Cartelul Energetic Oltenia, ultimul an și jumătate: 1500 de achiziții din care 700 cu încredințare directă, în valoare de 100.000.000 euro
Complexul Energetic Oltenia funcționează aidoma unui cartel. S-a spus acest lucru, mai mult sau mai puțin, în rapoartele de control de la Ministerul Energiei și al ultimului realizat de corpul de control al premierului, dar nu s-a schimbat nimic. CEO are pierderi și datorii de 3,1 miliarde de lei, dar firmele abonate la banii companiei sunt aceleași. Numai în perioada aprilie 2018-august 2019, CE Oltenia a oferit contracte în valoare de 100.000.000 de euro la firmele de casă, încălcând legislația în vigoare. Dosare penale se află în curs, dar firmele ,,partenere” rămân conectate la priza CEO, mai ales că atunci când licitațiile nu se întârzie cu intenție, se dau cu încredințare directă, 700 din cele 1500 de contracte semnate de conducerea companiei în perioada mai sus menționată fiind pe încredințare directă. Cele mai multe, 31, le-a primit TPSUT, firma controlată de Nicu Sarcină, societatea obținând în ultimul an 33 de milioane de lei numai de la CEO.
450.000.000 de lei fără TVA a împărțit într-un an și cinci luni CE Oltenia la firmele de casă, abonate la banii statului, deși administrația Boza a încercat să spună, permanent, că firmele care au căpușat CEO ar fi fost deconectate de la țeava cu bani. O dovedește o analiză a lucrărilor în SEAP ori actualul SICAP care demonstrează fără tăgadă că jumătate din contractele oferite de CEO au fost pe încredințare directă, firmele fiind în general aceleași, de partid, ale unor evazioniști sau gradați, care și-au făcut firme private pentru a suge banii statului. Încredințările, în marea lor majoritate, au încălcat legislația în vigoare, iar în acest sens există două rapoarte de control, însă firmele, deși cercetate penal, continuă să ,,lucreze,, pentru companie.
Directoratul, pe care acum noul Consiliu de Supraveghere, încearcă timd să-l schimbe, rămâne pe poziții chiar dacă indemnizațile membrilor acestui organism au crescut cu 20%, fiecare membru încasând lunar 41.000 de lei. Nici CS-ul nu o duce rău, membrii obținând și ei lunat 15.000 de lei de ,,căciulă’’.
Banii intră însă lunar în conturile șefimii CEO chiar dacă anul trecut compania a înregistrat datorii de 2.052.833.804 lei și pierderi de 1.133.531.358 lei, ultimele depășind 600 de milioane de lei pe primele luni ale acestui an.
Corpul lui Dăncilă a depistat firmele abonate!
20 de firme de transport și opt de pază sunt depistate în ultimul raport de control ca abonate individual ori în împreună la banii companiei pe aceste servicii. Firmele figurează când împreună, când în comptiție, asigurându-și una alteia suportul necesar pentru o așa-zisă corectitudine, publică, a licitațiilor. Cert este că Romferex Import Export SRL, Expres Transport SA, Eurohod Tour SRL, Vidaria SRL, Iris C&V SRL, RAT SRL, Ad&Fynutury Trans SRL, Ilicos Trans SRL şi Emtell SRL. Gabicost Com SRL sunt unicele care asigură transportul minerilor și energeticienilor din CEO.
Tehnologie şi Prestări cu Sisteme de Utilaje Terasiere (TPSUT) SRL, Sanalintrans SRL, Gecorom SA, Demiped Trans SRL, Maninter Car SRL, Nic&Den Explorer SRL şi Louisiana Com SRL lucrează exclusive pe închiriere de utilaje pentru CEO iar paza s-a făcut doar cu TMG Guard SRL, SMB SRL, Vigilent Security SRL, Romold Security SRL, Alfaro Security SRL, Pols Security SRL, Fort Security SRL, Protect NPG Pază SRL, Rotw Guard Security SRL, Signovince SRL şi Safety Security SRL.
Recomandă acest articol:
13.08.2019. 06:00
Comentarii
Mai nou firmele de casa lucreaza si fara contract,"pe caiet" asa ce licitatii ?
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu