“Băieţii deştepţi” din minerit scot miliarde din invenţii - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · “Băieţii deştepţi” din minerit scot miliarde din invenţii

“Băieţii deştepţi” din minerit scot miliarde din invenţii

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) ţine la secret banii încasaţi, în ultimii şase ani, de autorii invenţiilor, inovaţiilor şi soluţiilor tehnice, mai pe scurt, de către “băieţii deştepţi” ai mineritului gorjean.

Deşi n-au inventat nici apa caldă, ori gaura de la macaroană, pleiada de specialişti din cadrul companiei miniere încasează zeci de milioane de lei vechi lunar până când altcineva se va găsi să inventeze sau să prezinte alte soluţii tehnice mai „eficiente”.

De la directori generali, ori directori de subunităţi, până la contabili sau şefii de resurse umane ori ai compartimentelor de achiziţii (!), toţi sunt preocupaţi de producţia de cărbune a SNLO dacă le intră şi lor ceva în plus în buzunar.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

SNLO reinventează Legea 544

Pentru a ascunde sumele uriaşe încasate de “specialiştii” din minerit Biroul de Relaţii Publice al SNLO reinventează până chiar şi legea privind liberul acces la informaţiile de interes public, adăugând paragrafe întregi, privind încălcarea “dreptului de proprietate intelectuală ori industrială”, care nu există practic în textul de lege propriuzis. Pe lângă toate acestea, “legiuitorul” din SNLO ne serveşte şi oarece clauze de confidenţialitate intervenite între “inventatori” şi SNLO, de parcă n-ar fi vorba de bani publici în instituţia de la care îşi ia salariu, ci de un SRL de apartament. Vom cere directorului general al SNLO, Eugen Davidoiu, sancţionarea administrativă a celui care a lezat în acest fel dreptul opiniei publice la informaţie, urmând ca în cazul unui refuz să ne adresăm, conform legii, instanţei de judecată.

„Capacităţile” mineritului

Sume colosale, de ordinul a zeci de miliarde, ajung anual în contul aşa zişilor specialişti din minerit şi energie fără ca acestea să fie trecute, de către titulari, nici măcar în declaraţiile de avere.

Conform unor situaţii centralizate, din 2003 până în prezent, toţi directorii generali ai SNLO şi cei ai subunităţilor, precum şi foarte mulţi şefi de direcţii sau departamente, au încasat sume consistente în urma “eficientizării utilajelor miniere, a benzilor transportoare ori a echipamentelor electrice”.

Dacă e să o luăm ierarhic, fără nicio excepţie, de la Ion Vulpe şi până la Daniel Burlan, “boşii” SNLO au fost extrem de preocupaţi de soarta mineritului gorjean dar mai ales de contul personal. Aşadar, pe parcursul unui an de zile, 2003, foştii directori Vulpe şi Nicolae Bercea s-au gândit cum să recupereze peste 700.000 de tone de cărbune imobilizate după oprirea activităţii în cariera Urdari şi din afara liniei de excavare la cariera Roşia de Jiu. Deşi, pentru a se gândi la soluţii ca activitatea companiei miniere să fie eficientă primeau salariu, cei doi directori au încasat ceva bani în plus la leafă, la vremea respectivă, despre care vom face vorbire în curând.

Lista inventatorilor cu funcţii importante poate continua cu alţi doi foşti “generali” ai SNLO, Tiberiu Trotea şi Daniel Burlan care, au implementat şi ei pe mulţi bani soluţii tehnice pentru recuperarea unor cantităţi de cărbune sau eficientizarea unor circuite de transport în cariere.

“Specialiştii” din MEF

Băieţii deştepţi din Ministerul Economiei şi Finanţelor, fostul secretar de stat, Ionel Manţog, şi Sorin Găman, directorul general al Direcţiei Resurse Minerale, n-au putut dormi liniştiţi cu gândul la bunul mers al SNLO şi au creat şi ei câte ceva pentru productivitatea companiei miniere dar şi pentru posteritate.

Pe Manţog, din postura de director al Direcţiei de Resurse Umane şi mai apoi de secretar de stat, l-a preocupat în mod deosebit eficientizarea circuitului de transport la cariera Husnicioara şi este coautor al acestei soluţii pentru care a încasat ceva mai puţini bani decât pentru efortul depus la CE Turceni de unde primeşte lunar vreo 400 de milioane drepturi de proprietate intelectuală.

Sorin Găman însă nu figurează pe nicio listă de inventatori sau inovatori a SNLO şi totuşi a scris cu mâna lui în declaraţia de avere că a primit de la EMS Motru, în urmă cu doi ani, 211 milioane de lei vechi pentru o realizare tehnică, iar în primele luni ale acestui an doar 60 de milioane drepturi de proprietate intelectuală.

Toţi aceştia n-ar fi putut realiza mai nimic fără ajutorul directorilor subunităţilor SNLO şi a directoraşilor din companie pe care îi veţi cunoaşte în numerele viitoare. Unul dintre aceştia, Vasile Creţan, a refuzat deja să ofere opiniei publice sumele încasate de el şi superiorii săi de la EMC Motru, subunitatea pe care o conduce în prezent.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.09.2008. 13:06

Comentarii

andrea
15.08.2011. 15:17

domnule gica esti si tu cumva un mic directoras,,,daca da nu ma mira

andrea
15.08.2011. 15:15

domnule ENACHE chiar sunteti asa de naiv incata sa credeti ca totii directorii generali ai SNLO si de subunitati sunt asa de albi si gingasi.pacat ,,,cred ca romanii naivi isi merita amarata de soarta

andrea
15.08.2011. 15:11

domnule gica mineru,daca imi permiteti parerea mea vizavi de specialistii SNLO------doftana daca ar exista ar fii prea blanda pentru capusele aste ce au trecut prin SNLO ,si subunitatile ei in functii de conducere..

enache
09.12.2009. 03:17

Cunosc foarte bine capacitatea profesionala a ingineri;or mentionati ca am fost geolog Sef la trustul minier Oltenia si ICITPML. Au tot dreptul sa primeasca bani pe inventiile inregistrate la OSIM ca in orice tara capitalista. Numai comunistii nu ne dadeau decat certificate de inventator. Incetati cu sechelele comuniste de gandire ca oricine face o inventie fura, domnule ziarist.

cititor
14.09.2008. 22:42

Cred ca s-au strecurat cateva greseli.
Mantog 400 de milioane lunar???? Am cautat si eu declaratia de avere si nu am vazut sa existe asa ceva.
|Fratilor... ve rog verticalitate si seriozitate.

TitiSinistru
12.09.2008. 00:13

Nu ba Gica nu e publica, e pentru gasca voastra ca ati venit voi cu bani de acasa si v-ati apucat de afacere... chiar denumirea o da de gol: societatea NATIONALA bal bal bal cu capital integral de stat. Sa nu stie directoru ca e publica si saracu d-asta se poarta de parca a mostenit-o de la mama morega!?
Si care puii mei de specialisti ca eu am crescut cu excavatoru langa casa si sa moara inventatorii daca s-a schimbat ceva de 40 de ani la tehnologia de lucru

Anonimus
11.09.2008. 22:09

Furati linistiti......
Davidoiu vegheaza si citeste cardurile....

GICA MINERU
11.09.2008. 18:47

Pentru cultura generala a autorului şi cititorilor, SNLO nu este institutie publica, iar despre banii publici autorul ar fi bine sa se documenteze mai bine.
Cinste tuturor specialistilor din minerit care prin contributia lor şi-au aportul la eficientizarea acestei activitatii.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: