealabilă depusă pe 27 ianuarie la Primăria Țicleni.


La adresa angajaților Primăriei Țicleni și ale primarului Radu Constantin s-au înregistrat, în ultimii doi ani, mai multe plângeri penale care se află încă în cercetare la organele judiciare din localitate dar, și la Parchetul Târgu-Cărbunești. Aceste reclamații privesc, în general, activitatea desfășurată de respectivii în cadrul UAT Țicleni și modul de cheltuire a banului public, provenit din taxele și impozitele locale. În unul dintre aceste dosare, mai exact în cel cu nr.1296/P/2017, inclusiv primarul localității Radu Constantin a fost urmărit penal pentru infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Acceași calitate de urmărit penal au avut-o, până recent, și Maria Cojocaru-Șef Birou Contabilitate și Filipescu Ioana, inspector de resurse umane în primărie.

Abia la început acestui an, cei trei au fost scoși de sub urmărire penală de către Cristina Durlă, procuror la Târgu-Cărbunești, cea care a decis și clasarea dosarului, lucru aprobat prin ordonanță de către primul-procuror Cătălin Bijnea de la aceeași unitate de parchet.

Dosarul se află, în prezent, pe rolul Judecătoriei Târgu-Cărbunești, pentru ca o instanță să decidă dacă dosarul va fi sau nu clasat, cu atât mai mult cu cât în ordonanța procurorilor se stabilește ,,disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor cu privire la infracțiunile de purtare abuzivă, abuz în serviciu și instigare la mărturie mincinoasă (..) sesizate de persoana vătămată(n.r. fostă salariată a primăriei, în litigiu cu instituția pentru revenirea pe funcție) ca fiind săvârșite de funcționari ai Primăriei orașului Țicleni”. Instanța de judecată va da o soluție în această cauză, la finalul acestei luni.

Nereguli, sesizate în actele financiar-contabile

În timp ce, doi funcționari ai UAT-ului și primarul încearcă să scape de acuzațiile din acest dosar penal, în primărie se comit alte nereguli, taxate de consilierii locali.

Constantin Brănescu, ales PNL, a sesizat astfel, că în primăria în care angajații își petrec o parte din timp pe la anchetatori, ca să se apere de acuzele ce li se aduc, se comit alte grave nereguli. Una privește chiar trei rectificări de buget, aprobate într-o formă de CL în 2018 dar, ajunse la Finanțele Publice Gorj sub o altă formă.

Mai mult, în actele plecate din primărie apar alte sume decât cele votate de către consilierii locali, rapoartele de specialitate fiind semnate de alte persoane față de cele trimise pe mailul aleșilor locali. În procesele verbale ale acestor ședințe nu au fost făcute obiecțiuni de către consilierii locali, nici de persoanele care au prezentat aceste proiecte, dar la Finanțe apar sume diferite și semnături diferite.

În acest sens, alesul PNL a cerut explicațiile de rigoare, printr-o plângere prealabilă, Primăriei Țicleni, pe 27 ianuarie 2019. În plângere, consilierul cere revocarea celor trei hotărâri de CL care privesc rectificările reclamate. Acesta așteaptă un răspuns, în baza căruia va stabili dacă fapta prezintă sau nu aspecte infracționale.


De altfel, consilierul a reușit în ultimul an să revoce patru hotărâri de CL, prin care Primăria Țicleni și o parte dintre angajați au încercat să inducă în eroare Ministerul Dezvoltării Regionale pentru reabilitarea unui internat din localitate, pe care l-au trecut în acte drept liceu.

Tibi PânzaruRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  19.02.2019. 04:58

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: