Cariera afaceristului Ducu sub lupa IGPR - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Cariera afaceristului Ducu sub lupa IGPR

Cariera afaceristului Ducu sub lupa IGPR

În cazul furtului de cărbune de la Motru

Dispariţia celor peste 150 de mii de tone de cărbune de la EMC Motru a pus pe jar autorităţile de mai bine de o lună de zile. Iniţial doar Garda Financiară şi poliţişti de la Investigarea Fraudelor au început ancheta pentru a stabili dacă e vorba de un furt sau, aşa cum s-a crezut la început, raportări fictive. Nimeni nu a putut afirma, oficial, până acum, în ce fel au dispărut cele 150 de mii de tone de cărbune din depozitele subunităţii SNLO, însă informaţiile apărute zilele trecute cum că specialişti din cadrul IGPR îi ajută în acest caz pe anchetatorii gorjeni, confirmă zvonurile că la carierele Lupoaia şi Roşiuţa a avut loc un furt de proporţii.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

Toate drumurile duc la Lorfa

Dispariţia cărbunelui a fost catalogată, la început, drept neglijenţă în actul de conducere, iar directorul SNLO, Daniel Burlan, l-a demis imediat pe Ion Ghiga şeful Carierei Lupoaia, iar Florin Gheorghescu, şeful Carierei Roşiuţa a fost penalizat cu 10% din salariu pentru o perioadă de trei luni. Unele surse afirmă că cercetarea prealabilă a scos la iveală faptul că doar 60 de mii de tone ar reprezenta raportări fictive restul, până la 150 de mii de tone de cărbune fiind furate. Aproximativ două milioane de euro este valoarea prejudiciului în acest caz, iar organele de cercetare par să fi restrâns cercul suspecţilor odată cu declanşarea verificărilor la carierele private din zonă. Misiunea pare una nu foarte simplă mai ales că la Motru există 10 cariere private, mare parte dintre acestea funcţionând illegal. Conform Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), în prezent doar patru societăţi deţin licenţe active de explorare a cărbunelui în zonă. Potrivit aceloraşi surse, una dintre aceste firme, Lorfa SRL Motru, nu este străină de dispariţia celor câteva zeci de mii de tone de cărbune de la Cariera Lupoaia.

Cuplul Ducu-Ghiga ştie de cărbune

Firma Lorfa SRL deţine două licenţe de explorare a lignitului în zona Motru, una în perimetrul Valea Vacii şi alta în punctul Merişi 3. Societatea aparţine omului de afaceri Cristinel Ducu, despre care presa relata în urmă cu câţiva ani că este finul şi partenerul de afaceri a fostului general SPP Florian Sucată. Lorfa a fost înfiinţată pe 13 septembrie 2000, de Dan Bobaru, fiul fostului şef al Administraţiei Finanţelor Publice Motru, Victor Bobaru care deţinea 20% părţi sociale, Adrian Duicu (20%), ginerele fostului preşedinte al Judecătoriei Tg-Jiu, afaceristul Cristinel Ducu (30%) şi generalul SPP  Florian Şucată (30%). Conform surselor citate, până nu demult, una din carierele private care aparţine Lorfa SRL era alimentată cu energie electrică, la negru, printr-un cablu improvizat, de la Cariera Lupoaia. Lorfa a fost deconectată de la energia electrică atunci când prietenia dintre afaceristul Ducu şi Ion Ghiga, şeful Carierei Lupoaia a început să scârţâie. Sursele menţionate declară că dirijarea cărbunelui de la cariera subunităţii SNLO spre Lorfa începuse de câteva luni de zile având în vedere că cele două exploatări se află în vecinătate şi despre acest lucru se ştia în mediul minier din zonă. De altfel începuseră să circule zvonuri cum că pentru cantităţile impresionante de cărbune dirijate spre Lorfa, fostul şef de la Lupoaia, Ion Ghiga primea în jur de un miliard de lei vechi, lunar, de la prietenul Ducu. Întreaga cantitate de cărbune a ajuns în depozitele RAAN Dr.Tr. Severin, afacerea generând firmei Lorfa, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 178 de miliarde de lei şi un profit de 18 miliarde. Va urma.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.09.2009. 16:35

Comentarii

anonim
08.01.2012. 13:34

cristi ducu are mini cartier privat in Sadu,are 8 vile la vanzare si o alta casa impresionanta in care sta amanta/sotia sau ce ii vine.acestia fura cu nesimtire banii pentru ca sunt sprijiniti politic de actuala guvernare,altfel nu se pot explica cum apar in mai putin de 1 an atatea case si mai ales intr-o zona care nu este atat de dezvoltata.dar cred ca astea nu sunt decat alte metode de a se pierde urma banilor si de a recupera tva si impozite de la stat.asta e,,traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul,cum spunea Mircea Badea

anonim
07.09.2009. 21:21

Lasati-i mai sa dea bani pentru alegeri

cititor
07.09.2009. 09:35

Ducu?
Prietenul apropiat al lui Mantog? Despre el este vorba?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: