CE Oltenia, partener de afaceri cu sindicatele miniere şi cu Mădălina Berbecel, la Hotel Mina
Complexul Energetic Oltenia a devenit coproprietar al Hotelului Mina după ce, la începutul acestei luni, a achiziţionat 37% din imobil, procent scos la vânzare de lichidatorul judiciar al SC Olservmin SRL, societate aflată de ceva vreme în insolvenţă.
În acest fel, compania energetică a devenit parteneră de afaceri cu sindicatele miniere dar şi cu celebra Mădălina Berbecel, administrator de ani buni al societăţii care administrează hotelul.
CEO, nerăbdătoare să cumpere
La primul termen al licitaţiei în cadrul căreia mai multe bunuri aparţinând falimentarei Olservmin au fost scoase la vânzare de către lichidatorul judiciar, CE Oltenia şi-a adjudecat cel mai important lucru scos la mezat – 37% din Hotel Mina, imobil aflat în Staţiunea Rânca.
Preţul cerut de către lichidator a fost de 575.000 de lei, fiind considerat unul corect de către CEO care a şi achitat banii la scurt timp după tranzacţia ce a avut loc pe data de 11 februarie. De menţionat că CEO plătise în prealabil 57.500 de lei reprezentând garanţie de participare la licitaţie. Dacă complexul ar fi aşteptat ca licitaţia să se reia de mai multe ori preţul bunurilor scoase la vânzare ar fi scăzut de fiecare dată şi ar fi putut cumpăra cu mai puţini bani, însă a fost nerăbdător să încheie afacerea încă de la prima strigare. În afară de CEO nimeni nu s-a mai arătat interesat să cumpere pachetul de 37%, nici măcar unul dintre ceilalţi coproprietari, adică CS Pandurii, FNME şi USMO, în cazul ultimelor două fiind de înţeles, mai ales că le cam bate vântul prin conturi.
SC Tursind Min, firma ce are în administrare hotelul este condusă, din timpuri imemoriale, de către Mădălina Berbecel, eterna parteneră a lui Marin Condescu, ceea ce înseamnă că aceasta va conlucra în de aproape cu conducerea complexului, acum că sunt interesate de bunul mers al aceleiaşi afaceri şi cu ceilalţi acţionari ai firmei, adică... CS Pandurii, FNME şi USMO.
În cadrul licitaţiei, CE Oltenia a mai achitat 25.650 de lei, bani cheltuiţi pentru achiziţionarea unor bunuri mobile aparţinând hotelului, fiind vorba despre benzi de alergare, biciclete, lenjerii de pat şi alte lucurri necesare bunei funcţionări a Hotelului Mina.
Bunurile cumpărate de la Moşilă junior au dispărut
Printre bunurile scoase la vânzare de către administratorul judiciar ar fi trebui să se regăsească şi şase tablete Asus Slider, patru notebook-uri, cu o valoare de peste 3.500 de lei bucata, mai multe laptopuri , cumpărate la o valoare apropiată, dar şi câteva telefoane mobile. Toate aceste bunuri au fost achiziţionate de către Olservmin de la Ademos-Shop SRL, firma lui Adelin Moşilă, fiul fostului director al firmei sindicale, Constantin Moşilă. Toate obiectele enumerate au o valoare deloc de neglijat în situaţia în care se află Olservmin doar cele şase tablete costând aproape 12.000 de lei. Surse oficiale au declarat că niciunul dintre aceste obiecte nu se regăsesc în inventarul bunurilor societăţii, dar nici pe lista celor care au fost dar, dintr-un motiv sau altul, nu mai sunt în patrimoniu societăţii. Cu alte cuvinte au dispărut fără urmă.
Neli Matei
Recomandă acest articol:
04.03.2014. 05:20
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu