ACUZAȚII! Fosta contabilă-șefă al Primăriei Târgu-Cărbunești a pus mâna prin fals pe terenul de sub Căminul Cultural Cărbunești-Sat! Acte lipsesc, Prefectura Gorj cu mâinile legate, primăria dă din umeri
Constanța Cionescu, fost contabil-șef al Primăriei Târgu-Cărbunești, încă funcționar public al instituției, și soțul acesteia Ștefan, au fost reclamați la Instituția Prefectului Județului Gorj, în toamna lui 2018, pentru că ar fi ocupat abuziv, prin fals și uz de fals, o suprafață de teren aflată în proprietatea publică a localității, aducând deservicii comunității locale. Este vorba de terenul căminului cultural din localitate, îngrădit de cei doi soți, fapt care a atras după sine întreruperea tradiției de Sfânta Mărie Mică, aici organizându-se manifestări culturale, acum oprite. Urmare a sesizării făcute de cetățeni din Cărbunești-Sat, prefectura a cerut Primăriei Târgu-Cărbunești să-i comunice întreaga documentație de fond funciar care a stat la baza constituirii dreptului de proprietate al respectivilor. Instituția a primit o serie de acte, mai puțin două adeverințe de proprietate care nu au fost depuse la comisia locală deși numiților li s-a cerut acest lucru.
Conform tradiției de Sf. Mărie Mică, comunitatea din Cărbunești-Sat organiza pe 8 septembrie al fiecărui an diferite manifestări culturale în căminul din localitate. Această tradiție a fost întrruptă și anul acesta, spun localnicii, în mod abuziv, de Constanța Ciontescu, fosta contabilă-șefă a primăriei, și de soțul acesteia care au acaparat prin fals și uz de fals terenul aferent căminului din localitate, făcând improprie și utilizarea la capacitate a clădirii. Situația imposibilă a apărut în 2013, când urmare a gardului amplasat de cei doi s-a întrerupt practic tradiția satului, deși aceasta este atestată documentar în înscrisurile vremii.
Într-un contractul de vânzare cumpărare nr.3093 din 27 august 1937 se face referire la bâlciul organizat în zonă, rezervându-se terenul pe care s-a edificat între anii 1965-1970 clădirea căminului cultural din Cărbunești-Sat, în suprafață de aproximativ 2 ha.
Prefectura își pune semne de întrebare1
Cei doi Ciontescu, deși erau cunoscuți ca familie fără proprietăți în zonă s-ar fi folosit de numele Elisabeta C. Ciontescu pentru a uzurpa proprietatea publică locală, respectivii neavând nicio legătură cu cei menționați în actul din 1937, se arată în sesizarea ajunsă la Prefectura Gorj. Singura lor legătură este cu Maria Ciontescu, bunica lui Ștefan Ciontescu, care nu apare însă în acest act.
În acest caz este acuzată Constanța Ciontescu, care ajunsă în poziția de contabil-șef al primăriei, venită din Cooperația de Consum falimentară, ar fi obținut prin fals adeverințele de proprietate nr.1171/ 26.06.2009 și cea cu nr.1434/ din 10 august 1995, înscrisuri pe care le-a folosit în instanțele de judecată pentru a dobândi proprietatea din domeniul public.
Fragment din răspunsul Instituției Prefectului Gorj
Evident este faptul că și din adresa instituției prefectului nr.9123,12966 din 5 octombrie 2018 rezultă că proprietatea căminului cultural este de 0,2831 hectare, având categoria de curți-construcții. Tot din aceeași adresă rezultă și modul etapizat de fraudare a proprietății publice locale aferentă căminului cultural, inclusiv persoanele vinovate, mai scriu reclamanții, cu mențiunea că în cauză s-ar fi făcut și o plângere penală la Parchet.
A îngrădit și cimitirul
Soții Ciontescu nu s-au mulțumit la a îngrădi doar căminului cultural, ci și-au întins gardul și spre cimitirul din localitate, unii cetățeni fiind afectați.
Recomandă acest articol:
10.09.2019. 19:45
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu