Burlan, inventatorul brichetelor pe bază de cărbune
Fostul director general al SNLO, Daniel Burlan, se regăsește printre inventatorii brichetelor pe bază de cărbune, care se pot folosi la încălzirea locuințelor.
Daniel Burlan se regăsește printre inventatorii brichetei pe bază de cărbune și ar putea încasa sume considerabile dacă va fi pusă în practică. Informația a fost dezvăluită de managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, care nu înțelege cum singurul specialist din unitate cu doctorat în domeniu brichetatului nu se regăsește pe lista inventatorilor: „Avem un domn care este doctor și chiar savant în treaba asta cu brichetatul, dar avem și brevet de invenție pentru brichete în CEO pentru care domnul Bălăcescu nici măcar nu a fost consultat.
A fost omis, deși avea un doctorat luat pe bune. Avem un brevet de invenție și s-ar putea să vină domnul Burlan care este deținătorul și să ne spună să-i plătim. E domnul Burlan și încă trei patru“.
Deja, o companie germană s-a arătat interesată să deschidă în zona Motru o fabrică de brichete pe bază de cărbune.
«Băieții deștepți» din minerit si energie
Brevetele de invenție au fost o găselniță pentru băieții deștepți din minerit și energie, pentru a-și umple conturile. Printre inventatori se regăsesc numele unor foști directori. Printre cei care au încasat sume consistente în baza invențiilor se numără Ion Vulpe, Nicolae Bercea și Vasile Râbu. Printre inventatorii bine plătiți s-au mai numărat Ionel Manțog și Tiberiu Trotea.
Mircea Andrei
Recomandă acest articol:
02.07.2013. 00:54
Comentarii
habar nu aveti ce este o inventie....
Lasati-o mai moale cei care va dati cu parerea despre inventii si mai ales documentati-va care este diferenta dintre inventie, inovatie,solutie tehnica etc.Aceste brevete s-au la fel ca diplomele din ziua de azi cu participatia inconstienta a unor ingineri de la OSIM care daca ar mai fi continuat aceasta practica deveneam inventatorii mondiali ai mineritului.
Fara comentarii.Aceasta tara nu mai are nevoie de ingineri si tehnicieni , nu mai are nevoie de inventatori , nu mai are nevoie de solutii tehnice pentru minerit si energie,nu are mai nevoie de oamneni care sa gandeasca cu capul lor.Daca democratia a descoperit alte metode de conducere si performanta imprumutate de la juristi si economisti , daca avem dreptul de a fi de acord in mod obedient cu sefii,daca se poate cumpara orice functie si titlu, la ce dracu mai trebuie sa gandim.Actualii sefi trebuie sa inteleaga ca tot ce este pe acest pamant ,incepand cu pargia si roata pana la cele mai performante inventii de pe planeta ,sunt rodul muncii unor inventatori.Iar daca ne referim la minerit si energie ,toate modernizarile care au adus beneficii incalculabile sectorului m sunt rodul muncii unor inventatori ca Burlan si altii, care,in loc sa li se aduca multumiri de recunostinta , sunt huliti ca ultimii infractori. Imi pare rau.Imi pare foarte rau pentru blocarea spiritului inventiv al inginerilor.
Nu pot sa ma abtin in a nu reactiona la acuzatiile ce se aduc unor inovatori ai CEO.Vreau mai intai ,pentru parerologii care se refera la inventii ca inventiile sunt noutati pe plan mondial,oficializate de OSIM , nu de electorat cumparat, nu de profesori cumparati , nu de politicienii din parlament care voteaza la comanda.Orice inventie aduce avantaje beneficiarilor din care , conform legii inventiilor ,se repartizeaza o cota parte (cca 20%)inventatorilor.La un agent economic precum e CEO exista camp larg de afirmare a spiritului inventiv al cadrelor tehnice in mod deosebit.N u stiu cum sa interpretez atitudinea managerului privat al CEO care condamna si blocheaza spiritul inventiv , in loc sa incurajeze inginerii dornici de afirmare.Drepturile de proprietate intelectuala obtinute legal de cei nominalizati cu dusmanie , invidie si rautate de managerul privat , nu afecteaza pe cei nominalizati ,fiindca tot ce au obtinut e legal . Cel mai mare pericol este ca acest spirit este blocat , ca reducerea cheltuielilor se fac nu din condei ci din inventii si realizari tehnice , ca (ce nu stie domnul Ciurel ) progresul omenirii apartine spiritului inventiv , nu celor care se ocupa de lucruri marunte .Toti cei nominalizati de acest vremelnic manager privat , sunt adevarate valori care au contribuit la modernizarea mineritului , ale caror rezultate sunt recoltate de actuala conducere. Tara este blocata de incompetenti , de impotenti , de sfertodocsi , de parveniti , de handicapati ,de tradtori , de tot felul de adunaturi politice , autointitulate ca profesionisti.Ce rau poate sa aduca un semafor ac Ciurel in marea intersectie a economiei judetului Gorj.
Titularul acestui Brevet de invenţie este Complexul Energetic Oltenia care l-a preluat de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia S.A.
Daniel Burlan face parte dintre autorii care au contribuit la realizarea documentaţiei acestui brevet dar care împreună cu ceilalţi autori au cesionat acest brevet Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia S.A.
Toate drepturile ce decurg din acest Brevet aparţin Complexului Energetic Oltenia
Distrugerea, Anularea, Decăderea din drepturi a titularului brevetului (Societatea) este echivalentă cu distrugerea patrimoniului acesteia.
Autorii brevetelor de invenţie conform legislaţiei române şi internaţionale primesc un procent din plusvaloarea realizată în urma aplicării brevetului, procent care este infim faţă de veniturile realizate de către societate din exploatarea Brevetului.
Specialistul despre care vorbeşte Ciurel – Sorin Bălăcescu – (progenitura unui potentat comunist din culisele Prefecturii şi al Consiliului Judeţean Gorj om de taină al lui Ion Călinoiu, calitate suficientă pentru a fi desemnat specialist de renume mondial) a fost solicitat pentru a face parte din colectivul care a elaborat documentaţia brevetului, dar atât cunoştinţele sale cat si lucrările la care acesta este autor sau coautor sunt de natură generală şi teoretică fără aplicabilitate practică, în special de tipul copy - paste.
Însuşi faptul că de la data publicării tezei de doctorat ce tratează probleme pur teoretice fără aplicabilitate în condiţii de eficienţă şi până la publicarea Brevetului, dr. Sorin Bălăcescu avea posibilitatea sa solicite eliberarea unui Brevet de Invenţie dar nu a făcut acest lucru, scoate în evidenţă impotenţa tehnică şi creativă a acestuia. Desigur dl. Ciurel este foarte supărat că favoritul sau nu este autor al brevetului dar nu-l opreşte nimeni şi nimic să obţină un nou brevet.
Tot pentru cultura lui Ciurel şi a pseudospecialiştilor din jurul acestuia care nu sunt în stare să scrie o jumătate de pagină după dictare, ca să nu mai vorbim de compunere, valoarea unei societăţi este dată şi de valoarea specialiştilor recunoscuţi prin lucrările de specialitate cu aplicabilitate în practică, publicate şi recunoscute de către autorităţi / instituţii ştiinţifice în domeniu şi nu de către politruci care vremelnic ocupă funcţii de conducere.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu